Почетна / Кошарка / Супер лига

Милојевић: Показали да смо екипа која се никад не предаје; Радоњић: Дували су нам у леђа све време

Бранилац титуле Црвена звезда је у две утакмице завршила посао у полуфиналу плеј-офа Супер лиге против Мега Лекса, црвено-бели славили и у Сремској Митровици 84:75
ФОТО: bcmegabasket.net

Кошаркаши Мега Лекса су и поред изостанка неколико играча, поготово под кошем, одиграли сјајан меч са Црвеном звездом, успели да се врате из -15 средином трећег периода, али су гости у финишу славили 84:75.

Одличну партију је пружио Јован Новак са осам поена, 11 асистенција и седам украдених лопти. На конференцији после меча Новак је истакао да се екипа сјајно носила са Звездом:

– Честитам Црвеној звезди на победи и уласку у финале. Мислим да смо мушки одиграли ово полуфинале. Можда смо прву утакмицу у овој серији играли мало слабије, али у другој смо се сјајно носили. Желим да се захвалим тренеру Дејану Милојевићу и стручном штабу на указаном поверењу, било је уживање играти у Меги и сарађивати са људима у клубу и нашим домаћинима овде у Митровици. Хвала на свему.

Тренер Мега Лекса Дејан Милојевић је после меча истакао да је екипа на крају сезоне изашла као победник:

– Честитам Звезди на заслуженој победи. Оправдали су улогу фаворита. Показали смо да смо екипа која се никад не предаје, па и без чак четири висока играча у ротацији играли смо егал и успели смо да им парирамо. Момци су дали све од себе, поносан са њих. Ова сезона није била лака, било је много успона и падова, али на крају смо изашли као победници. Остварили смо циљ, пре свега пласман у АБА лигу наредне сезоне и сви играчи су напредовали и мислим да су сада бољи него што су били на почетку сезоне. Свим играчима који буду напустили клуб желим све најбоље у даљој каријери.

Немања Дангубић је после меча изјавио да је утакмица са Мегом била изузетно тешка:

– Одрадили смо посао онако како смо желели и рекли после прве утакмице у Београду. Завршили смо полуфиналну серију у Митровици. Сада имамо пар дана се одморимо и спремимо за финале, али пре свега да покушамо да се опоравимо. Ова утакмица са Мегом је била изузетно тешка као што је и увек у Сремској Митровици. Дошли смо до победе, то је најбитније и сада се окрећемо финалном дуелу.

 Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић је изјавио да је Мега играла веома пожртвовано:

– Могу бити задовољан победом и пласманом у финале, остаје нам да сачекамо противника и термин одигравања утакмица. Мега је била ослабљена и сходно томе су очекивања била да ће Звезда да добије. Мега играла одлично, веома пожртвовано. Дували су нам у леђа све време и били врло инспиративни. Овај меч је показао да сам оправдано био опрезан. Задесили су нас и нови проблеми са повредама па ћемо видети како ће се све одвијати. Јовић и Волтерс су задобили повреде скочног зглоба. Наша жеља је да одбранимо титулу.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.