Почетна / Кошарка / Звезда

Радоњић: Исправићемо грешке

Црвено-бели се после губитка у другом мечу полуфинала АБА лиге до јуче поподне задржали у Подгорици, где су почели припреме за Уникс
ФОТО: Д. Жарковић

Основно питање после пораза Црвене звезде мтс од Будућности у Подгорици у полуфиналу плеј-офа АБА лиге, а пред сутрашњи меч 29. кола Евролиге у Београду са УНИКС-ом, који би у случају пораза Дарушафаке у Бамбергу могао бити крунски за пролаз у ТОП 8 гласи: Да ли је најновији губитак, трећи у низу, пољуљао стабилност тима.

- Мајсторица се игра у Београду пред нашим навијачима и бићемо у прилици да се пласирамо у финале регионалне лиге – каже на крају разговора Дејан Радоњић не желећи да било ко и помисли да је ситуација налик драматичној.

Тренер Звезде заиста није тако звучао из родног града. Црвено-бели су после меча са Ђетићима остали у главном граду Црне Горе, преспавали у хотелу Подгорица, пре подне тренирали у  дворани Морача и тек у поподневним сатима авионом се упутили кући.

Анализирајући утакмицу и говор бројки и лаику је јасно да је бранилац јадранског прстена изгубио ваздушну битку – 30:41.

- Видело се од почетка да Будућност има огромну жељу да нас савлада, из чега је проистекла изузетна борбеност домаћина која се осликала управо у офанзивном скоку. Захваљујући том елементу домаћин је дошао до резултатске предности – појашњава Радоњић, али неупитан продужава да говори. - И поред тога ми смо били у ситуацији да будемо равноправни, градили смо позиције за отворене шутеве, али тај сегмент наше игре карактерисали су слаби проценти реализације.

Практично је одлучио други период у којем је црногорски првак стекао 10 поена разлике. На констатацију Радоњић овако реагује:

- При крају друге четвртине Будућност је стекла велику разлику коју је одржавала до краја, а ми смо покушавали да је достигнемо и престигнемо, али нисмо били довољно прецизни – реплицира Радоњић и пребацује разговор на другу тему.  - У овом тренутку наша највећа брига је Стефан Јовић. Играо је, али је осетио бол у леђима и - изашао је. Данас није тренирао и он ће пропустити следећи меч, евролигашки са УНИКС-ом.

Још јуче је почела припрема за УНИКС, да ли је играчима самопоуздање можда пољуљано? - питамо најодговорнијег за резултате Звезде.

- Нема разлога, поглед мора бити усмерен ка другим стварима. У Евролиги смо остварили сјајан резултат, у АБА смо у полуфиналу са добрим изгледима да се домогнемо серије за прстен. Наш циљ у припреми за УНИКС је да се фокусирамо на елементе који нису били добри против Будућности и - исправимо их.

На умор сада не сме да се мисли – закључујемо разговор са Радоњићем.

- Неке ствари су јасне и логичне, али не треба их потенцирати.

Будућност 20 утакмица мање

Да ли су играчи и у Подгорици у мислима већ били на мечу против Ленгфорда и осталих из екипе из Казања? – спомињемо Радоњићу.

- Не, напор играња свака два, три дана изазива огромну потрошњу, посебно је тешко када су два кола Евролиге у истој седмици. А Будућност је одиграла 20 утакмица мање од нас – каже Радоњић.

Бјелица под повишеном температуром

Милко Бјелица је у Подгорици у игри провео само три минута?

- Бјелица је два дана пред утакмицу имао повишену телесну температуру – појашњава Радоњић.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Gepard
Samo da se dokopamo finala Aba lige a onda ce u finalu na tri sve biti lakse, a Evroliga je nebitna u ovom trenutku
Car
Sada cete u par utakmica prodati sezonu u svim takmicenjima ! Oladice vas Crnogorci , a potom i Darusafaka !
Sva svezina, 9 vitamina
A nekom ce pripasti muka od Cedevite

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.