Почетна / Кошарка / Звезда

Звезда се жалила на суђење против Цедевите, Јавор арбитар у последњих осам мечева ова два тима у Загребу! (ВИДЕО)

Кошаркашки клуб Црвена звезда и званично је у понедељак упутио жалбу АБА лиги на суђење у недељном дербију измедју Цедевите и Црвене звезде
ФОТО: КК Црвена звезда

Клуб са Малог Калемегдана је у образложењу на четири странице, навео чак 14 грубих судијских грешака и превида записничког стола и делегата, од којих је последњи, после промашеног слободног бацања Луке Бабића, у последњим секундама меча, био и највећи.

Уз жалбу, у којој се наводе и превиди попут поништеног коша Скорцанитиса, Црвена звезда је приложила и опсежан видео материјал челницима АБА лиге, са грешкама које је махом чинио један судија, за кога је тек детаљном анализом утврђено да је од 2009. године, стални и главни актер утакмица два клуба у Загребу, и то са истим исходом.

Црвена звезда је зато, сада већ јасно схватајући намеру, затражио оштро санкционисање тог судије, преноси сајт КК Црвена звезда.

Црвена звезда је приложила и статистику претходних девет утакмица које су одигране у Загребу. Како наводе црвено-бели, „мењали су се тренери, играчи, актери тих мечева, осим једног”.

Такође, на сајту се навди да је намера ове жалбе да се заштите интереси клуба, али и српске кошарке, јер се дешавањима у Загребу у недељу увече нова лига нашла на великом испиту.

КК Црвена звезда неће дозволити да ствари ван терена решавају оне на паркету, и да се урушава вишегодишњи напор београдског клуба да у спортским оквирима побеђује најбољи”, наводи се на сајту црвено-белих.

Сезона 2009/10
Цедевита – Црвена звезда 88:74
Судије: Јавор (Словенија), Јершан (Словенија), Шпендл (Словенија).
Сезона 2010/11
Цедевита – Црвена звезда 98:95
Судије: Јавор (Словенија), Колар (Словенија), Петек (Словенија).
Сезона 2011/12
Цедевита – Црвена звезда 96:91
Судије: Јавор (Словенија), Лепетић (Црна Гора), Краљ (БиХ).
Сезона 2012/13
Цедевита – Црвена звезда 68:66
Судије: Болтаузер (Словенија), Јавор (Словенија), Обрадовић (БиХ).
Сезона 2013/14
Цедевита – Црвена звезда 68:64
Судије: Пукл (Словенија), Јавор (Словенија), Мајкич (Словенија).
Сезона 2014/15
Цедевита – Црвена звезда 87:88
Судије: Пукл (Словенија), Јавор (Словенија), Петек (Словенија).
Цедевита – Црвена звезда 72:62
Судије: Болтаузер (Словенија), Јавор (Словенија), Кољеншић (Црна Гора).
Сезона 2015/16
Цедевита – Црвена звезда 74:72
Судије: Јавор (Словенија), Рутешић (Црна Гора), Петек (Словенија).
Коментари23
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Branko
P.... je p.... i ne moze biti drugo. Izgube utakmicu i odmah traze intervenciju UN. Ciganska posla, pa to ti je.
oldgravedigger
pa nemojte tako panteri...zalite se a u vasem zg se osecate kao kod kuce kako ilic rece...nemojte zbog jedne utakmice kvariti visedecenijsku ljubav...samo da li biste tako pomno gledali snimak i zalili se na toliki broj gresaka da ste pobedili...
Rodjen u beogradu platu primam u zelezniku
Pare od poplava su proklete... Desavace se opet bordo,jojic,kojic drincic...
Komedija
Kojic? hahaha e nesreco frustirana
kralj_brzina
Samo je uprava pogresila u jednom, dali je sudija sam sebe odredio za utakmicu ili ga je neko drugi sa nekom svojom namerom postavio ka izvrsioca iste? Sve jedno, rezultat ostaje, izgubili smo jednu utakmicu tim se uigrava i sve ce doci na svoje, vratice se povredjeni i verovatno doci jos jedno pojacanje a kako je mislim zurnal pisao to ce verovatno biti markus vilijams. Vazno je na kom mestu smo na kraju sezone a igrace se i mec u BG sa verovatno drugim sudijom i na nasem terenu.
Vucic
Pa kako to drzavni projekat da izgubi?
Tadić Dačić
Državni projekat je već izgubio 3 puta,a Zvezda samo jednom,naravno ,za sada ..biće još poraza..i Zvezde i državnog projekta...sutra derbi u pioniru..stiže Sutjeska...
Frustrirani zoki
Pa sto se brecas?

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.