Почетна / Кошарка / Супер лига

Три играча Металца слободна, стижу тужбе

Проблеми настављају да засипају Металац пред почетак КЛС
ФОТО: Архива Журнала

И поред старта нове сезоне у АБА лиги ситуација у Металцу и даље привлачи велику пажњу јавности. Проблеме који су како дани одмичу јасно видљиви и ситуацију око наставка каријере најпре Петра Ракићевића, али и Душана Кутлешића и Николе Кочовића покушао је да разјасни први човек клуба Душко Ђукановић.

„Хероји“ на тренинзима

Већ три дана Металац трененира у „Хали спортова“, екипу чине Ђукан и Брано Ђукановић, Александар Васић и Марко Шаренац са којима ради и неколико јуниора и играча који су тренутно на проби. Председник клуба их је похвалио изразивши захвалност што су одлучили да помогну клубу у оваквом тренутку:

- За мене су ови момци који су почели да тренирају прави хероји. Ако треба и да испадну у Другу лигу, ништа им се не може замерити. Моје се мишљење о њима не може променити, свака им част заиста.

Он је демантовао писање појединих медија да је Небојша Човић помогао клубу у решавању дела тренутног дуга. Млади Петар Ракићевић који је наводно жеља вечитих ривала тренутно је слободан играч, а један део обавеза према речима Ђукановића преузео је менаџер Мишко Радовић:

- Немамо ми ништа ни са Црвеном звездом ни са Партизаном, нас ти клубови уопште не интересују. Менаџер играча је на себе преузео обавезе које је Металац имао према њима и неким другим повериоцима и ми смо им дали папире. У међувремену, они су на арбитражи КСС добили раскид уговора, разлог је што се Металац није окупио до краја септембра, а били смо у обавези да им од 1. августа плаћамо стан и храну. За нас то више није ни битно, ти момци више не желе да играју за Металац, што су и потврдили у разговору са мном. Ја им желим све најбоље, ако могу да играју и НБА, а ми се морамо окренути недаћама које нас притискају.

Логично, када је у питању период који предстоји реална опасност је да би тужбе на рачун Металца могле угрозити његово функционисање. Тренутни дуг износи око 36 милиона динара, па ће ново руководство предвођено Ђукановићем по сваку цену покушати да се договори са бившим члановима Металца којима се дугују плате:

Кутлешић у Италији

Поред Ракићевића који је у центру пажње због интересовања вечитих ривала Ужичанин Душан Кутлешић већ две недеље тренира са Ређо Емилијом, а остаје да се види да ли ће и званично постати нови члан италијанског клуба.

- Имамо неколико тужби, прва је стигла од тренера Владимира Ђокића, након њега клуб су тужили Никола Малешевић, Љубомир Чампара. Људи желе новац који су поштено зарадили и ту ништа није спорно, очекују нас судски процеси и не бежимо од тога. Наш је задатак да тужбе које би могле да стигну у наредном периоду некако пролонгирамо, како не би угрозили нормално функционисање клуба. Најгоре би било да играчи који су већ сада постали жртве самим тим што су дошли у овом тренутку у Металац не постану још веће жртве, због неких који су ранијих година примали по више хиљада евра месечно. Ови сада ће играти за десет пута мања примања.

Жеља руководства Металца да помери меч првог кола против Динамика и да се пружи могућност регистровања већег број играча није одобрена од стране челних људи лиге. Од Леона Делеона стигао је одговор да „нема правног основа“ за тако нешто, што додатно отежава посао стручном штабу и тренеру Почеку да припреми екипу за старт сезоне.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

brat
Metalac je kao crtani film.Ponovo košarka iz reciklaže.Kao u Severnoj koreji.Samo nastavak dinastija. Da li je moguće da najsvetlije ime valjevske košarke Miloš Teodosić i njegov brat Jovan, stvaraju košarkaški kamp i zidaju halu na Srebrnom jezeru. Da li je moguće da se niko nije setio niti predložio da im prepusti vođenje Metalca u kompletnom kapacitetu. Od pionira do prvog tima. Imalo bi Valjevo toliko i sportske i turističke i finansijske koristi. Imali bi MEGU za jednu jedinu godinu. I bez komentara. Molim. Ovo nije za komentar.Ovo je za kukanje.
Tikara
Da su Rakicevic i Kutlesic zavrsili u Zvezdi, sve bi Deleon odobrio. Nije mi jasno zašto Kočović nije ostao? Metalac mu je prošle godine dao šansu, red je da se i on revanšira!
Zvezda
Mega nece nestati milion posto, smes da se kladis? Misko dovodi neafirmisane igrace koji reputaciju sticu upravo u Megi a koje kasnije prodaje i uzima obestecenje. Njima da je gorelo finansijski prodali bi Zagorca Zvezdi, jer je postojalo interesovanje. Jaramaz je isto interesantan. Oni su uzeli obestecenje za Luvavua a i za Kabu ce isto evo zivi bili pa videli. Oni pametno rade. Ne zaludjuju se kao Metalac, da dovode NBA igrace a posle kukaju i ocekuju milost.
Grizli
Izgleda da se ne razumes u cifre...cuj 5 miliona ,ahahahah vidi se na JNA koliko vas ima,mozda jedno 500 000?
Прикажи још одговора
Bane
Zatvorite Metalac, pa osnujte novi klub Metalac Valjevo..proveren recept..nastavite da uzimate pare od drzave cak i vise nego ranije pa gurate tako dok i to ne bankrotira, nemojte se muciti da vracate dugove. Inace podrska Metalcu, drzava bi trebalo da pomognei da digne glavu iz Beograda.
алекса
У овој земљи држава треба коначно да ИЗАЂЕ из професионалног спорта. Може да га финансира путем спонзорстава, мада би ја и то забранио државним фирмама. И строго бих забарнио да се тзв. "професионални спорт". финасира из буџета локалних самоуправа. Нека се богати приватници "играју" тако скупом забвом ако имају рачуницу. Нек'се "играју". Држву не би требало да буде брига. Држава треба да брине само о томе да ли је ПЛАЋЕН ПОРЕЗ. Једино што би држава требало да финансира то су школски, аматерски и непрофитан спорт. Тако је у целом НОРМАЛНОМ свету. Комунизам, самоуправљање су Богу хава, МРТВИ!!! Па нека Звезда, Партизан, Металац и ко зна ко ПРОПАДНУ ако су неспособни да направе новац. Нека иду у аматерске рангове. Тимови јефтинији, нема великог утрошка новца.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.