Почетна / Кошарка / Звезда

Бобан Марјановић: Срешћемо се опет

- Партизанова одбрана, али и брзе личне грешке су ме избацили из ритма. Али, ипак је та дефанзива противника била кључна – као и увек објективан је Бобан Марјановић. – Очекивао сам да ћу бити под толиким притиском, што нам је отворило простор за шут који нисмо искористили
ФОТО: Н. Неговановић

Црвена звезда Телеком је 13. фебруара у Атини одиграла меч са Панатинаикосом на једну лопту. Три дана касније победила је Цедевиту и оверила пол позицију за плеј-оф АБА лиге. Потом је од 20. до 22. играла три меча у Нишу и забележила исто толико добитака на путу до трећег везаног трофеја Купа Кораћа.

Жућкова левица је заливена у „Бараци”, играчи су се издували и добили слободан дан. Већ 26. црвено-бели су били у Мадриду у гостима екипи пројектованој за освајање Евролиге, што подразумева не само потрошњу на мечу, него и дуг пут преко Немачке.

Дакле, када се подвуче црта, тим са Малога Калемегдана је у протекле две седмице, практично играо на свака два дана што изискује велике напоре, како физичке, тако и емотивне. Па је потпуно природно што је Дејан Радоњић после пораза у вечитом дербију, другог у АБА лиги, морао да констатује:

- Енергетски нисмо били ни близу онога што Црвена звезда може!

Његови пулени су налетели на висококвалитетни, искусни, одморни, силно мотивисани Партизан који је играо за далеко већи улог. У таквим околностима, све је мирисало на пораз који се на крају и догодио.

Оно што ће црвено-бели након анализа закључити јесте да зонска одбрана мора да се напада на више начина, осим шутем за три поена. Партизан је успео оно што није пошло за руком ниједном евролигашу, а када се то каже мисли се на Макаби, Реал, Барселону, Панатинаикос... А, то је да најкориснијег играча Евролиге сведе на за њега прескромних пет поена.

- Партизанова одбрана, али и брзе личне грешке су ме избацили из ритма. Али, ипак је та дефанзива противника била кључна – као и увек објективан је Бобан Марјановић. – Очекивао сам да ћу бити под толиким притиском, што нам је отворило простор за шут који нисмо искористили.

Као што је истакнуто, Црвена звезда је још пре две седмице, обезбедила прво место на крају лигашког дела. А, Партизан се бори за предност домаћег терена у плеј-офу, односно коту два. На том путу, победа у вечитом дербију се наметнула као императив. То се и видело.

- Ривал је играо са већом мотивацијом – констатовао је Марјановић. – Генерално, Партизан је био бољи, публика га је носила и одиграо је одличан меч. Нисмо успели да одговоримо на адекватан начин и пораз је био неминован. Истина је да по питању коначног пласмана на крају регуларног дела, не мења ништа за нас. Али, сви знамо да вечити дерби има посебну тежину. Морамо да научимо нешто из овога и да већ следећи меч против њих, одиграмо у најмању руку са истом мотивацијом.

Црвена звезда је била „испровоцирана“ да шутне више пута за три поена (31), него из рекета (30). Парни ваљак се коцкао против екипа са најбољим процентом шута за три поена у АБА лиги и профитирао.

- Као што сам рекао, нисмо погодили отворене позиције. Пред нама је још много још важнијих мечева са Партизаном. Други пут ћемо да погодимо такве шутеве. Морамо да наставимо са радом и да константно показујемо напредак. Иза нас су практично две паклене седмице и сваки предах нам је драгоцен – истакао је Марјановић.

Коментари15
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

jocko
ma da drhtimo od igokea fmpa
realnooo
Evidentan je bio umor kod igrača C-Zvezde Beograd . Pritom , promašili su veliki broj otvorenih šuteva . Partizan nošem svojim navijačima i ogromnim imperativom pobede odigrao odličan meč . Sada je najbitnije izbeći duel u polufinalu aba lige i ako Bog da , da sledeće sezone imamo dva predstavnika u Evro-ligi. Posebno raduje to što nije bilo nemilih scena sem obaveznog verbalnog dekora. U ovoj utakmici je pobedila Srpska košarka !
bo
godinama je partizan igrao i evroligu i kup i aba i nikad nije bilo takvih alibija za poraz, a kod fmp-a i ne treba jer ima dosta duzu klupu od partizanove, vidljiv je umor kod fmp-a sto je i normalno, ali fmp je skoro svaku poziciju pokrio sa najmanje dva dobra igraca pa to i ne treba da sluzi kao izgovor, a taj wilijams i bobi mnoge utakmice u zadnje vreme u aba ligi odmaraju dosta vremena
Zole
Tesite se cigani, vi ste vase karte otkrili tokom sezone, Dule najbolje cuva za kraj, kao i uvek...;) I da vam je na klupi neko drugi, plasio bi se, a dok je ovog smesnog Radonjica-ja ne brinem za trofeje, jer je covek trenerski totalno nepismen..
- lazar matić
- Srešćemo se još i dobićete još. Tek je počelo. Zar ne vidite da vam ovaj Vujošević već godinama prepušta male utakmice, a kada je važno razbije vas u paramparčad. Možemo ga voleti ili ne voleti, ali košarku je izmislio za sve nas na ovim prostorima !

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.