Почетна / Кошарка / Супер лига

Бранко Лазић: Касно смо схватили како ствари функционишу

Колико год да је било играча са већим искуством и колико год смо причали, нисмо реаговали како треба и то нас је коштало Евролиге, каже бек црвено-белих
ФОТО: В. Марковић

Практично одмах по завршетку сезоне, Бранко Лазић је спаковао ствари и са породицом отишао у родну Љубовију.

Киша му није дозволила да више времена проводи на Дрини, али временски услови су били идеални за лов и шетњу кроз шуму.

Баш оно што му је требало да одмори главу од свега шта је прошао са Црвеном звездом у протекли десет месеци, од окупљања па до титуле првака Србије.

Иако ће му за сређивање мисли требати много више, можда чак и до почетка нових обавеза, капитена црвено-белих смо питали како са ове дистанце, размишља о тек завршеној сезони.

Комплетан утисак је да сезона бије била онаква какву смо очекивали. Нисмо испунили тај главни циљ, а то је освајање АБА лиге и пласман у Евролигу. Играћемо Еврокуп и то је то. Нема шта даље. На то нисмо успели да обранимо Куп и на крају једино смо освојили титулу Србије која нас је мало утешила. Дакле, није била то најсјајнија сезона. Што негде није ни изненађење кад се зна колико промена смо имали и да је то био почетак новог циклуса. Време не можемо да вратимо, остаје само да радимо са циљем да већ наредне сезоне вратимо титулу АБА лиге и поново се изборимо за Евролигу – практично у даху рекао је Лазић.

Титула Србије дошла је као мелем на рану. Поготово што се до ње стигло без пораза у плеј-офу, са 2:0 против вечитог ривала у полуфиналу.

Касно смо схватили како ствари функционишу. Да смо и на Купу играли како треба и савладали Партизан, не бисмо сада било у ситуацији да причамо само о том једном трофеју. Али, без обзира на све, сигурно да ми је драго због те титуле. Без обзира што многи омаловажавају финале и све остало, на терену је било много теже, него што је то изгледало.

После пет година Црвена звезда ће играти Еврокуп, а апсолутни приоритет ће поново бити освајање АБА лиге. Пре тога следи лето у коме ће сигурно бити промена у играчком кадру.

Искрен да будем, још увек нисам размишљао о томе шта нас чека наредне сезоне. Сада пре свега желим да се психички одморим, па ћемо видети шта и како даље. А, оно што сам већ рекао, наш главни циљ ће бити да се вратимо у европску елиту и да нови циклус почнемо како треба – истакао је Бранко Лазић.

Коментари15
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

zorge
U CZ se nesto opasno kuva. Moguc veliki potres i jos vece razilazenje. Jaka koalicija radi protiv Covica.
Mosquito @ zorge
Ako sam te dobro razumeo u KK CZ je kao u rialiti "zadruga". Tamo se razvode Kija i Sloba a oved FMP-1 i FMP-2, odnosno FMP-2 i FMP-1.
Bik Koji Sedi
Gospode Boze,uvek iste price lazova iz Zeleznika na stranicama ovog foruma! Da li je moguc toliki nedostatak kreativnosti,ili inteligencije kako se kome vise svidja,da ne umeju da smisle BAREM DVE LAZI,nego ovu jednu do besvesti okrecu,pa ma kako da je potpisali! E,selo moje prigradsko,lepse od Pariza...
алекса
Да и после две године заврши баш у Партизану! Највећој будали је јасно о чему се ради и ко је стајао иза свега. И историја се понови још пар пута. О Дивчевом уговору са Звездом су новине писале. Чак и сам Дивац је признао да је прво потписао за Звезду. Када се нешто потпише онда се има макар морлан одговорност.Што се наводног брисања зведздиног дуга најискреније бих волео да се то разјасни. Мада су ономе ко хоће да види ствари врло јасне. Банке, држава је помогла Звезди тада као и што сада помаже Партизану. Једино је у вашим главама некакав "фашизам" према Партизану. Ја знам да би ти и већина вас волели да Звезде нема јер бисте могли да наставите оно што сте започели после 2000. Односно да будете све и свја у српском спорту. Ја причам иститну или се трудим да причам истину. Свако ко вама говори истину аутоматски је мрзитељ. Но, пошто сте ви следбеници "гуруа" и његовог трбухозборца Тегија, ништа није случајно. Ово је задњи пут да ти ишта икада пишем. Не обрачај ми се више- Поздрав и св
Bik Koji Sedi
Ti se drzi komentara van sporta,vec sam te nekoliko puta za to pohvalio i sa njima se slazem 100%! Sto se tice sportskih i navijackih komentara,lepo ti je rekao "Karlo Veliki"-sam sebe diskvalifikujes komentarima koji tretiraju iskljucivo Zvezdu Zvezdana Terzica,odnosno "Zvezdu" Nebojse Covica. Posto prethodne Zvezde ne spominjes,jasno je kakav "tip sporta" podrzavas-bahatost,bezobrazluk i siledzijstvo. I naravno,komentari su ti garnirani brdom lazi,sto je inace svojstveno navijacima kluba ciji si ti pristalica. Danilovic je pauzirao DVE godine i zaista ne znam ko je sta "prao i preglao",to bi pre ti morao da objasnis. Vazeci potpisan ugovor Divca sa CZ je cista zvezdaska laz,osim ako ne mislis na one dve utakmice 1999-e. Isto kao i za dugove FK i KK Partizan i zaista me cudi da imas obraz da ih komentarises pored oprastanja preko noci duga KK Zvezde od 16 mil e.(zato je otisla u Zeleznik),te otvorenog cerenja Terzica sportskoj javnosti u lice povodom fantomskih bankarskih kombinacija.
Прикажи још одговора
Covicu
Kad ce pojacanja i Pavicevic na mesto trenera?!
Lale Lucic
Samo Vam Pavicevic treba! Za boljeg trenera i niste. On Vam je doneo tituli 1998. Uzmite ga opet.
Dzile
Dzaba Vam novci moji sinovci!
@Aleksa
Sine mora neko da se rodi i u Čačku, Mostaru,Kraljevu...zamisli nismo svi rodjeni u Železniku pa da krenemo da treniramo u Crvenoj Zvezdi ahahahaha
алекса
И од свих тих наведених играча само су Берић и Чубрило прошли кроз партизанову школу. С тим што је Чубрило у 26 завршио каријеру. Није му се више игралакошарка. Дуле био прво помћник Жеравици у Звезди.Жељка Обрадовића створио Аца Николић, Дуда дошао у Партизан као већ формиран тренер. Кића и Праја дошли у Партизан као најбољи играчи Друге лиге. Сашу Ђорђевића, отац бата Ђорђевић, послао у Партизан да би успео, не би ли га лишио дете етикете Батин мали. На тим трофејима свака част али то је све прошлост, историја. Друга су то времена била. Имали сте идржавуиза леђа, одувек.
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.