Почетна / Кошарка / Супер лига

ФМП убедљив против Тамиша на отварању Суперлиге

Кошаркаши ФМП Железника победили су на свом терену екипу Тамиша са 95:71 (20:12, 32:21, 17:16, 26:22) на отварању нове сезоне Суперлиге Србије
ФОТО: КЛС

ФМП – Тамиш 95:71 (20:12, 32:21, 17:16, 26:22)

Дворана ФМП у Железнику. Гледалаца: 350. Судије: Обркнежевић, Нинковић, Арсенијевић.

ФМП: Човић 16, Давидовац 10, Мићовић 1, Апић 10, Стојановић 9, Лазаревић 2, Добрић 6, Пековић 6, Гудурић 18, Симанић 3, Штурановић 8, Ђоковић 6.

ТАМИШ: Хукић 6, Илић 4, Крушчић 12, Кесар 19, Симић 2, Милошевић 9, Драгаш 1, Вујовић 3, Исаиловић 3, Јовановић 2, Ивановић, Манојловић 10.

Рефлектори велике суперлигашке сцене дочекали су кошаркаше ФМП и Тамиша, али само једна од те две екипе наставила је тамо где је стала у КЛС.

Већ на половини прве деонице читава стартна петорка Пантера имала је уписан учинак на семафору. Челична одбрана на коју је Гуровић увек стављао акценат примила је само два поена а двоцифрена залиха за сигуран наставак већ је била стечена. До одласка на велики одмор млади домаћини играли су компактно, контролисали меч у стилу најискуснијих екипа и користили сваку па и најмању грешку противника коју би потом преточили у лагане поене.

Гуровић је аплаудирао, саиграчи међусобно једни другима честитали на путу ка тунелу а суфицит је износио великих +19. Бојан Јовичић критиковао је своје изабранике свестан чињенице да је само неколико екстра поседа успело да колико-толико прикрије мизерне проценте шута.

Када је у наставку изгледало да на паркет хале у предграђу престонице излази Тамиш новог лица, шампион КЛС успео је да још једном на видело избаци све њихове бољке. Кесар на офанзивном скоку и даље је био покретач екипе која је овога пута добила и на креативности али је истински фајтерски дух Панчеваца вратио благу резултатску неизвесност. Стигли су и неприхватљивих минус десет, али ту баријеру нису успели да пробију.

Перспективни стратег ФМП-а одржао је реч, ротирао, користио готово читав ростер али квалитет Филипа Човића и Марка Гудурића још једном се уздигао изнад мудре тимске кошарке за 69:49 и рутинску последњу четвртину.

Завршних десет минута пуке формалности била је прилика да се сви играчи ФМП-а упишу у листу стрелаца али и да Апић, Давидовац и Ђоковић, трио нових аквизиција докаже своје место и задобије поверење њиховог новог предводника са клупе.

Семафор првог кола Суперлиге:

ФМП – Тамиш 95:71 (20:12, 32:21, 17:16, 26:22)

Константин – Партизан 74:87 (18:16, 18:22, 11:18, 27:31)

Недеља:

19,00: Црвена звезда – Мега Лекс

Понедељак:

20,00: Војводина – Металац

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Stari Delija
Bravo i ya Gurovića i celu ekipu. Pjačanja su prava.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.