Почетна / Кошарка / Супер лига

Тринкијери: Раде је био катастрофалан, али имао сам поверења у њега

Кошаркаши Партизана изједначили су на 1:1 против Црвене звезде у финалној серији плеј-офа Супер лиге, пошто су вечерас пред својим навијачима победили са 73:72
ФОТО: В. Марковић

Тренер кошаркаша Партиана Андреа Тринкијери рекао је да је Раде Загорац на вечерашњој утакмици против Црвене звезде био катастрофалан, али да је веровао у њега пред последњи напад на мечу.

- Ми смо пуно боље играли у понедељак. Данас је била изузетно тешка утакмица, али то је био једини начин да ми добијемо. Звезда је јако искусна, чекала је да ми мало престанемо, у трећој четвртини смо се мало зауставили, били смо предвидиви... Данас смо дали све што имамо, сад морамо наћи енергије да одиграмо још једну добру утакмицу у суботу - рекао је Тринкијери новинарима после утакмице.

Кошаркаши Партизана изједначили су на 1:1 против Црвене звезде у финалној серији плеј-офа Супер лиге, пошто су вечерас пред својим навијачима победили са 73:72.  

Јунак тријумфа био је Раде Загорац који је секунд и по секунде пре краја поентирао за три поена и тако донео преокрет својој екипи.

Загорац је пре тог напада одиграо врло лошу утакмицу, па је новинаре занимало да ли је био покерашки потез да баш он добије последњи шут.

- Данас је Раде био катастрофалан. Ја знам, он зна, екипа зна. Није ми се свидело што су појединци са трибина били агресивни према њему јер ми немамо 55 играча. Ја сам звао тај-аут, спремио акцију, али је тренер Звезде звао контра тајм-аут и онда сам морао да променим тактику - рекао је Тринкијери. - Имам поверење у своје играче, и кад нешто даш, увек ћеш добити нешто назад. Раде је има таленат, висину и мени је требао такав играч. Уопште није било покерашки. Он је то могао да изнесе и знао је да је лоше играо и још је више мотивације имао. То је Раде. Зато сам звао његов број.  

На питање да ли екипа у тешким условима за игру може боље, Тринкијери је казао да је више играча мора боље.

- Неки нису били у ритму утакмице... Морамо да доведемо утакмицу на наш терен, то је мало бржа кошарка.

У дворани "Александар Николић" вечерас је била велика врућина, Тринкијери се на конференцији за новинаре појавио у мајици.

- Ако ме лига казни зато што нисам у кошуљи, ја ћу њих казнити, 40 је степени, не могу четири кошуље да носим - рекао је тренер Партизана.

Трећа утакмица на програму је у суботу, а домаћин је Звезда.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

nemam pojma
Zagorac je jedan od omiljenih igrača sa velikim talentom i potencijalom, ali dao je ispod 10% svojih mogućnosti, uz katastrofalnu igru, sve do tog odlučujućeg koša kad izrasta u junaka meča. I tako dobismo uz jednu od najlošijih igara, što samo po sebi nije loše. Svakako da ova dva dana treba potrošiti na treniranje bacanja, predlažem po vrućini, i šut za tri, iz dotrčavanja i sa mesta. Slabi su bili i Vanja, Brka, Jare, posebno Nikolić. Ne znam zašto šansu nije dobio Pušica, jedan od dva tri najbolja šutera.
dada
Cista sreca
nesporno
Uz nas sreca-ne sporim! Uz vas-sudije!
Rale
Losu igru Jaramaza,Nikolica i Zagorca uspeli smo da kompenzujemo velikom borbenoscu da se odrzavamo i Zagorac se ipak iskupio trojkom.
Pigeon
Ta trojica imaju bas dobru minutazu, ali ne daju koliko se ocekuje. Meni posebno smeta sto nam napade na kraju cetvrtina zavrsava Jaramaz i svaki uprska. Zagorac je imao mnogo pehova sa povredama i od njega moze da se ocekuje naredne sezone, treba imati strpljenja i razumevanja, dok ovaj Nikolic...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.