Почетна / Кошарка / Супер лига

Звезда већ почела са формирањем тима за Евролигу!

Сви су се, једноставно, још унутар зидина Београдске тврђаве поздравили једни са другима и отишли свако на своју страну. Од Дрине до Атине
ФОТО: КК Црвена звезда

Кад су се сва светла, произведена упаљеним бакљама или путем „традиционалније“ расвете, угасила на Малом Калемегдану у ноћи између понедељка и уторка, био је то сигнал да је сезона, дуга и напорна, коначно завршена. Није било ванредних активности за играче и чланове стручног штаба.

И док су играчи, барем што се тиче Црвене звезде, добили вољно до августа када почињу припреме за наредну сезону од које се очекује још више с обзиром на повратак у евролигашко друштво, тренер Милан Томић и његови сарадници, заједно са председником Небојшом Човићем и остатком менаџмента, бациће се на разговоре о формирању тима за наредну сезону већ крајем следеће седмице.

Томић је, као што је познато, предавач на Београдској тренерској клиници која се одржава 29. и 30. јуна у дворани Ранко Жеравица.

Договор је да то буде повод за повратак првог тренера са одмора и разговоре о томе где би Звезда требало да се појача, кога да задржи, коме да понуди нови уговор...

Наравно, о томе се већ увелико размишљало и вероватно је план већ постављен, али његова реализација тек треба да почне. Дешаваће се то у данима око Клинике.

Познати су неки детаљи, али ништа не може са сигурношћу да се тврди са тржиштем какво влада у Европи.

Оно што се зна јесте да су перспективни српски играчи под уговорима – не морамо да именујемо, јер сви домаћи момци које навијачи Црвене звезде воле да гледају на паркету а тренер Томић жели да их има у свом тиму биће ту и наредне године.

Зна се и да је Мајкл Оџо потписао двогодишњи уговор претходног лета, док је продужетак сарадње са Билијем Бероном објављен непосредно након завршетка финалне серије против Партизана.

Претходног лета на једну годину верности обавезали су Мухамед Фаје, Џо Регланд и Стратос Перпероглу, док је Кеј Си Риверс стигао у току сезоне а сарадња је истекла у тренутку када је сирена означила крај четврте утакмице финала.

Подсетимо, репрезентативне активности чекају Боришу Симанића, Огњена Добрића и Бранка Лазића који су се нашли на ширем списку селектора Александра Ђорђевића за припреме Србије за Светско првенство у Кини.

Додуше, списак ће бити скраћен пре окупљања, тако да још остаје да се види ко ће започети припреме државног тима.

Знају се многи који ће се појавити првог дана припрема Црвене звезде за сезону 2019/20.

Континуитет је велико богатство сваког клуба који може да рачуна на костур тима из претходне сезоне. Такав је случај са Звездом.

Коментари21
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tiranin
Hajde da prestignemo njihovih trinaest uzastopnih!
Гери Линекер
Идемо, Звездо, само јако!!!
Pera Detlic @ Geri Lineker
Iditeeee.
Željko Pavlović
Bravo! Odžo, Lazić, Dobrić i Beron ostaju. Simanić, Faje i Perperoglu idu. Regland i Rivers bilo bi dobro da ostanu.
Kemp
Zahvailiti se treba, Reglandu, KC, Kešelju, Ristiću, Laziću, Fajeu, Radanovu... I polako selektovati neke druge momke, naravno akcenat staviti na Davidovcu, da ojača i da bude pravi lider ekipe... :)
pitanje
si cale davidovcu?
KK CZ. Velikan
Svetinja nasa, ponosan sam na CZ. U klubu se predano i kvalitetno radi, nema rasipanja novca, predsednik Covic je odgovoran rukovodilac, i dok je god on na celu kluba ja se ne brinem.Napadaju ga nasi neprijatelji jer im je nepromostiva brana, navikli da tlace Zvezdu, to se promenilo pa im neobicno... Sva podrska, samo napred, cuvajmo i borimo se za svetinju podno svetih Kalemegdanskih zidina.
Mnogo dobar grobar
Zvezdin sine, ti navijaš za Čoviće privatni klub koji je od tvoje KK Crvena Zvezda kluba u stečaju KUPIO ime, grb i tog momenta košarkaše koji su bili u tom timu. Ime zaista jako podseća ali KK Crvena Zvezda je klub koji je u stečaju. Ja sam izabrao Partizan i za ni jedan drugi klub me niko ne bi naterao da navijam pogotovo za klub jedno kriminalca!
KK CZ. Pelikan @ Pera
Kao prvo ako si se uopste meni obratio,ti i ja nismo prijatelji. Ja sa takvima ne mogu da budem prijatelj,to ti nekom drugom. Kao drugo voleo bih da mi objasnis izraz "zamena teze",jer pretpostavljam da ne znas ni sta znaci rec "teza",a za izraz sam siguran da ne znas. Znas,ako hoces da citiras Covica,raspitaj se u drustvu kod nekog ko ima vise od cetiri osnovne sta znaci taj izraz,kada ga vec plasiras. Kao trece,plakali ste vi i ucenjivali i 2002,kada vam je Djindjic poslao stecajnog upravnika Ziku Pauka i 2011,kada ste iskmecali C. Zvezdu Bgd. I veruj mi da koliko god da drzava dala para za Partizan,to je daleko manje od kupljenog F4 EL prosle godine (a niste usli ni medju 8,cirka2,5 mil eura minimum) i sanacije 18 mil eura duga,zbog cega ste morali da postanete privatni prigradski fabricki klub sa nalepnicom KK CZ. 20 mil eura!? Pa to je cini mi se mnogo vise od ulozenih para u Partizan,eventualnu WC EL i Trinkierijevu platu. Ja mislim da je to ocigledno. A ti?
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.