Почетна / Кошарка / Звезда

Рочести: Нема изговора

Црвена звезда свесна грешака у Атини, преко Истанбула и Загреба, отпутовала право за Задар са јасним циљем
ФОТО: И. Веселинов

Нови меч, понови претендент за фајнал фор и идентичан резултат – 59:85. Другим речима, ко је гледао утакмицу против ЦСКА, није ништа пропустио ако је прескочио да испрати гостовање Црвене звезде у Атини, код Олимпијакоса.

Био је то готово пресликан меч из Арене. Црвено-бели нису имали одговор на одбрану и агресивност ривала, кратак бљесак обезбедили су Рочести и Антић, али већ након првог периода било је јасно да следи нови пораз. А, на истеку трећег и да ће тај пораз поново бити изражен са великом разликом.

Када су се погасила светла у дворани Мира и пријатељства, утихнула песма Делија и припадника братске групе Гејт 7 и разишао мирис сузавца због кога је меч на кратко био прекинут, црвено-бели су изнели више него очигледне разлоге пораз.

Па је тако Душан Алимпијевић говорио о рупама у одбрани и поручио да Црвена звезда и Олимпијакос не играју исти ново кошарке.О дефанзиви су говорили Милко Бјелица, Тејлор Рочести и Перо Антић који ће меч у Атини памтити и по лепим стварима.

Посебна веза, без победе

Црвену звезду и Олимпијакос веже посебна веза, заснована на братству навијача коме припада и Спартак из Москве.

Али, Олимпијакос је једина екипа из групе европских великана коју Црвена звезда није победила. Ни седми дуел (уз два пријатељска) није то променио.

Поред тога што је веома мало тога одбранила Црвена звезда је из игре шутирала скромних 34 одсто (59-20), само је Рочести био двоцифрен. Када се подвуче црта, јасно је да није имала чиме да прети, а самим тим и да се нада нечем добром.

Нагласио је то и Рочести који је поред 20 убачених поена, констатовао да сви, почев од њега, морају много боље у дефанзиви и на то додао:

- Морамо да будемо много чвршћи!

Након осам кола Црвена звезда је тим са најмањим просечним индексом (70,4). По броју асистенција са просеком од 14,5 налази се на претпоследњем месту, а на зачељу је табеле, уз Ефес, али са највећим минусом у кош разлици.

Али, за тим са убедљиво најмањим буџетом, 11 нових играча, новим стручним штабом и најмање искуства, то је природно и очекивано. Нити је забрињавајуће, поготово када се знају циљеви клуба, као и шта су приоритети.

Утеху представља и податак да је прошле сезоне, можда и најуспешније у историји, учинак након 11 кола износио 4-7. А, сада је 2-6. Ипак и то је мање битно од констатације Алимпијевића:

- Форма нам је пала.

На то надовезао Рочести и мудро поручио:

- На крају дана. Ово је само једна утакмица. Треба да наставимо да учимо, ово је тек почетак сезоне. Морамо да се држимо заједно, радимо и растемо. Сваки играч може боље, као и да више да помогне тиму.

То су речи које су током јучерашњег дана, проведеног у путу, одзвањале у ушима црвено-белих. А, пут је био дугачак и напоран. Из Атине су летели за Истанбул, а затим продужили за Загреб. У престоници Хрватске су били у вечерњим сатима, а затим последњих 285 километара до Задра, прешли аутобусом. Данас ће тренирати у Вишњику, а сутра (18) у последњем мечу деветог кола АБА лиге, изаћи на мегдан екипи Арамиса Наглића.

Ипак, без обзира чињеницу да ће им то бити шести меч у две седмице, Рочести одлично зна шта се од њега и екипе очекује.

- Нема изговора, морамо да одемо тамо, завршимо посао и урадимо све што је потребно да бисмо победили. То је велика утакмица за нас – рекао је организатор игре црвено-белих.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.