Почетна / Кошарка / Звезда

Егзибиција Звезде против Солнока за 20. победу у АБА лиги!

„Дођи на Звезду и уживај у атракцији”, требало би да гласи слоган са којим ће се позивати публика у Пионир, после декласирања Солнока
ФОТО: М. Рашић
Црвена звезда – Солнок 90:47 (15:14, 21:8, 22:8, 32:17)
Дворана: „Пионир“. Гледалаца: 3.928. Судије: Јавор (Словенија), Митровски и Милојевић (Македонија).
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Вилијамс, Ребић 12, Дангубић 10, Митровић 9, Блажич 10, Калинић 10, Марјановић 5, Каплановић, Тејић 11, Џенкинс 10, Цирбес 13.
СОЛНОК: Ли 5, Келер 4, Витман 4, Војвода 5, Џонс 16, Бадер 2, Сомођи, Бркић, Павловић, Милошевић 11, Гипсон.
Освојене лопте: Црвена звезда Телеком 7, Солнок 5. Изгубљене лопте: Црвена звезда Телеком 13, Солнок 13. Асистенције: Црвена звезда Телеком 18, Солнок 11. Личне грешке: Црвена звезда Телеком 18, Солнок 26.

 

Био је то меч готово без сваке резултатске неизвесности, али пун узбуђења и фантастичних потеза због којих четири хиљаде гледалаца готово да није седело на столицама.

Нико није остао равнодушан. Нарочито најмлађи којих је било у великом броју.

А, док су навијачи напуштајући Пионир препричавали акције љубимаца и са узбуђењем причали о наредном евролигашком изазову против Жалгириса, констатовали су да је Црвена звезда сада само на корак од математичког обезбеђивања коте један. Импресивно!

Меч није ни почео, а аплаузи су одзвањали сводовима Пионира. Гледаоци су поздравили одлуку Дејана Радоњића да Николу Ребића стави у стартну петорку и одмах загрејали дланове.

Али, већ после пар минута су их усијали пошто је Митровић куцањем завршио сјајну акцију у којој су учествовали Марјановић и Ребић. Наредну ерупцију одушевљења испровоцирао је Дангубић, сјајном одбраном и новим куцањем.

Било је време да Драган Алексић тражи минут одмора. У његовом тиму сви сем Џонса су била далеко испод жељеног нивоа.

Ни слаб шут за три (11-2), шест промашених пенала (18-12) као и девет изгубљених лопти, нису спречили домаћина да доминира.

Квалитетна дефанзива (само осам примљених поена у другој четвртини), доминација у скоку и равномерно распоређено оптерећење (шансу до полувремена добили сви сем Каплановића), дали су жељени резултат.

По доласку из свлачионице Радоњићеви пулени су још више подигли ритам са жељом да што пре реше питање победника. То су урадили на импресиван начин, серијом 16:4 и у 27. минуту имали дупло више поена од ривала (52:26).

А, да потпуно уживају и најзахтевнији сладокусци побринуо се Дангубић куцањем са задршком. То се на нашим паркетима не виђа сваки дан. На трибинама је прокључало од одушевљења.

Није се дуго чекало за нову „експлозију“. Овога пута иницирао ју је Цирбес фантастичним закуцавањем. И тако све до краја. Црвено-бели су се играли, навијачи уживали. Све до плус 43! Наставак следи у четвртак, од 20,45 на паркету Арене.

