Почетна / Кошарка / Супер лига

Милојевић: Динамик најбољи у КЛС, води их Мута Николић, нема опуштања!

Кошаркаши Мега Лекса у петак од 17 часова у Нишу почињу одбрану трофеја Купа Радивоја Кораћа и то четвртфиналном утакмицом против Динамика
ФОТО: КК Мега Лекс/И. Веселинов

Пре нешто мање од годину дана, на истом месту у хали „Чаир“ Мега је дошла до историјског купа за клуб пошто је у финалу победила Партизан са 85:80.

Мега је у одбрану трофеја кренула са следећих 14 играча: Јован Новак, Костја Мушиди, Никола Ребић, Радован Ђоковић, Огњен Јарамаз, Радосав Спасојевић, Стефан Глоговац, Алфа Каба, Раде Загорац, Ђорђе Симеуновић, Марко Тејић, Немања Капетановић, Александар Мареља и Предраг Самарџиски.

Због повреда Дејан Милојевић неће моћи да рачуна на Влатка Чанчара и Огњена Чарапића.

Кошаркаши Меге ишчекују први меч у Нишу у добром расположењу пошто је после победа у АБА лиги на гостовању против Крке (73:82) и у Сремској Митровици против Игокее (101:83), направљен велик корак на путу ка опстанку у регионалном такмичењу.

Тренер Мега Лекса Дејан Милојевић истиче да Мегу везују лепе успомене за Ниш:

Победе у последња два меча у АБА лиги су нам помогле да бар на кратко скинемо притисак са себе по питању опстанка у регионалном такмичењу. Из тих разлога растерећенији и у добром расположењу путујемо у Ниш, за који нас везују лепе успомене и где смо прошле сезоне освојили наш први трофеј. Идемо корак по корак, први противник је Динамик који је вероватно најбоља екипа КЛС-а. Имају врло квалитетан тим са неколико изузетно искусних играча и одличним тренером „Мутом“ Николићем. Куп је специфично такмичење и нема простора за било какво опуштање. Верујем да ћемо успети да прикажемо квалитетну игру и да се пласирамо у полуфинале – изјавио је Милојевић.

Мега Лекс је у претходне три године сва три пута стизао до финала Купа Радивоја Кораћа, да би 21. фебруара 2016. после победе у финалу против Партизана, освојен први трофеј у историји клуба.

Први противник на путу као одбрани трофеја је Динамик који се налази на првом месту Кошаркашке лиге Србије са скором од 13 победа и четири пораза.

За време трајања Купа Радивоја Кораћа, по први пут ће бити организован куп такмичење у пионирској конкуренцији под називом „Мини-куп Беобаскет 2017“ где ће се за трофеј борити и пионири КК Бањица Мега.

Први противник је екипа Динамика а четвртфинални меч је заказан за петак од 14 часова у ОШ „Мирослав Антић“ у Нишу.

Огњен Јарамаз истиче да је екипа узбуђена због почетка Купа:

Узбуђени смо због почетка купа, поготово имајући у виду да бранимо трофеј освојен прошле године. Имамо исте амбиције, иако их неће бити лако остварити. Утакмица са Динамиком је први тест за нас. Свакако смо фаворити, ал узимајући у обзир систем такмичења тј. нокаут фазу, не очекујем лак меч. Динамик је први у Кошаркашкој лиги Србије, имају добар тим са неколико веома искусних играча. Морамо да имамо квалитетан приступ мечу, што је услов за наше добро издање и надам се, позитиван резултат на крају – изјавио је Јарамаз.

Меч Мега Лекс – Динамик је заказан у хали „Чаир“ у Нишу за петак од 17 часова а директан пренос меча је на ТВ Арена Спорт.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zoki
Dynamic dobija 6 razlike

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.