Почетна / Кошарка / Супер лига

КСС прекинуо такмичења и тренинге на свим нивоима

„О даљим мерама Кошаркашки савез Србије це вас благовремено обавештавати, користећи упутства и мере Министарства омладине и спорта“
ФОТО: КСС

Комисија за такмичење Кошаркашког савеза Србије (КСС), на основу одлуке Владе Србије о увођењу ванредног стања, донела је на данашњој електронској седници одлуку о прекиду такмичења и свих активности у вези са за такмичења.

- Све спортске активности везане за такмичења се прекидају до окончања ванредног стања, у складу са одлуком о проглашењу ванредног стања на територији Републике Србије. Ова одлука је обавезујућа за све Регионалне савезе који воде такмичења у својој надлежности, организације којима је поверено такмичење, као и за све клубове и уцеснике у кошаркашком спорту. Остале одлуке везане за такмичење Кошаркашки савез ће донети накнадно. О даљим мерама Кошаркашки савез Србије це вас благовремено обавештавати, користећи упутства и мере Министарства омладине и спорта. Одлука ступа на снагу одмах у складу са Службеним Гласником РС број 29. од 15. марта 2020. године - стоји у саопштењу КСС.

Истиче се да КСС обавештава све кошаркашке клубове и 3×3 клубове, све играче и играчице, кошаркашке тренере и све остале кошаркашке стручњаке и кошаркашке раднике, укључујући и оне који су активни у базичној кошарци (у систему КС Србије), да је увођењем ванредног стања у Републици Србији дана 15. марта 2020. године, дошло до престанка свих кошаркашких такмичења, до престанка одржавања свих пријатељских утакмица и до престанка тренажних процеса у кошаркашким и 3×3 такмицењима.

- Сви кошаркашки и 3×3 клубови под ингеренцијом КШ, дужни су да одмах обуставе уцешце у кошаркашким такмичењима свих нивоа, откажу све заказане пријатељске утакмице, обуставе све видове тренажног процеса играча и играчица, престану са организовањем било каквог вида рекреативног бављења кошарком и 3×3, престану са окупљањем спортиста и спортисткиња у својим просторијама - истиче КСС.

КСС налаже свим кошаркашким и 3×3 клубовима, као и регионалним кошаркашким савезима са територије КШ, да прате обавештења, наредбе и упутства надлежних државних органа и да поступају у складу са оним што у њима буде саопштено.

- О свим даљим мерама које ће бити предузете у кошаркашком спорту, КС С ће обавештавати своје чланове званичним каналима комуникације (интернет сајт и друштвене мреже), путем средстава јавног информисања и свих других доступних нацина комуникације - закључује се у саопштењу КСС.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Željko Pavlović
Hoćemo Zvezda-Partizan za titulu početkom juna.
@zelko
Ova sezona je zavrsena decace. A tim koji je najbolji je ocigledno Partizan, pa njemu ide i titula. Najposle u direktnom duelu finala KUPa je to i potvrdjeno. Ako se bude moglo igrati u naredne 4 sedmice kada je trebalo da se igra onda naravno odigrati, ali ako ne zna se.
Marko Pavlović
Zvezda ima prednost domaćeg terena, jer brani titulu. Znači, 1+1+1+1+1.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.