Почетна / Кошарка / Звезда

Сад и званично: Скорцанитис појачао Црвену звезду!

Црвена звезда је остала без Бобана Марјановића, али је брзо нашла замену, на Мали Калемегдан ће ускоро стићи Софоклис Скорцанитис
ФОТО: Евролига

У Црвеној звезди су недавно одлучно демантовали довођење Софоклиса Скорцанитиса, али како сада ствари стоје „Биг Софо” ће бити члан црвено-белих наредне сезоне.

Снажни грчки центар је прошле сезоне играо у Макабију, а са овим тимом је био и шампион Европе 2014. године.

Звезда је ангажовала звучно појачање на позицији центра за наредну сезону које би требало адекватно да замени Бобана Марјановића.

Софоклис Скорцанитис рођен је 22. јуна 1985. године, а са црвено-белима је потписао уговор на годину дана. Скорцанитис се играчки развијао у солунском Ираклису за који је у првом тиму дебитовао са само 15 година.

Бранио је боје Кантуа, Ариса, а потом је четири сезоне носио дрес Олимпијакоса. Играо је и за Панатинаикос и у два наврата за Макаби из Тел Авива. Са вишеструким шампионом Израела освојио је титулу права Европе 2014. године, а у сезони 2010/11 био је изабран у иделану петроку Евролиге.

Освојио је три титуле шампиона и четири национална Купа са Макабијем, као и шампионски прстен АБА лиге. Био је првак Грчке са Панатианикосом, а са Олимпијакосм је освојио грчки Куп.

Са репрезентацијом Грчке освојио је сребрну медаљу на Светском првенству 2006. и бронзану медаљу на Европском првенству 2009. године.

Прошле сезоне у дресу Макабија из Тел Авива у Евролиги је на 26 утакмица просечно бележио 6,7 поена и 2,4 скока по мечу.

Коментари50
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Čarapara@Loznica
Sve pohvale za upravu...Ponovo ćemo dominirati pod košem, ovaj put kilogramima.
Delije
Sofo je vrlo borben i jak igrac.Bice odlicna zamena Bobiju i veliko pojacanje nza nas.Big Sofo doborodosao u Zvezdu.
Šumadinac
Samo nam još ovaj fali, već se pričalo o tome čista senzacija i ogromne pare zbog marketinga i gluposti..realno Sofo ne može da igra više od 17-18 minuta po utakmici, a uz to je psihički nestabilan..trebalo je dovesti možda skupljeg centra umesto Bobija ali jeftinijeg od Skorcijanidisa sigurno, po svaku cenu zadržati Kalinića i dovesti Kešelja na 3, Dangubića spustiti na poziciju 2 ubaciti minimum 3 klinca Tejić, Gudurić, Rebić ii ajde umesto ova dva Amerikanca jednog iskusnog igrača ili stranca i praviti tim za narednih par sezona da se napadne F4 Eurolige , ove i sledeće sezone ogromna ušteda veliki napredak mladih igrača ii pare koje se uštede za dve godine uložiti u jedno 2-3 top evropska igrača i F4 je tu..taman smo se ratosiljali dugova i opet srljamo
samohodna kosacica
Bravo panteri samo dovodite ovako skupa pojacanja dobro sad ce neki pisati kako dolazi kao slobodan igrac,ali taj igrac nece igrati za kutiju klikera,mora da radi/igra za neku lovu koja nece biti mala.Zelim vam da nastavite u ovakvom ritmu pa da dozivite sudbinu fudbalskog kluba,koji se u proslosti bahatio dovodjenjem izmedju ostalih Barkosa,Savia,Kadua,Dzef Silve,Bernarda Parkera,Dzosue Parkera,Garida,Omege Robertsa,Arauha,Asamoe,Daude,Suzukija,Borhe,Aval Isaha i ostalih skupih pojcanja,a to bahacenje se i dalje nastavlja,sad dovodite nekog Donalda Ducka iz Mordovije.Bravo za kk uskoro ce docekati nivo fudbalskog kluba.Ako vec nije.
Dragan
Samo mi nije jasno posto smo toliko godina muzli drzavne pare kako kazu panteri,kako onda nismo dovodili ovako zvucna pojacanja kao sto panteri to rade to je bas zanimljivo,proci ce i ova vlast samo polako ali partizan nikada nece nestati za godinu dve vracamo se gde nam je i mesto
ja
pa kako niste franjevac,Gist,lazme i ostali sve poznati,cak i onaj amerikanac koga ste otpustili posle mesec dana ode u olimpijakos i sa njima osvoji evroligu,znaci vama nije bio dobar neko ko je odgovarao evropskom prvaku,to dovoljno govori koliko je drzava ulagala u vasu rupu bez dna
Dark Angel
Pa niste dovodili zato sto su Danilovic, Vujosevic a i Todoric delili pare od prodatih igraca. Prosta racunica...plata Marjanovica i Kalinica je bila preko 350 000e+500 000e od Bobija+1 000 000e od Kalinica...to je skoro 2 000 000e. MW je imao platu 350 000e i Djenka mislim 200 000e. To je 2 000 500e za nove igrace tj plate novih igraca. Cista ekonomija od Covica. Skofo kosta 325 000e...steta sto navijas za Partizan. U zdravlje...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.