Почетна / Кошарка / Звезда

Алимпијевић: Тешка недеља иза нас, Задар има квалитет

Кошаркаши Звезде у понедељак од 18 часова играју на гостовању против Задра, утакмицу деветог кола АБА лиге
ФОТО: Д. Жарковић

Тренер кошаркаша Црвене звезде Душан Алимпијевић рекао је данас да његова екипа мора добро и ангажовано да одигра утакмицу против Задра у АБА лиги, после два лошија меча и два пораза у Евролиги протекле недеље.

- Не очекује нас нимало лак посао у Задру. Домаћин је без обзира на то што има само три победе у досадашњем делу сезоне, показао да има квалитет и посебно је неугодан пред својим навијачима у граду који има дугу кошаркашку историју. Иза нас је тешка недеља са две евролигашке утакмице које нисмо одиграли добро, али овај меч против Задра морамо да одиграмо ангажовано, борбено и да покажемо квалитет и игру која нас је красила у већини мечева у АБА лиги ове сезон - рекао је Алимпијевић за клупски сајт.

Кошаркаши Звезде у понедељак од 18 часова играју на гостовању против Задра, утакмицу деветог кола АБА лиге.

Београдски тим допутовао је у Задар у суботу увече. После утакмице са Олимпијакосом у Атини у петак увече, екипа је авионом отпутовала у Истанбул, а затим авионом и до Загреба, одакле је аутобусом стигла до Задра.

Алимпијевић је навео да ће екипи добро доћи двонедељна пауза у регионалној лиги, због обавеза репрезантација у квалификацијама за Светско првенство.

- Пауза ће нам добро доћи, јер настављамо у истом ритму у Евролиги. Сви играчи су спремни за утакмицу са Задром, а непосредно пред почетак меча донећемо одлуку о 12 играча који ће наступити - додао је тренер црвено-белих.

Центар Звезде Никола Јовановић рекао је да је циљ екипе победа.

- Неугодно гостовање у Задру, против екипе која пред својим навијачима увек одигра ангажовано и борбено. На ту агресивност морамо да одговоримо истом мером, борбено, ангажовано и да одиграмо тимски. Ако буде тако, можемо да се надамо повољном исходу, што је наш циљ, нови бодови пред двонедељну паузу у регионалном шампионату, која ће нам добро доћи јер је распоред тежак.

Звезда има шест победа и два пораза у АБА лиги, а Задар три победе и пет пораза.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

NICK
Danas sam procitao kako je trener Alimpijevic dospeo u Zvezdu i duboko sam razocaran, jer u ovoj drzavi bez veze ne mozes biti ni cistac ulice. Coviceva izjava da ga je predlozio Pesic ne pije vodu, da mu otac nije gradonacelnik Lazarevca, nikada ne bi video Zvezdu! Istinske ljudske i trenerske vrednosti okacite macku o rep,samo veza je sigurna kombinacija!
titanik
marko sigurno je da dolazi kvinsi miler u toku ove nedelje,pregovara se sa centrom i plejom,svi igraci ce doci do 1 decembra
marko zvezdas
Dali su u pitanju Pulen i Colton Ajverson
marko zvezdas
Zamolio bih da mi neko od zvezdasa odgovori dali ce Zvezda dovoditi pojacanja i koja se imena pominju bio bih zahvalan na odgovoru
marko zvezdas
Placi grobare boli poraz 84 -100 i gazi partizan igokeu koja duguje svima
panter panta
Ne možeš prići republičkom budžetu, sve razgrabiše Milorad i Ostoja!
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.