Почетна / Кошарка / Звезда

Симоновић о „одлуци“ да на три разлике не праве фаул: Неспоразум, биће кад буде требало

„Чинило ми се као да су се мало збунили, али лопта је дошла до Ратковице, он има искуство, зна како да реагује и није се успаничио, додао је Величковићу који је погодио. Заслужена победа Партизана“
ФОТО: М. Рашић

Шта би било да су кошаркаши Црвене звезде мтс правили фаул у тренутку када су водили три разлике (76:73), а пре него што је Михајло Андрић убацио тројку за изједначење, никад нећемо сазнати. Али, чињеница је да је резон био да то ураде, да је тренер Дејан Радоњић то тражио од њих и да им је посебно замерио што договор нису испоштовали.

Чак је и Марко Симоновић тај детаљ апострофирао као веома важан.

- На три разлике ми смо дозволили Андрићу отворен шут који је он погодио. То нисмо смели да дозволимо, на тајм-ауту је био другачији договор. Но добро. Десило се, идемо даље – причао је Звездин тројкаш после утакмице.

Можда Симоновић није баш права адреса, јер је у том тренутку седео на клупи, пошто је раније направио пету личну грешку. Али, чуо је инструкције на тајм-ауту и питали смо га – зашто нису правили фаул.

- Хтели смо! Можда је дошло до неспоразума, можда се нису чули. Али, направићемо га кад буде требало – кратко је поручио.

Симоновић је својим тројкама носио Звезду и на двоцифрену разлику. Истина је да је имао и неке исфорсиране шутеве, али је био покретач свега доброг. О утакмици је рекао:

- Контролисали смо меч готово све време, сигурно целих 38 минута. Било је ту успона и падова, што је и нормално за овакву утакмицу. Али, Партизан није одустајао, на крају је успео да искористи наш пад концетрације.

Одлични тројкаш је потом потврдио оно што су сви већ знали.

- Много смо слободних бацања промашили, чак 17. То је стварно много. Али, добро. Анализираћемо овај меч. И даље смо први, ако добијемо све до краја, имаћемо предност домаћег терена у плеј-офу.

Покушао је да објасни тако лош проценат шута са линије пенала – прецизно 48,5 одсто (33-16).

- Можда нека деконцентрација. Не знам. Ми то обично погађамо, чак и у битним утакмицама. Али, сада се тако десило. Сигуран сам да ће бити боље у наредним мечевима.

Партизан је то искористио и правио фаул на последњем нападу Звезде. Црно-бели као да су знали да ни Гудурић – до тог тренутка једини непогрешиви са пенала - неће погодити оба.

- Видели су да нам је концентрација слабија и ишли су на ту карту, да ми промашимо и да то искористе. Тако је и било. Испоставило се да је то било добро за њих.

Последњи напад и шут за победу Величковића, Симоновић је испратио са клупе.

- Чинило ми се као да су се мало збунили, али лопта је дошла до Ратковице, он има искуство, зна како да реагује и није се успаничио, додао је Величковићу који је погодио. Заслужена победа Партизана.

У том тренутку, поред Симоновића је прошао Александар Џикић и на ту опаску Звездиног аса је добацио:

- Хвала Симке!

Симоновић је осмехом узвратио, па наставио причу. Овог пута о одбрани захваљујући којој је Звезда правила разлику. Али интервали агресивне игре у дефанзвии су ипак морали да буду дужи. Симоновић је на то рекао:

- Тешко је тако стално играти. Мада, добро смо играли у одбрани и на то правили лаке поене. Али, опет кажем, Партизан није одустајао. Стално се враћао... 

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

lazar matić
- Bravo Marko za komentar !
bo
oni su hteli da prave faul, nije nesporazum bio, a to sto nisu mogli da stignu hecera to je njihov problem.
Labud
Dzikic vas je uradio ta poslednja tri napada. Pogotovo sa Andrica, i faul nad Guduricem.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.