Почетна / Кошарка / Звезда

Митровић: Домаћи терен није нека велика предност Цедевите

Два меча, две победе. Одличан почетак финала за Црвену звезду Телеком против Цедевите пред сутрашњи (20,30 Спорт клуб) наставак серије у Загребу
ФОТО: Н. Неговановић

Међутим, кад се загребе испод површине оствареног резултата остају одређене недоумице. Оно што ће и даље збуњивати навијаче црвено-белих је ток оба меча у којима је гостима најблаже речено претила катастрофа већ у првом полувремену, да би у наставку неизвесност постала саставни део утакмица, нарочито друге.

На страну што је други меч већином био „дежа ви” премијере, као добродошла реприза првог сучељавања снага виђене су сјајне партије Бобана Марјановића и Луке Митровића.

Док је тријумф у серији против Партизана извојевала спољна линија Звезде, у финалу игром чете Дејана Радоњића доминирају високи играчи. Лука Митровић је у другом мечу остварио дабл-дабл учинак, као и Бобан Марјановић, па је Звезда ипак упловила у мирну победничку луку неизвесне друге утакмице.

Наравно финале носи велику тежину, нарочито када се узме у обзир да оба ривала имају прилику да освоје први трофеј у регионалном такмичењу. Стога можда и није чудно што су победе извојеване уз доста потешкоћа упркос добром почетку у обе утакмице.

- Није било ни мало лако, али нисмо ни очекивали да ће бити – започиње причу Лука Митровић, капитен Црвене звезде Телеком. - Цедевита је показала да није случајно дошла до финала и изборила Евролигу. Пружили су одличну партију, вратили се из минуса, али смо успели упркос бројним глупостима на крају да останемо присебни у важним моментима и остваримо тријумф пре свега добром одбраном која је на оба меча била на завидном нивоу. Немерљиво битан  тријумф, јер се неће памтити ни како је ко играо, ни којом разликом смо победили, памтиће се само да је 2:0 у серији. Остала је још једна утакмица која нам је потребна за победу.

Ни капитен не може са сигурношћу да каже шта се дешавало са њим и његовим саиграчима у других 20 минута утакмице, када је по логици ствари требало дотући грогираног противника.

- Већ сам рекао да је Цедевита одличан тим и тешко је очекивати да против њих играте 40 минута на високом нивоу и да победите 20 или 30 разлике. У неком тренутку и њима мора да крене у нападу. Погодили су неке шутеве са позиције пет које смо ризиковали. Ти шутеви су их вратили у живот, али најважније је да смо успели да славимо – истиче Митровић. - Цедевита је показала да може да се врати после 2:0. Даћемо све од себе да што пре завршимо серију, ако је могуће.

Следећи меч игра се у среду у Загребу, а Црвена звезда Телеком налази се на корак да и у финалу потврди статус најбољег тима лигашког дела такмичења. Иако је до циља остало мало, пут до њега јесте тежак.

- Једна победа нам фали у три утакмице и рачуница је јасна. Идемо на гостујући терен Цедевити, а знамо да они подједнако добро играју у гостима и да им домаћи терен није нека велика предност, тако да имамо шансе. Даћемо све од себе да не улазимо у неку нервозу или четврти, односно пети меч и покушаћемо да све решимо већ у среду – најављује Митровић.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bojan
Kao sto nije bila prednost ni u Pioniru, jer umalo da obe utakmice izgubite.
Bobbie
Mislim da će u četvrtoj utakmici Zvezda da zada smrtonosni udarac Cedeviti. Ako dođe do pete može biti svašta. Ali ne verujem da od domaćih ekipa neko može da pobedi Zvezdu tek tako dva puta za redom.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.