Почетна / Кошарка / Звезда

Бентил једва чека да истрчи пред Делије у Евролиги: Сада ће навијати за мене

Крилни центар Црвене звезде задовољан је премијером против МЗТ-а и једва чека евролигашке утакмице пред Делијама
ФОТО: Д. Стјепановић

Музика са звучника који је носио Џон Холанд одзвањала је ходницима Пионира док су се црвено-бели спремали за пут кући, након туширања и успешно одрађеног посла против МЗТ-а. У друштву Холанда, били су Џејлен Адамс и Хасан Мартин,  док је Бен Бентил био пар корака испред њих.

Наместила се тако прилика, да бившег крилног центра Милана, пре одласка кући, питамо за утисак са премијере на којој је убацио четири поена, за нешто више од 13 минута на паркету.

- Убедљива победа значи да смо сјајно започели сезону - кроз осмех је рекао видно расположени Бентил. - Било је забавно коначно играти такмичарски меч, а не пријатељски или једни против других, као што је то био случај до сада. Сви су добили прилику, што је такође веома значајно. Спремни смо да наставимо даље.

Стручни штаб трофејног клуба на отварању сезоне није рачунао на Немању Недовића, Огњена Добрића, Мирослава Радуљицу и Филипа Петрушева. Огњен Кузмић је био међу 12, али није улазио, до је Бентил био ровит.

- Имао сам малих проблема са зглобом, али иде на боље. Ипак, био је сјајан осећај бити са екипом на паркету. Морам да наставим са рехабилитацијом како би што пре био потпуно спреман. Сезона је почела и у сваком мечу морамо да пружимо максимум. Свако од нас.

Што се тиче статистике, код анализе меча, две ствари одскачу. Податак да је МЗТ све време био бољи у скоку, као и да је Црвена звезда прокоцкала само пет лопти.

- Било је добрих ствари, примера ради, знатно смо смањили број грешака. Опет, са друге стране, ривал нас је надскочио и то морамо да променимо, колико већ у наредној утакмици. То је веома важно како бисмо имали више поседа и напада.

Премијеру црвено у белих у дворани Пионир испратило је скоро три хиљаде навијача, све време су бодрили тим и песмом га испратили у свлачионицу.

- Атмосфере је била дивна. Ипак, једва чекам евролигашке утакмице. Када год сам долазио у Београд и играо против Црвене звезде, дворана је увек била крцата. Тада су сви навијали против мене, а сада ће навијати за мене. Једва чекам тај тренутак.

Црвена звезда ће у петак вече, на паркету Ефеса отворити и европски фронт, чиме улази у серију веома тешких мечева, односно  дуеле против Будућности, Панатинакоса и Цедевите Олимпије.

- Чекамо те изазове са великим нестрпљењем. Морамо да се спремам за те ривале, али и они морају да се спреме за нас. Биће то одличан низ - поручио је Бен Бентил

ТОПИЋ ЈЕ ПОКАЗАО...

Издање и минутаже Николе Топића који је недавно напунио тек 17 година обележили су меч против МЗТ-а. Говорећи на ту тему, Бентил је истакао:

- Он је сјајан играч и волим га. Сви знају колико напорно ради на тренинзима и колико велико самопоуздање има. Показао је да може да игра на овом ниво, што је сјајно.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.