Почетна / Кошарка / Звезда

Тејић предводио Звезду до треће победе у Супер лиги

На 28 београдских степени, у раним вечерњим сатима и без дашка ветра, тешко је било дисати, а камоли играти меч без публике (због казне из прошле сезоне) уз опор звук шкрипе патика
ФОТО: Д. Жарковић

Црвена звезда – Тамиш 84:54 (21:18, 28:11, 17:15, 18:10)

Дворана: Пионир. Пред празним трибинама. Судије: Мажић, Јурас, Миловановић.

Ц. Звезда: Вилијамс, Ребић 8, Дангубић 4, Митровић 7, Лазић 10, Блажич 7, Калинић 5, Марјановић 13, Каплановић, Тејић 17, Џенкинс 9, Јовић 4

Тамиш: Хукић 9, Ђорђевић 4, Крушчић 10, Кесар 4, Манојловић 6, Симић 5, Милошевић 1, Драгаш, Вујовић 6, Исаиловић, Ивановић 4, Илић 5

Ипак, то није сметало црвено-белима да рутински одраде посао, равномерно распореде терет и наставе сигуран ход у Суперлиги. Након успешно завршеног плеј-офа и освајања трона АБА лиге, меч против Тамиша је послужио као идеално загревање за изазове који предстоји на путу до наредног великог циља - титуле првака Србије.

Дејан Радоњић је према очекивању доста комбиновао или боље рећи знатно више оптеретио играче који су у минулом периоду имали мањи простор. Па је тако Тејић играо 27 минута, Ребић 18, Каплановић 10... Још увек ровити Мајка Цирбеса се није скидао, док је Маркус Вилијамс меч преседео на клупи. До краја првог периода, практично сви играчи су имали простора да се растрче што је испоставило се било погубно за госте из Панчева.

На другој страни, Бојан Јовичић је гледао да свим играчима пружи прилику да се измере са шампионом АБА лиге, па су за 20 минута сви истрчали на паркет. А, резултат је све време био у другом плану. Потпуно разумљиво када се зна да је већ на полувремену разлика износила 20 поена (49:29).

Црвено-белима је очигледно пријао одмор од три дана, након славља у Загребу. Бобан Марјановић је показао да у домаћем шампионату ретко ко може да му стане на црту. На велики одмор је отишао са 12 поена, без промашаја и пет скокова, све за индекс 20, односно четири индексна поена више од целе екипе Тамиша. Када је он био на терену, Панчевци су били готово немоћни.

Али, Бобијева доминација више и није вест. Па су одлични потези Марка Тејића били далеко упадљивији и интересантнији. Млади крилни центар је максимално користио простор и био најзапаженији на паркету. Меч је и завршио као најкориснији играч са индексом 25. 

Сва срећа па је меч брзо текао (завршен за сат и по), није било прекида, пошто је мало шта интересантно могло да се види. Ипак, разлика у квалитету се мери класама. Шта рећи, када је улазак Каплановића био детаљ који је изазвао највећу пажњу током треће четвртине. Док до краја ништа више није било помена. А, тимски индекс корисности 119-34 довољно говори о односу снага.

Наредни меч црвено-бели играју већ у петак, на гостовању Константину.

Треће коло:

Црвена звезда Телеком – Тамиш 84:54 (21:18, 28:11, 17:15, 18:10)

20:00 Мега Лекс – Металац Фармаком

Среда:

ФМП – Партизан НИС у 18

Војводина Србијагас – Константин у 20

Табела: Звезда 3-0, ФМП 2-0, Партизан 2-0. Металац 1-1, Војводина 1-1, Тамиш 0-3, Константин 0-2

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

SVE PJANO
Ovde je Zvezda definitivno bez konkurencije, treba svima mladima dati preko 20 min po utakmici i naci centra od preko 210 cm sto pre!
SVE PJANO
Ovde je Zvezda definitivno bez konkurencije, treba svima mladima dati preko 20 min po utakmici i naci centra od preko 210 cm sto pre!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.