Почетна / Кошарка / Звезда

Звездина историја се понавља: Душан Алимпијевић – адут из рукава?

Црвено-бели су се 2018. превише лако одрекли младог стручњака, сада би могли да исправе грешку довођењем тренера године Еврокупа
ФОТО: ЕПА / К. Сулејмановић

Историја се у Црвеној звезди понавља. Дејан Радоњић после серије трофеја одлази са кормила клуба ком је донео много радости, а главни кандидат да дође на његово место је Душан Алимпијевић.

Разлика је у томе што Радоњић овога пута уместо у Немачку, одлази у редове вишеструког шампиона Европе, док Алимпијевић више није неафирмисани стручњак већ најбољи тренер Еврокупа 2021/22.

Са друге стране Душан Алимпијевић (36) пре четири године незаслужено платио цех Звездине сезоне без трофеја у АБА лиги. Црвено-бели су те сезоне са младим стручњаком имали низ сјајних партија у Евролиги, да би их на крају промашај Лесора у Подгорици коштао једногодишњег одсуства из елитног такмичења.

На Kалемегдану нису имали стрпљења, па је стручњак рођен у Лазаревцу пут морао да крчи у далеком Саратову, одакле је прешао у турску Бурсу. Ове сезоне је пласманом у финале Еврокупа и тријумфима над Партизаном, Цедевита Олимпијом и Адором направио незапамћен подвиг. Историјски успех турском клуба награђен је признањем за најбољег тренера сезоне, али и великим интересовањем низа клубова (помињао се и Макаби).

Звездин мотив за повратак Алимпијевића сасвим је логичан, реч је о тренеру који познаје систем рада, уз то сада зрелијег и искуснијег. Са друге стране мотив најмлађег афирмисаног српског стручњака могао би да буде чисто спортски - жеља за такмичењем у Евролиги, али и освајање титуле првака АБА лиге.

Коментари16
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ga
Djurovic ili Vukoicic. Moze i Alimpije
zvezdas sa Kalemegdana
Apel svim prijateljima Zvezde da se ne dozvoli da neki Alempijevic koji nikada nije igrao kosarku ni gledao zvezdine utakmice postane trener Zvezde.Hiljadu puta bolje resenje bi bio Filip Covic koji razume sve cari kosarkaske igre za razliku od Alempijevica a to ne znaci da treba izabrati Covica.
kosarkas2
Kada je Alempijevic prosli put bio trener tim na terenu je vodio Pero Antic
Nemanja
Ima ugovor sa turcima koji bi bili ludi da ga puste, posebno jer su sredili finansije..... što Zorge reče Vlada Jovanovic je slobodan, za Tomića ne znam, pričaju o njemu, ali.... a što da ne i Nenad Stefanović, imao je sjajnu sezonu sa FMP-om, bolje da se potroše pare na dobre igrače, s obzirom da u sistemu imamo dosta mladih i perspektivnih trenera
Peki
O gazanju ne bih jer u eri tandema ,,kica/praja ,, je stvarno bilo gazenja ali igracki a ne nekim muckama .

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.