Почетна / Кошарка / Звезда

Шампионска Звезда разбила Будућност у Пиониру, маестрално друго полувреме (ВИДЕО)

Требало је то да буде дерби кола, можда један и д дербија првог дела АБА лиге. Али, то је овај меч био само на папиру, црвено-бели су у „Пиониру” разбили Подгоричане!
ФОТО: М. Рашић
Црвена звезда – Будућност 83:62 (23:20, 16:17, 20:7, 24:18)
Дворана: „Пионир”. Гледалаца: 2.500. Судије: Дожаи, Херцег, Вовк.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ребић 5, Томпсон 7, Дангубић 3, Мекел 10, Митровић 9, Лазић 2, Симоновић 9, Скорцанитис 7, Настић 1, Гудурић, Јовић 11, Цирбес 19.
БУДУЋНОСТ: Су. Шеховић 10, Јарамаз 8, Суботић 4, Се. Шеховић 2, Чарапић 2, Кук 2, Бачовић 2, Илић 2, Драгичевић 5, Марић 8, Рикић 7, Џозеф 10.

 

Црвена звезда је боље кренула, уз погодак Мекела и тројку Томпсона повела је са 5:0. Одговор је стигао одмах, ставили су до знања Подгоричани да желе фајтерску борбу, тројком Џозефа и поенима Марића су изједначили (5:5).

Још једном се Звезда „одлепила”, тројком Мекела имала је шест поена вишка (14:8). До краја првог периода Будућност се неколико пута приближила, али су црвено-бели сачували три поена вишка – 23:20.

Ухватили су гости ритам, успели да изједначе, држали су се све до 27:27. Али, два одлична потеза шампиона, лаки поени расположеног Цирбеса и контра Лазића натерали су Јововића да затражи тајм-аут (32:27).

Јовић је тројком закључио Звездину серију, али је потом Будућност везала пет поена и вратила се у игру (35:32). И не само то, тројка Суада Шеховића из немогуће позиције натерала је Радоњића на тајм-аут (36:35).

Гости су чак поенима Марића и повели (37:36), али је предност свом тиму пред одлазак на одмор тројком обезбедио капитен Митровић (39:37).

Звезда је као и против Меге одлично почела друго полувреме. Пре свега црвено-бели су били сјајни у одбрани, Подгоричани су у првих седам минута убацили само три поена са бацања, а у међувремену домаћи отишли на двоцифрену разлику (48:37).

И не само то, наставили су гости са очајним издањем у нападу, промашивали су и зицере, а Звезда је наставила да подиже разлику, закључно са тројком Ребића у последњој секунди трећег периода – 59:44.

И четврта четвртина је почела по жељама Делија. Врло брзо је Звезда стекла чак 20 поена предности (64:44), а победник је већ тада био решен.

Четири и по минута пре краја сјајни Цирбес је овацијама испраћен на клупу, а аплаузе је добио и млади Гудурић. До краја меча није било већих узбуђења.

 

Семафор другог кола АБА лиге:
Црвена звезда – Будућност 83:62 (23:20, 16:17, 20:7, 24:18)
Крка – Задар 77:66 (23:20, 16:7, 21:21, 17:18)
Недеља:
17,00: Мега Лекс – Партизан
19,00: МЗТ – Металац
19,00: Цибона – Тајфун
21,00: Сутејска – Цедевита
Понедељак:
21,00: Игокеа – Олимпија
Коментари26
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Srbija zemlja Zvezdaša
Auuu kako Vucic i Covic ubadaju trojke, ah, ha, ah, ha, dominacija se nastavlja.
pera
Ne dramiti više i pustiti stručni štab da obavlja svoj posao. A vi grobari kako te.
veljko zajecarac
uz jos jednog igraca iz amerike ovaj zvezdin tim moze da se plasira u top 16 i da osvoji aba ligu uz najvise 3 ili 4-i poraza! bolji smo od pesicevog bayerna i strazbura a uz 7 hiljada navijaca u pioniru mozemo da dobijemo fener i real!
janko stojanovic
kada sofo smrsa 15 kilograma bice jos bolji i ludji! sofo je legenda evropske kosarke. igrao je za najvece evropske klubove i sada je u zvezdi i to mora da se postuje! kada se uigramo izgazicemo sve u aba ligi ukljucujuci i cedevitu!
Rade
Zvezda ponovo sve osvaja,ovi iz Cedevite su ptičice,a Budućnost sirova ekipa,o Partizanu ne treba ni pričati,a Mega i Olimpija su ipak drgi razred!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.