Почетна / Кошарка / Звезда

Радоњић: Следи нових 14 утакмица, нова школа, биће пораза

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић изразио је задовољство због победе над Лаборал Кућом и освајања другог места у Д групи Евролиге, али и због досадашњих игара његовог тима током прве фазе такмичења
ФОТО: В. Марковић

Црвено-бели су вечерас пред празним трибинама у Пиониру савладали шпанског представника резултатом 90:82.

- Утакмица је била карактеристична, у предигри која је имала чудан осећај. Нисам сигуран да се више потенцирало друго место, у односу на калкулације у којој ћемо групи бити у Топ 16. Мој тим увек иде на победу, без обзира на околности. Завршили смо прву рунду на другом месту, играчи заслужују све похвале - рекао је Радоњић на конференцији зе медије у Пиониру.

Црвена звезда ће у Топ 16 фази Евролиге играти у Е групи са Реалом, Барселоном, Макабијем, Панатинаикосом, Жалгирисом, Уникахом и Галатасарајем, а то такмичење стартује 30. децембра.

- Нових 14 утакмица биће добра школа за наш тим, надам се да ћемо положити са добром оценом. Порази ће се десити, али битно је да екипа напредује у сваком мечу. Убедљиво смо два кола пре краја прошли у наредну фазу и показали квалитет, једино би могла да буде замерка на меч против Нептунаса у гостима - навео је Радоњић.

Црногорски стручњак сматра да његов тим може да испуни циљеве ове сезоне и освоји трофеје у Јадранској и домаћој лиги, како би обезбедио надметање у Евролиги.

Тренер Лаборала, Ибон Наваро, оценио је да је његовој екипи недостајало енергије и интензитета да заустави најбољег противничког играча Маркуса Вилијамса.

- Нисмо успели да зауставимо сјајног шутера Вилијамса. Лоше смо бранили пик-ен-рол са Марјановићем, а Звезда нас је, притом, кажњавала из контри. Желели смо победу, нисмо калкулисали у коју ћемо групу у Топ 16, међутим, нисмо успели. Звезда је добар тим, имају снаге да се надмећу с најјачим клубовима Европе. Никоме неће бити лако у Београду - закључио је Наваро.

У Црвеној звезди је потврђено да је председник клуба Небојша Човић послао захтев Евролиги да се новчане казне изречене црвено-белима и Галатасарају уплате на рачун породице страдалог навијача Марка Ивковића.

Ивковића су убили навијачи Галатасараја уочи утакмице два клуба прошлог месеца у Истанбулу.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Branko
Ma jok,dobijas sve utakmice
Opet ovaj branko u.ranko
covece moze li jedna Zvezdina vest da prodje bez tvog zlobnog komentara??????
hmm
Mozda cemo sve da izgubimo ali ces ti gledati nas na televiziji i navijati za svakog naseg protivnika.
bokiUSA
E sad pocinje pravi spektakl. Mozda ako se pojacamo sa dva dobra igraca (nema sumlje u Covica) bice tu i pobeda pored poraza. U svakom slucsju Bgd ce biti domacin strasnim ekipama.
Idemo dalje!
Dajte da uzivamo u top 16 Znamo koje su ekipe predodredjene za top 16. A mi cemo pokusati da iznenadimo Pao ili makabi.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.