Почетна / Кошарка / Звезда

Клипа: Имамо добар систематски рад

Тренер јуниорског кошаркашког тима Црвене звезде Слободан Клипа сматра да његови изабраници остварују добре резултате захваљујући квалитетном систематском раду.
ФОТО: КК Црвена звезда

Црвено-бели кошаркаши до 18 година супериорно су пети пут заредом освојили квалификациони турнир Евролиге у Београду савладавши у финалу вршњаке из Партизана (73:51) и учествоваће на завршном турниру елитног такмичења од 15. до 17. маја у Мадриду, где бране титулу.

Ово је трећа узастопна година да као тренер Звездиних јуниора учествујем на овом турниру и ово је наш трећи тријумф. И прошле године смо до првог места стигли прилично убедљиво и то је продукт нашег веома доброг и систематског рада. Имамо добру селекцију, са тим момцима се добро ради и последица свега тога је овај резултат – изјавио је Клипа за клупски сајт.

На констатацију да је Војислав Стојановић поново изабран за најкориснијег играча турнира Клипа је рекао да он има развојни пут који иде узлазном линијом.

Још једном је потврдио квалитет. Међутим, морам да истакнем и уз Стојановића похвалим Давида Миладиновића и Александра Аранитовића који су дали огроман допринос нашем тријумфу. Као што је Стефан Лазаревић био везивно ткиво и покретач у сваком смислу јуниорског тима прошле године, тако су Аранитовић и Миладиновић, наравно уз Стојановића, преузели ту његову улогу ове сезоне. Имали су немерљиву улогу у одбрани, најпозитивније су утицали на тимски дух и чинили су саиграче бољима – оценио тренер Звездиних јуниора.

На питање о плановима и амбицијама за наставак сезоне Клипа је навео да је жеља да ови момци пре свега индивидуално напредују, да се развијају у играчком смислу.

Ми смо у досадашњем току јуниорске лиге без пораза и у наредном периоду ћемо те утакмице користити да се припремимо за оно најважније што нас чека, а то је Фајнал-ејт у Мадриду. Све те утакмице послужиће нам за тимски напредак и уигравање – нагласио је Клипа, додајући да у постојећем саставу има играча који ће у догледно време заузети место у сениорском тиму.

То темељим не само на основу њиховог талента, већ и посвећености у раду и физичким предиспозицијама. Продукција играча из нашег омладинског погона за први тим наш је основни циљ и наша велика жеља – казао је успешни стручњак.

Оно што је било приметно је чињеница да је тренер Клипа сваку утакмицу на турниру у Београду водио прилично темпераментно, иако је његов тим бележио веома убедљиве победе.

У појединим ситуацијама било је мањих опуштања у одбрани, слабијег трчања. Све то може да представља стицање лоших навика, а ја то не дозвољавам – објаснио је Клипа, уз констатацију да је турнир показао да и друге земље, осим „традиционално кошаркашких”, доста добро раде и пуно улажу у развој младих играча.

– Приметно је да се Немачка буди, али право освежење и веома пријатно изненађење био је тим из Данске, Ваерлосе. Види се да је то добро селектирана екипа, да се одлично ради са тим момцима и да кошарка итекако живи у тој земљи. Недостаје им мало боља техничка и тактичка обученост, али они напредују крупним корацима – закључио је Клипа.

Турнир у Београду носио је име „Марко Ивковић” у знак сећања на навијача Црвене звезде убијеног јесенас у Истанбулу уочи утакмице против Галатасараја.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.