Почетна / Кошарка / Звезда

УЛЕБ ранг листа: Црвена звезда десети клуб у Европи!

На европској клупској ранг листи Црвена звезда је пред почетак ове сезоне заузимала 11. позицију. У збир улазе последње три сезоне у такмичењима под окриљем УЛЕБ-а (Евролига и Еврокуп)
ФОТО: Н. Неговановић

Црвено-бели не „бране” велики број поена, конкретно губе 36 бодова из сезоне 2014/15. У тренутном збиру, кад се одузму бодови из излазеће сезоне и додају они из актуелне, Звезда је додатно скочила на листи, за још једно место и тренутно је десета!

На прве четири позиције за сада нема промена, најуспешнији тим је и даље московски ЦСКА, следе актуелни првак Европе Фенербахче, те Реал Мадрид и Олимпијакос.

На пету позицију се са седме пробила Басконија, а у ТОП 10 су још Панатинаикос, Ефес, Локомотива Кубан, Барселона и Црвена звезда.

Шампиона АБА лиге и Србије додуше има исти број бодова као Уникаха, али већ број победа у претходне три сезоне (30:27 у корист српског тима), што је наредни критеријум за рангирање.

Највећи скок остварила је Дарушафака, за чак десет позиција, те је турски тим тренутно 13. на овој листи. Они не бране нити један бод из сезоне 2014/15, с обзиром да тада нису ни играли у Европи!

Највећи пад доживела је Гран Канарија, за чак седам позиција, шпански тим је сада 17. на ранг листи. Химки је назадовао шест места, а по три Барселона и УНИКС.

Систем бодовања је врло једноставан, за сваку победу у Евролиги или Еврокупу добија се по два, а за пораз по један бод. Додатна два бонус поена добијају се за сваку наредну фазу једног од ова два такмичења.

ТОП 20 клубова на УЛЕБ ранг листи:
1. ЦСКА (Русија)      136
2. Фенербахче (Турска)       132
3. Реал Мадрид (Шпанија)  120
4. Олимпијакос (Грчка)       116
5. Басконија (Шпанија)       113
6. Панатинаикос (Грчка)     111
7. Ефес (Турска)        104
8. Локомотива Кубан (Русија)       100
9. Барселона (Шпанија)       98
10. Црвена звезда (Србија) 97
11. Уникаха (Шпанија)        97
12. Галатасарај (Турска)      92
13. Дарушафака (Турска)    90
14. Бамберг (Немачка)         88
15. Жалгирис (Литванија)   86
16. Валенсија (Шпанија)     85
17. Гран Канарија (Шпанија)         82
18. Химки (Русија)    81
19. УНИКС (Русија) 80
20. Армани (Италија)           78
Коментари14
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Svi ste vi Tumbasi
Dobro je Čovke rekao: "Ugasiću crno beli svet" i evo nema ih ni na jednoj listi, ni u prvih 100 u Evropi...
SVE PJANO
Ovih 20 klubova sa liste bi trebalo da igraju stalno u EL, nadam se da će se EL ubrzo proširiti.
czvbgd
A di ga je igokeja dinamik gos?
Laz ccc
17,. avgusta 2007 KK Partizan i KK Igokeja iz Aleksandrovca su ozvanicili saradnju, fuziju dva kluba. Od tada se Partizan takmici pod imenom Partizan-Igokea, a Igokea pod imenom Igokea-Partizan (ko ne veruje nek proveri KK Partizan vikipedija) Nema lazi nema prevare, sve dokumentovano
ccc
Panterczfmp,razumem tvoje komplekse i frustracije,znam da sebe tesis lazima kako bi lecio svoju bol zato sto sebe lazes i govoris kako ste vi zvezda a niste pa sad kao "e vi ste igogea" e pa na tvoju veliku zalost PARTIZA sampion evrope ucesnik 4 final4 nikad ime nije menjao nit se fuzionisao nit adresu menjao kao tvoj maliii klubic kome je istorijski uspeh 10ti u evropi od 16 klubova bravo hahahahhahahhah.Pritom sa vecim budzetom od pola timova u evropi uspeh biti 10ti samo prigradski mozak moze da gledaa kao uspeh ..SAD KMECI :D
Прикажи још одговора
КК Цз. великан
За понос свих нас Звездиних навијача, и целе нације без обзира ко за кога навија. Историјски успех! Пласман у ТОП 10 добија на тежини јер је Цз у односу на конкуренте имала најјефтиније саставе.
Bik Koji Sedi @ Oi
Tri pitanja za tebe "zemljace": 1) Kakva se kosarka igrala 1946-1955,kada ste osvojili 10 uzastopnih titula? Atomska? 2) Kada smo svake godine bili "zadnji"u grupi,kako odosmo na tri TOP 16,dva TOP 8 i jedan final-four,sa tog "zadnjeg"(mislio si valjda poslednjeg) mesta u grupi? 3) Ako su 1988,1992,1998 i 2010,bile "amaterske" godine za kosarku,analogno preneseno na fudbal,kakva je bila 1991-a godina? Isto tako "amaterska"? Cekam tvoje odgovore.
Oi
Aj bre zemljace to je bila amaterska kosarka.sada se igra 5 puta brze.Igrali ste evroligu 14 god.svake god.ste bili zadnji u grupi.
Прикажи још одговора
Hm
A gde je institucija?
Gogi
U kanalu haha...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.