Почетна / Кошарка / Звезда

Радоњић: Нисмо доводили играче, чекали смо да видимо хоће ли Калинић остати

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић нагласио је да сада предстоји „изузетно тежак задатак довођења адекватних појачања”
ФОТО: Н. Неговановић

Оно што нам сада предстоји је изузетно тежак задатак, а то је да покушамо да доведемо адекватна појачања како бисмо надоместили одласке играча који су носили нашу игру и имали фантастичну сезону. Наравно, то неће бити нимало лако, али константно пратимо тржиште, скаутирамо велики број играча. Надам се да ћемо урадити добар посао и да ћемо успети да ангажујемо играче који ће бити на нивоу наших амбиција и очекивања – рекао је Радоњић.

Он је додао да је клуб био приморан да сачека са ангажовањем нових играча „јер је много тога зависило од тога да ли ће Калинић остати, или отићи из клуба'

На основу тога је у значајној мери зависио наш концепцијски план. То нам је мало отежало ситиуацију, али веома смо посвећени том делу посла – констатовао је Радоњић.

За разлику од претходних неколико сезона, када су базичне припреме одрађене на Златибору, ове године ће екипа тренирати у Београду:

Раду са првим тимом у припремној фази биће прикључен велики број младих играча. Ту не мислим само на чланове младе репрезентације која је у Италији освојила златну медаљу, већ и на оне млађе. Сви они ће имати прилику да се, пре свега, постепено привикавају на рад са сениорским тимом, али и да се наметну и заслуже своје место у првом тиму – рекао је Радоњић и додао да је жеља тима да „одржи континуитет постепеног увођења младих играча из сопственог погона у први тим”.

Велика пажња биће посвећена тим младима играчиима, њиховом раду и напретку и очекујем да ће то у наредним годинама донети адекватне резултате – поручио је тренер Црвене звезде.

За сада је познато да ће Звезда учествовати на два веома јака припремна турнира у Краљеву и Задру, а договорена је и пријатељска утакмица са једним бундеслигашем:

У Краљеву ће осим Црвене звезде, играти ПАОК, Мега Лекс и турски Трабзон, док ће у Задру турнир бити евролоигашког квалитета јер уз нас и домаћина Задар, учествује још четири екипе које ће наредне сезоне играти у елитном европском такмичењу, Олимпијакос, Бајерн Минхен, Дарушафака и Фенербахче. У плану је да одиграмо још неколико пријатељских утакмица како бисмо максимално спремни дочекали старт нове сезоне – закључио је Радоњић.

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Patriota
Plej i centar. Mada bih ja doveo na 3 i jednog od dvojice Keselj/Simonovic, mogu 10ak minuta jako kvalitetno da odigraju, a imaju iskustvo. Pride, mogli bi se ovi iz FK ugledati na KK, pa kad prodas i zaradis lovu kupis. A do tada pazljivo skautirati i dovesti samo neophodno. A ne 15 svake godine...
pehar je bitan
I ja mislim da bi Simonovic bio korisniji. Kako god da igramo, pehar je nas!
Patriota
Mislim cak da bi Simonovic bio korisniji, igra bolju odbranu. Za napad se nadam da ce Danguba da se pokaze u punom sjaju.
Прикажи још одговора
Skaut iz Lombardije
Potpisuj vise Petway-a,sada je trenutak da se to obavi.
shone
ko je taj gde igra? non stop vrtite tri imena ko je taj?
samo pametno
Prvo pleja i centra a za ostalo koliko ostane para!
Stari Delija
Treba dovesti samo kvalitetnog centra i iskusnog pleja / zbog zdravstvenih probl;ema Jovica. Drugi nam nisu potrebni. Imamo izuzetno talentovane mlade igrace i treba im dati poverenje. Ocekujem da u narednoj sezoni Dangubic i Tejic pokazu sav svoj potencijal.
od kojih para
Od kolih para kada vidiš da ni za poštene pripremem novca nema pa se pripreme održavaju u Beogradu za razliku od prethodnih sezona.Vidiš da igrači samo odlaze a niko ne dolazi a već avg mesec.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.