Почетна / Кошарка / Супер лига

Дејан Давидовац, Звездин универзалац, МВП из сенке

Заиста нема потребе да се ико истиче, играли смо добро као екипа, овде није лако добити и не може нико то сам да уради – каже млади бек
ФОТО: И. Веселинов

Мајице су биле спремне! Беле, на којима је грб Црвене звезде, а изнад њега две звездице. То значи да је тим са Малог Калемегдана освојио титулу, 20. у историји клуба, пету узастопну.

И то тако што је вечитог ривала нокаутирао у његовој дворани, пред крцатим трибинама. После преокрета! У последњој секунди!

Јесте, десио се и тај судијски превид, како је грешку у последњој секунди оценила судијска струка. Али, како није променио коначни резултат, није ни склонио осмехе са лица момака који су се радо окитили са те две звездице. У коначном збиру – заслужили су.
Заслужио је један момак посебно. А није Били Берон!

Знао је то и Милан Томић, зато је само једно име поменуо у свом обраћању после утакмице. А то значи много. Јер тренера Црвене звезде нећете често чути да издваја појединце.

Он то не воли да ради, још мање воли ни када други то раде. Али после четврте утакмице финалне серије поменуо је једно име – Дејан Давидовац! Звездин МВП из сенке.
Како је рекао, желео је да му честита. Јер...

- Давидовац је играо на свим позицијама. Био је плејмејкер, бек, крилни центар, на крају и центар! Све јер смо имали проблема са фауловима. Изнео је велики терет – рекао је Томић.
И све то Даводовац је урадио некако лако. Као да се играо са другарима испред зграде, а не да је био део финалне борбе за титулу у Србији. Није се ни уморио. Дизао се на шут када нико није мислио да је могуће. Па када је цела дворана видела истек напада, он је погађао. Такве су биле све четири тројке којима је нанео велку штету Партизану! Јер све су биле у веома важним моментима
.

Не само да је желео титулу већ...

- Желео сам да се ова финална серија заврши што пре – признао је Давидовац, па уз осмех додао:

- Ето, жеља ми се испунила. Наравно, да се заврши нашом победом. И драго ми је јер је тако и било. Честитам мојој екипи на победи, новом трофеју који је био један од наших циљева ове сезоне.

Разговор је на тренутак прекинуо Немања Недадић, који се дошуњао иза леђа саиграчу, загрлио га и запевао:

- Сад си уз`о трофеј Дејане!

Давидовац се само насмејао, па наставио причу. И то помињањем ривала.

- Чеситам и екипи Партизана. Стварно је била добра серија. Свака утакмица је била тесна, баш као што смо и очекивали да ће бити.

Није морао то да помиње. Видело се у сваком његовом покрету. Али ипак је нагласио:

- Драго ми је што смо победили!

О тим „ситним“ детаљима из игре, тројкама којима је бацао у очај преко шест хиљада навијача Партизана у „Пиониру“, Давидовац није желео много да прича. Радио је оно што најбоље зна и не види у томе никакав подвиг

- Пааа... – као да је тражио речи, а онда када их је пронашао, заслуге је поделио са осталим саиграчима. Са једним посебно.

- И Били је дао доста тројки, па и овај кош за победу.

Уосталом...

- Сви смо играли добро. Заиста нема потребе да се ико истиче. Одиграли смо добро као екипа. Овде није лако добити и не може нико то сам да уради. Посебно пред Партизановим навијачима. Сви заједно, играчи, стручни штаб, цео клуб, смо изнели ово. И то је то...

Давидовца су подсетили на речи капитена, који је претходно изјавио да је ово била наплата дуга. Звездин ас није био баш сигуран на које „дуговање“ је капитен мислио. Али и он осећа да је дуг враћен.

- Слажем се! Партизан је победио кошем у последњој секунди у другој утакмици, ми смо сад.

Потпитање као да га је мало збунило – да ли је Лазић мислио на тај меч, можда Куп Кораћа, нешто треће...

- Не знам на шта је мислио.

А шта он мисли, упитан је Давидовац.

- Ја мислим да је свака утакмица могла да се реши и у нашу и у њихову корист. Да ли уопште треба причати да ли је или није враћено нешто. Партизан нас је добио у другој утакмици, тројком Радета Загорца, три секунде пре краја. Ми смо сада славили у последњој секунди.

Тако да...

- Свака утакмица је била неизвесна. Да ли се нешто враћа или не враћа, не знам. Свако свакога је могао да добије – закључио је Давидовац.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Djole
Gledajuci celu sezonu, ne samo finale, i poredeci Zagorca i Davidovca, zaista mislim da je bilo mesta za njega, bar na sirem spisku. Bez omalozavanja Saletovog izbora, jer to je covek koji je zasluzio maksimalnu podrsku, bez obzira za koga navijali.
Karlo Veliki @ Djole
Davidovac zbog stranaca nije dobio pravu sansu u CZ. U ovom trenutku daleko je ispred Zagorca, i kada bi se ukazala sansa da nekog iz CZ dovedem u Partizan to bi bio on. Momak pokriva pozicije 1,2 i 3, a po potrebi nije mu strana ni cetvorka.
KK CZ. Velikan
Srce mi je puno zbog velikog uspeha CZ! Vidim da se oni tamo svojski trude da omalovaze veliki uspeh Zvezde, sto samo pokazuje koliko se dobro radi u klubu. Jer, uspeh vam niko ne moze oprostiti... Zvezda je celo drzavno prvenstvo izgubila samo 1 utakmicu, a veciti rival je dobio taj jedan mec trojkom u poslednje sekunde. Cestitam igracima, strucnom stabu, predsedniku Covic, navijacima i svima koji su u klub, na velikom uspehu ove sezone, puna podrska i samo napred.
Џемс @ kksramota
...рече Светислав Пешић!
kksramota
A koliko ste ukrali?
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.