Почетна / Кошарка / Супер лига

Остин из ФМП-а отишао у Кину, Симон из Милана дошао у Ефес

Млади центар, некадашња звезда колеџ кошарке, наредне сезоне играће за Гуанћи Ринос
ФОТО: Д. Жарковић

Ајзеа Остин (23, 216) који је успео да победи Марфанов синдром и у дресу ФМП-а се врати на кошаркашки паркет, каријеру ће наставити у Кини. Млади центар, некадашња звезда колеџ кошарке, наредне сезоне играће за Гуанћи Ринос.

Млади Американац који је постао синоним за борбу, у дресу ФМП-а имао је просечан учинак од 9,1 поена и 3,2 скока. На емотивном растанку са ФМП-ом, Остин је поручио:

- Бог ми је дао шансу да покажем људима да и даље могу да играм. Заувек ћу бити захвалан на томе. Када погледам на моју прву професионалну сезону, могу само да кажем да сам благословен. Велико хвала ФМП и Црвеној звезди што су ми дали прилику. Ценим све што сте урадили за мене.

Иако се у свим гласинама које су стизале из Милана подразумевало да ће Крунислав Симон (32, 197) и наредне сезоне остати у клубу, дошло је до великог преокрета и искусни хрватски интернационалац потписао је двогодишњи (1+1) уговор са Ефесом.

Симон је прошле сезоне имао просечан учинак од 11 поен, 3,9 асистенција и 3,6 скокова на 21 мечу. А, Ефес ће му бити пети евролигашки клуб. Пре тога, део крема Европе био је у дресу Загреба, Уникахе, Локомотиве Кубан и Милана.

Додатна погодност за Симона је што се на кормилу Ефеса налази Велимир Перасовић са којим је већ сарађивао у државном тиму.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The comsat angels
Dobro je da je Ostin otišo iz naše košarke.On je ipak vjerovatno bio dobar košarkaš.Nije nešto zadužio FMP,ali bar je igrao finale Srpske lige.Fmp mora dovesti što više Srpskih talenata kao nekada kada je bio strah i trepet na Jadranu ,tj ABA ligi.Što se tiče Simona,on je kao i većina hrvatskih košarkaša tamo đe su treneri hrvati inače nebi našo neki zvučni angažman.Petljavina kao i većina hrvatskih košarkaša.Primjer je i bender koji je igrao za Makabi i prešo u NBA a tamo je skupljač lopti.Da nije vujčić u Makabiju nikada nijedan hrvatski košarkaš nebi tamo bio.Eto sada i Spahija kao trener.Kada bi mogo FMP bi trebao da angažuje neke naše košarkaše Srpskog porijekla iz SAD.Tako bi i Srpska košarka dobila dobru bazu i veći broj kvalitetnih igrača.Takođe i iz Njemačke i Australije.Ipak se nešto radi,idobro je da se prate naši talentovani igrači van Srbije.
The comsat angels
Parizani tvoji će biti topovska hrana ovom FMP-u a i Crvenoj Zvezdi BEOGRAD.Eto stigao vam je Mutni koji neće uraditi ništa dobro za NTT(par t iza n)jer nema snagu Čovića i tu je kraj.Koliko bude živio Čović toliko će Zvezda puta biti prvak Srbije i ABA lige.Čuvajte se da ne ispadnete ove godine u 2 ABA ligu.Volio BIH da vidim dulo na čelu partzanija.Čovjek sa debelim obrazom kao đon i ćelavi todorić nikada više neće biti u prilici da se bore za prvo mjesto.Poslali ste iz Partizanija Aranitovića a on je mogo da bude glavni igrač vaš sledećih par godina.Glavno je SPot tu.Lešić će vam biti glavni igrač sledeće sezone i tepić,a pregovara se i sa Kešeljom i Bašovićem.Smailagić prvi pik,a računa se na Tanaskovića ,Jovanovića,Marinkovića i Andrića.I koga ćete vi pobjediti u Evropi.Nikoga.Sve gori od gorega.Jedino vas Nofica može izvadit xaxaxa ...Jer ga niko neće... i Koprivica.Kakav sastav nije ni za ligu Jermenije.
@The comsat angels
Pa fmp i sada je strah i trepet na Jadranu ,tj ABA ligi. Osvojili su 3 titule sada imaju 5. Mada su sve pod raznim imenom (1 Refleks, jedna zeleznik, tri FMPCZDIVA. Ali ce Covic na kraju 2018 da kaze da ima 5 ili 6 titula ABA lige, veruj mi. A to vodi do zakljucka da FMPCZDIVABEOGRAD, tada nece postojati.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.