Почетна / Кошарка / Звезда

Човић: Нисам био свестан колико су навијачи важан фактор

Први човек Црвене звезде открио је и специфичности са којима се сусреће трофејни клуб
ФОТО: Н. Неговановић

Гостујући у емисији Јутро на ТВ Прва, Небојша Човић је говорио о иницијативи која је потекла из Олимпијског комитета Србије да спортисти који ће учествовати на ОИ у Токију добију приоритет приликом вакцинације.

Први човек Црвене звезде открио је и специфичности са којима се сусреће трофејни клуб.

- У априлу и мају, један део наших играча је прележао корону, али имамо и случајеве реинфекције. На пример Марко Симоновић је сада добио упалу плућа, иако тестови показују да је негативан. То се ваљда сада спустило са грла на плућа - рекао је председник црвено-белих и додао да сматра да приоритет код вакцинације треба да буду најугроженије категорије и да ће спорт доћи на ред.

Човић је рекао и да је пандемија донела проблеме са којима се спорт први пут сусрео.

- Поред сталног праћења здравственог стања, постоје велике компликације са путовањима, а немамо више ни навијаче. Иако у спорту радим неких 50 година, нисам био ни свестан колико је то важан фактор и колики је утицај навијача. Преко 30 одсто.

Човић се дотакао и прича око броја гледалаца на утакмици против Фенербахчеа.

- Било је 183 гледаоца, у хали који прима осам хиљада. Свима је мерена температура и извршена дезинфекција. Намера Црвене звезде није никада да се поставља изнад државе. И то нису били навијачи. Већ чланови Скупштине, Управног одбора и комисија. Био је амбасадор Турске са својом делегацијом, пустили смо људе из чартер лета из Истанбула. Извињавам се ако смо направили грешку, није нам то била намера. Нисмо хтели никога да провоцирамо. Убудуће се неће понављати такве ствари, али мука ми је од те патетике и политике која се убацује и где треба и не треба.

Човић је објаснио и темељну процедуру која прати играче који су били заражени вирусом Ковид-19, а која између подразумева два или три негативна теста, а потом и серију прегледа. А, затим изнео пример Џордана Лојда.

- Он је био асимптоматски, али је то опет преко месец дана. Мора да се води рачуна, не дао Бог да се понови то што се прошлог лета десило нашем бившем играчу Мајклу Оџу. Овај вирус очигледно удара на срце и морамо да будемо максимално опрезни.

На крају, Човић се дотакао и одлагања, а потом и заказивања меча са Реалом за понедељак вече.

- И ту је било мистификације, по питању нашег одласка. Вероватно сам ја заледио писту у Мадриду. Имали смо чартер лет. Пробали смо да одемо у уторак, потом у среду, на дан утакмице. Отишли смо у Валенсију и пошто користимо чартер, онда је то искоришћено да одмах у понедељак идемо у Мадрид. Како бисмо били економични. Екипа се одмах увече враћа назад. Али је то изазвало померање меча у АБА лиги, против Борца. Нама није интерес да померамо утакмице, али ово је виша сила.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

betoven
Nebojša Čović je dao iz svog džepa 8.ooo.ooo evra osam miliona evra za sponzorstva,ali i za isplatu igračima naravno sve pare je dao Crvenoj Zvezdi.Kao što je i sada njegova fabrika platila čarter let za Španiju.Inače je bio redovni profesor na Mašinskom fakultetu,uvek je bio gospodin pogotovu prema studentima,neke je kasnije i pomagao i zapošljavao posle diplomiranja.Mnoge stvari je njegova fabrika sponzorisala u kk Crvena Zvezda ali i neke obaveze sportskog društva CZ i NARAVNO UKINUO JE dominaciju mnogo ružnije CRNO BELE boje,koja je proždirala sve,pogotovu dok je MIRKO MARJANOVIĆ bio premijer.Koliko su samo igrača Crvene Zvezde vrbovali Roberts, Vujanić, Tomašević, Ljuba Vidačić,ali već su sa Divcem krenuli,već tada su pare gradjana Srbije odlazile samo u KK PARTIZAN
ACM
Ovo ni on sam o sebi rekao ne bi!
Ne samo gluv(p), veci i slep...
E, betovene, betovene...
pink, happy, rts...
Evo ga, opet! Sad ce da objasni gde je spljiskao narodne pare!
Rodni
Naravno viša sila. A sila Boga ne moli.
Bude
Ni ja nisam bio svestan koliki značaj imaju saopštenja, da njih u Evroligi mi bi bili pri vrhu.
Mosquito
Brine me to, sto Covic pati zbog Partizana.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.