Семафор 20. кола АБА лиге
Олимпија – Задар 82:60 (12:17, 31:14, 18:12, 21:17)
Црвена звезда – Солнок 90:47 (15:14, 21:8, 22:8, 32:17)
Субота:
Левски – Цедевита 78:95 (16:31, 19:26, 23:25, 20:13)
Мега Лекс – Будућност 96:84 (26:28, 19:14, 32:17, 19:25)
Цибона – Крка 76:81 (15:18, 20:22, 22:24, 19:17)
МЗТ – Партизан 55:63 (19:24, 11:14, 19:10, 6:15)
Понедељак:
20,30: Игокеа – Металац
Коментари28
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zvezdas
Pustite Zorana,nije mu lako,ja ga iskreno zalim.Covek bez zivota koji licne frustracije leci na internetu.Sto se tice utakmice raduje sto je Dangubic sve bolji i bolji,veliki potencijal koji moze jos mnogo da napreduje
Zoran
Nemas ti mladost,dule ti ga oduzeo pa sad lecis svoje traume tako sto menjas 50 nickova :D
Red Star Forever
@Zoran U prvom redu mi navijamo za klub koji se zove Crvena Zvezda, ima nas grb, nase boje i sve nase trofeje! Dal' je sada to bilo moralno sto se uradilo sa fmp-om ili nije to je vec sasvim druga prica i stvarno mislim da se to ne tice vas grobara. Sa druge strane ako mi lazemo sami sebe, sto tebi to toliko smeta ??? I jos nesto - niko normalan ne moze da uporedi uspehe Partizana sa uspesima Zvezde!To je svima jasno! KKP je nas najuspesniji klub kako u Evrpoi tako i na domacoj sceni i to niko ne porice isto kao sto je u fudbalu Crvena Zvezda uspesnija od vas. To su cinjenice i tu nema mnogo price! Ali te tvoje budalastine vezane za nase tzv. namestene utakmice i za tzv smesnu grupu, to je stvarno skroz bez veze. Mi smo trenutno bolji od vas i nadam se da cemo osvojiti i aba i nasu ligu a sada dal' ces ti i neki drugi to prihvatiti ili ne - nema nikakve, ali bas nikakve veze! Smanji malo tu svoju frustraciju i nastavi da navijas za svoj KKP isto kako cemo i mi navijati za nasu Zvezdu.
Zoran
Dovoljan jedan komentar da se izbezume panteri iz predgradja nekada navijaci pokojne kk cz sa malog kalemegdana a sada zestoki navijaci fmp-a iz stjepana supanca 15a :)..Tako je to kad svoj klub nemaju pa se loze i lazu sebe da je ovo zvezda :)
Dragan
Ti si isuvise ogranicen da bi svatio uppr :) Vidim 20-0 ostavlja traga po tebi.Tek ces da places od muke na kraju sezone sa svojim sledbenikom Tegijem ,samo polako
Bojan
Umesto da pratis svoj hrvatski klub ti non stop visis ovde.Vidim Covic ti je nabio komplekse a i tek ce u narednim godinama :)
Red Star Forever
@Zoran Kako te bre nije sramota da pises ovakve gluposti i da svojim tzv. komentarima prakticno blamiras samog sebe ???? Pa ti si covece dostigao nivo vec famoznog Penzionera! Odgovarati na ove tvoje gluposti jeste stvarno besmisleno! Kada "te ne boli uvo " za nas sto citas nase vesti i ostavljas puerilne komentare ?? Ti napises nesto i posle u istom komentaru uspes sam sebe da demantujes! :))) Jel' tako dokazujes svoju ljubav prema Partizanu ?? :)))) Ima vas nekoliko koji shvataju da pljujuci po Zvezdi brane i dokazuju ljubav prema partizanima :))))) Koji je ovo nivo...strasno!!!! Ti si u najmanju ruku smesan lik....ne mogu da napisem sve sto mislim o tebi jer mi Zurnal nece objaviti komentar.
Zoran
Ti upotno pominjes zvezda,koja "zvezda" nje nema u stecaju je.i u startu pokusavas lazi da serviras.Navijas za mali klub iz zeleznika za koga ste poceli preko noci da navijate i lazete sebe da je to "jedna jedina zvezda" iako je vas "mesija" rekao da fmp-u niko ne moze da zabrani kako ce se zvati.Vama je "glupost" sve sto vam ne odgovara a to su cinjenice..a to je da vam je cz u stecaju,da je fmp u igri .I kako sad da vas ne razbijamo dok ste zivi kad ste u stanju toliko bolesno sebe da lazete a pokusavate.Kako vas ne razbijati kad ste u stanju svoj klub godinama da bojkotujete samo zato sto vas partizan redovo satire.Kako vas ne prozivati kad ste u stanju za sve zivo da navijate po sistemu "daj sta das samo da groblje ne bude prvo".Jel te nije sramota :D Sjepana Supanca 15 a pametnom dosta ti i dalje forsiras 2pljujes zvezdu"..Sta ja imam da pljujem pokojni klub koji mi je u lepom secanju :D..a i ovaj mi fmp postaje drag samo zato sto se lozite a na kraju kad treba bivate razvaljeni
kk C. Z velikan
Odlično, samo napred ponosni smo na vas.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.