Почетна / Кошарка / Звезда

Човић: Наш клуб није заснован на импровизацији, површности и бахатости

Председник Црвене звезде Небојша Човић наглашава да играчи и стручни штаб не смеју да буду изложени било каквом притиску
ФОТО: Д. Жарковић

Црвена звезда мтс гази све пред собом, везала је шест победа, седам у осам мечева и наставак евролигашке трке дочекује са високе пете позиције. Готово нестварно!

А, при томе је прошла и 19 кола АБА лиге, без пораза. У сладу са тим, телефон Небојше Човића затрпан је честиткама и порукама подршке.

Док се одбројавају сати до почетка новог спектакла и судара са Панатинаикосом, а дан након новог импресивног издања у Басконији, првог човека трофејног клуба смо на почетку разговора питали – како се осећа док чита емотивне коментаре и прати одјеке великих дела?

- Осећај је добар и представља сатисфакцију за огроман рад који смо уложили од августа 2011. године, па до данас. Не постоји ниједна материјална компонента која може да вас задовољи колико искрене честитке и подршка од огромног броја људи. То је нешто што нам даје нову снагу и енергију да наставимо даље, у овој веома специфичној и тешкој сезоне – рекао је Човић

Европа је благо речено, изненађена. Трофејни клуб до сада је превазишао сва очекивања, из кола у коло потписује велика дела, руши рекорде и подиже лествицу. А, да ли је при томе изненадио и свог председника?

- Неспорно је да до сада имамо одличне резултате. Али, искрен да будем нисам изненађен. При томе морам да кажем да не спадам у групу људи који лако падају у еуфорију, како позитивну, тако и негативну. Зна се да је иза нас период великог неповерења и различитих размишљања. Амбијент у коме ми радимо је специфичан. У смислу да лако падамо у еуфорију и после сваке победе летимо у небо. Исто тако лако идемо и у другу крајност, у неко негативно размишљање са разним критикама. И то је дозвољено баш свакоме. И оном ко је компетентан и ономе ко није. Лично, верујем у рад и систем који смо направили. Без обзира колико нам је тешко по свим основама.

Човић је истакао да ова сезона са собом носи огроман напор прво за играче и стручни штаб, па онда и за све остале у клубу који имају задатак да све то прате. А, затим додао:

- Није лако ни у финансијском сегменту, али боримо се. Поготово што се већ годинама прича да смо ми некакав банкомат и да пливамо у не знам каквим парама. Али, огуглали смо на то и гурамо даље. Нисам изненађен, нисам еуфоричан. Тражим да заједно наставимо са радом. А, зна се када се сабирају резултати, на крају сезоне. Зато тражим мири, стабилност, рад и да стиснемо зубе, у смислу решавања одређених проблема. И да гурамо напред. А, сигуран сам да ћемо сваку утакмицу, у било ком такмичењу, играти максимално ангажовано. Па шта буде.

Председник Црвене звезде затим је променио боју гласа и нагласио:

- Не желим да клуб, а нарочити играчи и стручни штаб, имају било какву врсту притиска. Потпуно је неморално слушати одређене приче да ми сада треба да будемо на фајнал фору и да играмо финале, од истих оних људи који су пре почетка сезоне прогнозирати да ћемо имати једну или две победе. Ако неки други заборављају шта је ко причао, ја као председник клуба то не заборављам. Мој задатак је да будемо веома систематичан и да пратим те ствари. Нас једино може да угрози импровизација и површност. Наш клуб није заснован на импровизацији, површности и бахатости. Што смо имали прилике да гледамо у неким прошлим временима.

До краја првог дела Евролиге остало је још 11 кола. И сигурно да нема тог навијача, коме је Црвена звезда блиска срцу, није размишљао о плеј-офу. Природно, ни први човек клуба није изузетак.

- И ја сам жив човек. Али, никада нисам живео на принципима снова. Већ у реалности, заснованој на раду. А, то је могуће само ако се трудите и изградите одржив систем, способан да издржи све врсте проблема и непријатности са којима се сусрећемо. Сигурно да и ја желим велики резултат. Али, не желим о томе да причам 11 кола пре краја. Свестан свих искушења кроз која ћемо проћи. И само молим Богда да сви будемо здрави – истакао је Небојша Човић.

Коментари60
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

oi! punk
Postavljam pitanje, kada igraju fmp cz i czfmp za koga navijaju? Ko je ko?Sta je razlika? Samo jedan klub .... samo PARTIZAN!
VecaBGD
Cipiripi
liks
ahhahahaahahahahahahahahahahahahahahahahaha
KRIGER
NAS FINANSIRAJU ULEB I EUROLIGA, A KO FINANSIRA IGOKEJU ZAGREB?
ivan
na zalost u ovoj zemlji moze da se cuje samo glas onih koji vladaju. Drugu stranu , dok god su ovi na vlasti necemo cuti. Ali, svaka vlast je prolazna pa se tako nadam i povratku ne samo g-dina Duleta nego i mnogih drugih koji ili sad cute ili su zbog raznoraznih razloga napustili nasu voljenu srbiju. A onda ce se cuti i sta misli neki drugi ljudi koji se stalno prozivaju a nemaju prava da se brane
алекса
И при томе му се жестоко дрма столица.
имиграсион
Јесте, Дуле емигрирао у клуб са највећим буџетом у француској лиги...
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.