Почетна / Кошарка / Супер лига

Чанак: Партизан има највеће амбиције; Радоњић: Жеља ми је да на крају будемо најбољи (ВИДЕО)

Пред почетак најквалитетнијег домаћег такмичења, у Кући кошарке је одржана заједничка конференција за медије на којој су говорили тренери учесника Моцарт Суперлиге

Кошаркаши Партизана започињу такмичење у Суперлиги Србије у петак, 21. априла од 20 часова када у дворани "Александар Николић" дочекују Вршац.

Помоћни тренер црно-белих, Ненад Чанак, је присутнима пренео извињење тренера Александра Џикића који није могао да присуствује данашњем догађају и потом о почетку лиге рекао:

- Партизан има обавезу да увек има највише циљеве у сваком такмичењу. Колико је то реално у овом тренутку, с обзиром на конкуренцију, видећемо крајем јуна. Необична ситуација, почиње нова лига, неке екипе су одиграле позамашан број утакмица, пре свега Звезда ми и Мега, али шта је ту је. Партизан има највеће амбиције, знамо и квалитет ривала, кажем, видећемо крајем јуна шта ће бити.

О здравственом стању у екипи пред почетак лиге Чанак је рекао:  

- Луковић је ван строја, видећемо на колико. Има проблем са стопалом. Има још ситних повреда које су карактеристичне за овај део сезоне али ништа озбиљно.

Пред сутрашњи меч са екипом Вршца Чанак је истакао да Партизан НИС има улогу фаворита.

- У првом колу сигурно да смо фаворити, играмо код куће против екипе коју нећемо потценити. Спремамо се најозбиљније, имали смо и времена да третирамо противника као да је највећи могући ривал и надам се да ћемо победом отворити Суперлигу.

У другом колу, Партизан НИС се у уторак 25. априла састаје са Црвеном звездом МТС.

Кошаркаши Црвене звезде мтс путују у петак у Суботицу, где их током вечери очекује први меч новог издања Суперлиге Србије и дуел са једним од најпријатнијих изненађења кошаркашке лиге Србије, екипом Спартака.

Меч у дворани „Дудова шума" почиње у 19 часова, а пред овај меч тренер Дејан Радоњић неће моћи да рачуна на Стефана Јовића који се опоравља од повреде леђа, као ни на Бранка Лазића који има проблема са повредом рамена, коју „вуче" још од финала купа Србије у Нишу.

Након освојене АБА лиге која је била примарни циљ за ову сезону, чиме је осим новог трофеја обезбеђен и нови наступ у Евролиги, црвено-бели су имали неколико дана одмора, али од почетка недеље вредно тренирају за почетак последњег такмичења у сезони:

- Ми крећемо у ново поглавље, а отварамо га 66. утакмицом у сезони. Освојили смо Куп, одбранили АБА трон и завршили такмичење у Евролиги. Имамо своје жеље, после свега што смо прошли - биће тешко, не зато што ово не схватамо озбиљно, већ због околности у којима се налазимо. Жеља ми је да током трајања Суперлиге будемо што бољи, а на крају, када се буде одлучивало, да будемо најбољи. Надам се да ћемо оправдати улогу фаворита - рекао је тренер црвено-белих на промоцији старта лиге у Кући кошарке и осврнуо се на здравствено стање у екипи. - Стефан Јовић овог четвртка креће у Немачку на контролу, Лазић неће играти у петак, неколико играча је под температуром, тако да ћу самог дана у коме се игра утакмица знати са киме расположем.

Све мечеве Суперлиге преносиће на својим каналима ТВ Аренаспорт.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

MikiSu
Sve meceve Superlige prenosice TV Arenasport. Pa zasto onda nema prenosa iz Subotice?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.