Почетна / Кошарка / Супер лига

Звезда освојила трећу титулу у низу, Мина Ђорђевић МВП

Црвено-беле освојиле 31. титулу, Снежана Богићевић је била најбољи стрелац финалне серије
ФОТО: И. Веселинов

Црвена звезда – 021 69:49 (24:16, 24:7, 11:16, 10:10)

Београд – Дворана: ФМП у Железнику. Гледалаца: 200. Судије: Смиљанић, Димовски и Дојчиновић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ђорђевић 12 (20 ск, индекс 32), Богићевић 24 (4 ск), А. Катанић 7 (5 ск, 6 ас), Бојовић 7 (8 ск), Мишељић 13 (7 ск), И. Катанић (5 ск, 4 ас, 4 ил), Наумчев 6, Тешић, Вуловић, Дешић, Зукановић, Чубра.

021: Адамовић 16 (11 ск, 5 ас), Гверо 5 (5 ск), Јокић 8 (8 ск), Илић 6 (5 ск), Радовић 5, Јовановић, Јованчевић, Поплудијевић, Момић 1, Милошевић 3 (4 ск), Тодоровић, Опачић 5 (4 ул).

 

После сезоне у којој су у домаћем такмичењу уписале један једини пораз, свима је било јасно да ће титула шампиона државе остати на Малом Калемегдану. Чак и када су током плеј-офа деловале рањиве и неубедљиве, црвено-беле даме су увек успевале да се ишчупају и дођу до победе.

Први меч

Црвена звезда – 021 62:50

Други меч

021 - Црвена звезда   60:68

Трећи меч

Црвена звезда – 021  69:49

А онда су у одлучујућем мечу одиграле једну од најбољих утакмица. У трећем мечу финалне серије, изабранице Драгана Вуковића потпуно су згромиле новосадски тим 021, питање победника решиле су већ у првом полувремену, после кога су имале огромних 25 поена предности (48:23).

Сјајна партија Мине Ђорђевић у трећем мечу – 12 поена, чак 20 скокова, индекс 32 – награђена је МВП признањем. Док је Снежана Богићевић била најбољи стрелац финалне серије.

Ово је 31. титула београдских црвено-белих дама, а трећа у низу.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

beograd
Bravo dame naše!!!!
Los penzos 47
Sada će crno-beli mačo-i da da komentarišu o sekciji crveno-belih košarkaških dama,a ja ponovo pitam: "A koja je razlika izmedju osvajanja titule Evropskog prvaka u ženskoj ,ili ti ,muškoj konkurenciji?"!
@Calvin Harris
Nemas pojma 90 posto navijaca Zvezde zna da je Zvezda bila prvak Evrope u zenskoj kosarci,kao i da je jos jedanput igrala finale KES-a,takodje prvaci Evrope u muskoj juniorskoj konkurenciji i jos 2 finala i prvaci Evrope u pionirskoj konkurenciji. Takodje 99% posto navijaca Zvezde zna da je Zvezda osvojila Evropske trofeje u obadve konkurencije daleko pre Partizana...Smesan si...
Calvin Harris
U tome sto svaki navijac Partizana zna za 16.4.1992,Istanbul. A 90% navijaca Zvezde nema pojma ni gde ni kada je zenska sekcija postala prvak Evrope. Eto koliko vam je bitna ta titula. Pokusaj nekakave ravnoteze i naravno omalovazavanja uspeha koji nikada necete postici.
Napred Zvezdo
Bravo devojke 31 titula,45ti trofej svaka cast! Nije losa sezona do sada sto se tice kosarke,od 8 takmicenja u kojima su ucestvovali ili ucestvuju kosarkasi i kosarkasice osvojeno je 3 pehara ABA Super Kup (M) i dupla kruna (Z). Kosarkasi takodje finalisti kupa i TOP 16 Evrokupa a kosarkasice F4 WABA Lige. Jos kosarkasi da osvoje ABA Ligu i plasiraju se u EL i puna kapa a domaca titula ako dodje bice samo slag na tortu...
Bato
KK Crvena Zvezda - Seniori: 19 Titula,9 Kupova,1 Super Kup,1 FIBA Saporta Kup,3 ABA Lige,1 ABA Liga Super Kup...Senorke: 31 Titula,13 Kupova,1 Kup Evropskih Sampiona...79 trofeja u obadve seniorske konkurencije,nas najtrofejniji KK kolektiv,bravo! Sada jos kosarkasi da osvoje ABA Ligu i odbrane domacu titulu i prelazimo cifru od 80 trofeja...
Север 1
Данас вам се прикључују и кошаркаши... БРАВО ШАМПИОНКЕ НАШЕ!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.