Почетна / Кошарка / Супер лига

Клонфери силни против Константина

Владо Ђуровић, Влада Јовановић, Драган Николић... Само су нека од имена у мору оних из света кошарке који су се нашли на трибинама добро испуњених Шумица.
ФОТО: В. Марковић

ОКК Београд - Константин 86:73 (14:17, 23:19, 23:12, 26:25)

Дворана: „Шумице”. Гледалаца: 700. Судије: Војиновић, Николић и В. Јевтовић.

ОКК БЕОГРАД: Аврамовић 8, Ракић, Митровић 16, М. Димитријевић, Малиџан 15, П. Димитријевић,  Ђорђевић 9, Кужета 11, Зарић 2, Станковић 5, Радетић 12, Селаковић.

КОНСТАНТИН: Деспотовић 22, Ђорђевић 5, Величковић 5, Витковић 3, Стојачић 8, Остојић 10, Тасић 8, Младеновић, Стојановић, Обреновић 6, Вучићевић 3, Гуджић 3.

Београдска публика уз оне најватреније присталице некада славног тима препознала је моменат у коме треба стати иза клуба. Уз феноменалан амбијент, ритам бубњева „плаве уније“ на паркет је истрчао један нови, свежији ОКК Београд, решен да прегази великог фаворита.

Комбинована одбрана уз периодичан пресинг затворила је све путеве ка кошу. Из добре дефанзиве следила је муњевита транзиција. Ипак, читаве две четвртине играло се у резултатској клацкалици, али се по говору тела „клонфера“ могао наслутити сценарио након великог одмора.

Кужета је био добра алтернатива за одлазак Смиљанића, Аврамовић пресекао неколико пасова, Ђорђевић донео преко потребне поене на ниско посту након позиционих напада.

Ривал је и у трећој четвртини рано испунио бонус а момци из Жућкове авлије покупили лагане поене са линије пенала. Али, тренутак у ком су у играчком смислу били на врхунцу био је и тренутак у ком је њихова одбрана почела да се руши попут куле од карата. Усијала се рука Петра Деспотовића, а Константин ухватио прикључак - 71:69.

Међутим, изнова је уследила фанатична одбрана домаћина и Радетићев рафал у виду три везане тројке.

Овај дерби сусрет није могао проћи без добре роле Вука Малиџана који је капитенским партитурама зачинио велики тријумф и дао му посебан шмек. Момци који су се до пре два сата налазили у безизлазној ситуацији и катастрофалној форми, отишли су у свлачионицу уз овације публике и епитет НБА ОКК.

Четрнаесто коло:

Тамиш – ФМП 80:85

Спартак – Слога 71:70

Вршац Свислајон - Војводина Србијагас 88:77

Напредак Рубин – Борац 59:52

ОКК Београд – Константин 86:73

Јагодина - Смедерево 1953 67:76

 

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.