Почетна / Кошарка / Звезда

Радоњић: Било је неповерења у Звезду због прошлости, али успели смо то да превазиђемо

"Црно-бели су показали карактер, иако је са наше стране изгледало стабилно. Наравно да је тешко играти четири утакмице у шест дана, посебно јер је „вечити дерби”. Имали смо оптерећење јер смо први завршили регионални део, који нам је донео предност домаћег терена, али смо одрадили то на најбољи могућни начин"
ФОТО: Н. Неговановић

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да је његов тим издржао огроман притисак у полуфиналу АБА лиге против Партизана и додао да је следећи циљ освајање регионалног такмичења.

Знали смо да ће Партизан одиграти још јаче, што је резултатирало њиховом серијом на старту. Дефанзивно смо одиграли квалитетно, што је важно ако мислимио да победимо Партизан. Црно-бели су показали карактер, иако је са наше стране изгледало стабилно. Наравно да је тешко играти четири утакмице у шест дана, посебно јер је „вечити дерби”. Имали смо оптерећење јер смо први завршили регионални део, који нам је донео предност домаћег терена, али смо одрадили то на најбољи могућни начин – рекао је Радоњић на конференцији за медије у хали Пионир после утакмице.

Он је поручио да је трећу и четврту утакмицу против Партизана решио одличан шут за три поена његовог тима.

Служио нас је шут за три поена, поготово у преломним моментима. Морамо брзо да одрегујемо и задовољство не сме да траје више од два дана. Свестан сам да су сви у клубу задовољни јер је све урађено и да може да почне наредна сезона. Морамо да спустимо лопту и да урадимо оно што желимо, а то је трофеј АБА лиге, па домаће првенство.

Црногорски стратег додао је да је такмичење у Евролиги много значило црвено-белима у завршници сезоне.

Играчи су напредовали у односу на прошлу годину, имамо и МВП-а Евролиге. Водила се анализа игара Чарлса Џенкинса, који у послење време игра одлично и доноси разлику у квалитету. Било је присутно неповерење у Звезду због прошлости, али ја сам веровао да можемо да све превазиђемо. Успели смо из свих ситуација да квалитетно изађемо и поново изборимо Евролигу – навео је Радоњић и поручио да би волео да у финалу игра против некадашњег клуба Будућности.

Радоњић је прокоментарисао инцидент после меча када је тим менаџер Небојша Илић погођен твтдим предметом у главу.

Више бих волео да се више прича о кошаркашима, скоковима и добрим потезима. Био сам са играчима у свлачионици и не бих могао да коментаришем нешто што нисам видео. Мислим да та тема мора да буде споредна – закључио је Радоњић.

Кошаркаш Никола Калинић истакао је да су црвено-бели пласманом у финале АБА лиге испунили циљ.

Завршена је серија, победили смо и прекинули низ Партизана, не знам ни сам тачно колико година. Дали смо све од себе, и више него што можемо, што је донело резултат. Одиграли смо изванредно, спречили смо скок Партизана и транзицију и овога пута смо ми победници. Честитке кошаркашима Партизана, а ми једва чекамо финале – поручио је Калинић.

Коментари13
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

batica
rekao sam da niste osvojili, pa o kojoj dominaciji pricas, jel o onoj u evroligi, to smo videli a i jos niste osvojii ABA ligu .... mozda se pokaze da je Milo jaci igrac od Vucica, a zagrebcanima ste stare musterije ... najbitnije je da ne mogu da sude razni belosevici, radovici... tu ste ugasili , a tek MORACA
batica
o cemu ti pricas,kojeg si igraca stvorio, od 14 utakmica u evroligi dobio si 4 jednu vam poklonio sasa obradovic, kupili ti vec formirane igrace, . ti si trener FMP-a, a predsednik ti je neuspeli gradonacelnik,neuspeli politicar, razume se u sve i da nije Vucica da javno istupa protiv PARTIZANA on bi sada bio u misijoj rupi...odigrali ste jednu sezonu u evroligi i to niste izborili , vec sticajem okolnosti . Vilijams, Dzenkins, Marjanovic, Kalinic, Blazic, Dangubic, Jovic,Cirbes,, da su to igraci koje si ti stvorio. o cemu ti pricas, drze te zato sto cutis i radis kako ti narede. u svakom slucaju svim igracima , osim Blazicu, iskrene cestitke
bolje je tako
Odigrali smo dve sezone u evroligi a ne jednu. Ovu drugu nam niko nije poklonio jer nije Zvezda kriva sto je cibona bankrotirala i istupula iz evrolige pa je Zvezda, na osnovu boljeg plasmana, usla u evroligu umesto cibone. Sad kad se polako uspostavlja Zvezdina dominacija, bice prostora i za stvaranje igraca. Samo polako.
Романија гора побједити мора
Нека овај тријумф ЦЗ означи боље дане за српску кошарку не само зато што је ЦЗ победила осредњу екипу Партизана већ што су раскринкани манипулатори и хоштаплери Вујошевић и Тодорић. Приватизовали су клуб и завадили српску ђецу срам да их буде! Из њих само мржња проговара према сваком ко другачије мисли и ради. Ово је прекретница и почетак опоравка српске кошарке јер успјех репке је била чиста срећа, а сад ће тек да крене на боље. Одлично је што ЦЗ није дала Грби да се убаци у КСС јер само га слушајте на СОС каналу и јасно је колико човјек мрзи Звезду.
NinoL
Svaka čast na vođenju utakmica. Prvi sam često sumnjao u tvoj kvalitet ali se me demantovao. Takvi smo mi navijači, samo pobede priznajemo. Svaka čast Radonja, pa dogodine u najboljih osam Evrolige. I izvini za određene doze nepoverenja, ali strah od još jednog neuspeha na kraju godine je bio ogroman. Sada kada smo i to prošli idu samo još bolji dani za naš klub.
Djole
Koji niz prosle god je osvojila Cibona

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.