Почетна / Кошарка / Супер лига

Милко Бјелица о „промењеним улогама” Звезде и Партизана: Тек сада видим колико значи кад играш Евролигу

Лука Митровић је меч завршио као најкориснији са индексом 24, Чарлс Џенкинс је имао 20, Огњен Кузмић 19, Нејт Волтерс 16, Милко Бјелица 11, а Црвена звезда укупно 101. Већ те бројке су сасвим довољне да се стекне утисак да комшије нису имале шта да тражи у вечитом дербију
ФОТО: Н. Неговановић

Партизан се борио, показао срце, карактер, жељу и огромну мотивацију. Али, ниједном није повео, два пута је стигао до изједначења, а остатак мече углавном био у двоцифреном минусу.

На све то, када се огласила сирена за крај, Џенкинс је причао о грешкама и истицао да мора много боље.

Митровић и Симоновић да су се виделе последице пакленог ритма из финиша АБА лиге и паралелно са њим финиш Евролиге, као и да им је вечити дерби дошао прерано. Док је Кузмић наглашавао да је било падова у игри и да морају да наставе са радом.

На све изнето, закључак је јасан. Црвена звезда није била на нивоу најбољих издања, а опет је имала пуну контролу игре и резултата.

Што није било нимало једноставно у мечу набијеном емоцијама, са много контакта и полувременом које је трајало скоро пун сат времена. Односно, свим оним факторима због кога је вечити дерби тотално другачији од других.

Меч је био доста сличан као наш последњи који смо изгубили – приметио је Милко Бјелица на почетку излагања.

Било је доста прекида и фаулова. Па се утакмица одужила.

Само четири минута на отварању било је довољно да Црвена звезда, ослоњена на велику агресивност у одбрани, стакне двоцифрени капитал. Констатовао је то и Бјелица, а затим додао:

Партизан је променом петорке успео да се врати. Било је ту и наших падова. Али, добро смо реаговали, контролисали меч и мирно га привели крају. Добро је што смо на крају победили и то са великом разликом. То може да има велики значај у неким каснијим калкулацијама за прво место пред плеј-оф.

Када се подвуче црта, лако је констатовати да се мање-више, све време јасно видела разлика у квалитету. На само због чињенице да је Партизан све време јурио резултат.

А, да како је Симоновић констатовао, ниједном није био у позицији да озбиљније запрети. Бјелица се сложио са таквим мишљењем и додао:

Види се да нам је Евролига дала велико самопоуздање. Сви играчи су напредовали и стекли драгоцено искуство. То се видело и овога пута, а тек ће се видети кад дође оно најважније. Односно, плеј-оф.

Старији баскет поклоници, све више истичу да се историја понавља, да је све један дежа ви, али са промењеним улогама.

Црвена звезда је сада тим са континуитетом у Евролиги и свим цртама који тај статус подразумева. А, вечити ривал може да буде задовољан ако добије један, евентуално два дуела током сезоне.

С обзиром да је то својевремено могао да осети на својој кожи, а да је сада са друге, доминантне стране, Бјелица је био идеалан саговорник на ову тему.

Тек сада видим колико значи кад играш Евролигу и стичеш то искуство. То сигурно прави разлику. Ми имамо квалитетан састав, одлично тренера и напорно радимо. Када је тако, резултат мора да се види.

С обзиром на однос снага са вечитим ривалом, реално је закључити да било ко може да угрози пут Црвене звезде на путу до трона. Поготово кроз плеј-оф, на више мечева.

Сигурно да смо на папиру фаворити и не бежимо од тога. Али, то морамо да докажемо на паркету, да озбиљно приступимо свакој утакмици и да домаће првенство завршимо на најбољи могући начин – нагласио је Милко Бјелица.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bokan
Covic nije duorocno resenje za nasu zvezdu. Navikao da mulja i trosi tudje pare doveo nas do toga da se KK CZ raspada. Mislim da ga je Vucic odbacio ali da ga donekle drze vodje navijaca. Koliko dugo? Ne znam.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.