Почетна / Кошарка / Звезда

ЦРВЕНО-БЕЛИ ПИКИРАЛИ НБА ПОЈАЧАЊЕ: Робинсон жеља Звезде (ВИДЕО)

Како се јуче могло чути са више страна, сада већ бивши бек Вашингтона се налази на врху листа жеља црвено-белих
ФОТО: ЕПА

Џером Робинсон (24, 193) могао би да буде шесто појачање Црвене звезде овога лета.

Како се јуче могло чути са више страна, сада већ бивши бек Вашингтона се налази на врху листа жеља црвено-белих. 

По завршетку Бостон универзитета, Робинсон је 2018. године изабран као 13. пик на драфту, од стране Лос Анђелес Клиперса. Иако је имао сјајна издања, па је тако у победи против Атланте убацио 21 поен, утисак је да није добио праву шансу.

У руку сезони одиграо је 33 утакмице, са просеком од 3,4 поена, док је годину дана касније играо на 42 меча, са просеком од 2,9 поена. Након две године у Клиперсима, Робинсон је трејдован у Вашингтон, где је прецртан 8. априла 2021, после 38 мечева на којима је имао просек од 9,4 поена и 3,3 скока и две асистенције.

Иначе, према оцени НБА скаута, Робинсон одлично покрива позиције један и два (комбобек), а одликује га велика таленат и одличне физичке предиспозиције.

Причајући о његовим квалитетима, Тони Шепард, генерални менаџер Вашингтона је својевремено истакао:

- Робинсон је са разлогом изабран у првој рунди драфта.

ДОКАЗАНИ КРИЛНИ ЦЕНТАР СЕ ПРЕСЕЛИО У АУСТРАЛИЈУ - Звезда пожелела срећу Риту

Као што је било и најављено, Црвена звезда се уз захвалност на допринос у освајању трипл круне и званично опростила од Дупа Рита (25, 211) који ће каријеру наставити у Аустралији, где је задужио дрес Илавара Хоукса, чиме је стављена тачка на његов трогодишњи боравак у АБА лиги.

Рит је две године носио дрес ФМП-а, одакле се преселио на Мали Калемегдан, где је минуле сезоне имао просек од 4,8 поена и 1,9 скокова у Евролиги, док је у АБА био на 4,5 поена и 2,3 скокова. У једном тренутку се чинило да ће Морнар бити његова наредна станица у каријери, али до договора, две стране, очигледно није дошло.

Иначе, Рит је студирао на Луизијана Стејт универзитету, али 2018. године није драфтован, после чега се преселио у Београд. Одлични крилни центар је иначе члан репрезентације Аустралије, а у Хоксима га чека селектор Брајан Гури са којим ће пре тога сарађивати на Олимпијским играма. 

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Стари делија
Гледајући снимак игара ово би било највеће појачање. Живи били па видели. Још један добар центар и Стефан па супер смо.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.