Почетна / Кошарка / Звезда

НЕОБИЧНА АТМОСФЕРА: Кад се браћа нађу на супротним странама (ВИДЕО)

Сусрет Црвене Звезде и Олимпијакоса без обзира на велики значај за српског шампиона имао је специфичну димензију
ФОТО: Н. Неговановић

Пролеће је, а један српски клуб је и даље у европским такмичењима. Потврдна реченица настала је давно у фудбалу, али сасвим је применљива и у осталим спортовима.

Конкретно, не би требало ни рећи, зна се да је адреса кошарка и Црвена звезда мтс.

Ова Звезда није падалица, иако се јавност не само шира већ и стручна, изненађивала победама на старту новог формата Евролиге.

 Међутим, после серије утакмица са првацима Старог континента и победама над њима, постало је јасно да су се црвено-бели из Београда етаблирали међу гигантима, многе оставивши иза себе.

Остао је Олимпијакос, кога једино чета Дејана Радоњића није добила, а поклопило се да се тај сусрет одигра у Комбанк арени и има значај стављања крова на кућу. Пре него што се Звезда усели у ТОП 8.

На трибинама навијачке заставе противника једних до других, дочекивање гостију из Атине аплаузима, који су по јачини надмашили само онај приликом изласка Радоњића на паркет. Атмосфера братска и сасвим необична када се играју евролигашке утакмице. Чак и без набоја у ваздуху.

Трибине су се брзо пуниле, већ по гужвама на Новом Београду неких два сата пре почетка меча било је јасно да неће бити слободне столице. На 17 минута пре подбацивања лопте само је део горњег прстена иза кошева био полупразан – све остало крцато.

Била је само једна непознаница: да ли ће пасти и Олимпијакос? 

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Deda
E moji vi.. sto ne prenesete kraj, i bratske zvizduke i psovke..
Marko
Ma kakva braća! Neće meni neki tamo vodja kriminalac da odlucuje ko mi je brat! Ajde Grci pravoslavci iste boje docekas ih aplauzom i krenes u mec! Meni je moj klub najvazniji na svetu, kada pocne utakmica, pogotovu ovakva koja odlucuje sudbinu mog kluba, za mene postoji samo ZVEZDA! Stalno mi ti placenici potenciraju nesto te mora ovo te ono! Ne znaju po dva igraca i dva pravila ali oni su najbitniji! Meni nisu! Ja oblacim crveno belo kad gledam Zvezdu a ne crno, ja pevam svom klubu a ne drugima, ja ne zivim od kluba vec za klub! Samo iskreno i iz srca!
Shone
Pa sto se ne pobuni kad ga ugasise 2011? 90% vas gleda samo kad se pobedjuje, kad je lose nema vas nigde!
Бане
Али међу овим овдашњим живљем по Београду увек има оних који су и на братство спремни да пљуну и да га посраме. Стиди се Србијо што си брату спремна да звиждиш и да се понизиш. Иди на АБА лигу па се удварај europejcima
Neko
Molio bih da Eurolegue kazni nasu ekipu, pre svega nase navijace, zbog ubacenih predmeta na kraju utakmice. Predmeti su bili upuceni sudijama ovog meca. Ne ulazim u njihovo sudjenje. Dokle god imamo masu koja se ponasa kao masa za lincovanje - nasoj zemlji bolje biti nece. I ovo "nadglasavanje zvanicne himne Evrolige, ne razumem cemu to isticanje u medijima? Ruzno, jako ruzno. Prazna hala bi mozda nekog i otreznila.
Vojo
Ma, koja crna braća? Ne davno su ladno izgubili od Turaka a protiv nas zapeli iako im ta pobeda ništa ne znači. Treći su a bili bi treći i da su izgubili od nas.
tivo
bas si vojo
Marko
Braca po tati ne po majci,golema razlika...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.