Почетна / Кошарка / Звезда

Давидовац: Joш нас носи самопоуздање из Мадрида

Кошаркаши Црвене звезде победили су синоћ на свом терену екипу Ефеса из Турске са 100:81 у утакмици 11. кола Евролиге
ФОТО: М. Рашић

Кошаркаш Црвене звезде Дејан Давидовац оценио је да је чврста одбрана на почетку другог полувремена била одлучујући фактор у победи против Ефеса и додао да је екипа била пуна самопоуздања после тријумфа над Реал Мадридом.

- Драго ми је да смо победили. Направили смо разлику на самом почетку, водили смо и 12 разлике пре краја полувремена, али су нас они стигли. Мислим да смо играли чврсту одбрану у другом полувремену и одлепили смо се крајем треће четвртине. Успели смо да завршимо утакмицу у своју корист и надам се да ћемо тако да наставимо и даље - рекао је Давидовац после утакмице.

Кошаркаши Црвене звезде победили су синоћ на свом терену екипу Ефеса из Турске са 100:81 у утакмици 11. кола Евролиге.

Он је рекао да је његова екипа и даље пуна самопоуздања због победе на гостовању против Реал Мадрида у протеклом колу.

- Ово је друга победа у низу, мислим да се ми и даље носимо самопоуздањем након победе против Реал Мадрида. Надам се да ћемо тако наставити и ако нам Евролига није приоритет ове године. Самопоуздање јесте велико и надам се да ћемо и даље бити ношени том победом против Реала, али свакако да је АБА лига приоритет.

Звезда је уписала четврту победу у Евролиги, и уз седам пораза тренутно се налази на 12. месту табеле.

Кошаркаши Црвене звезде следећу утакмицу играју у АБА лиги против Цибоне у Загребу, док их у наредном колу Евролиге дуел против Валенсије.

- Већ нас очекује Цибона, па идемо у Валенсију, затим гостујемо екипи Морнара па онда Фенербахче. Следи серија гостовања, али наравно да идемо да победимо. Спремићемо се што боље, па докле догурамо.

Његов саиграч Матијас Лесор рекао је после меча да би требало да екипа у истом ритму требало да настави.

- Играли јако добро. Морамо тако да наставимо. Морамо увек ту да будемо један за другог.

Он је казао да се добро осећа у Београду, као и да има још много ствари што би требало да поправи у својој игри.

- Мислим да је очигледно да се добро осећам овде. Тим игра добро, екипа покушава да ме доведе до мог врхунца, а ја желим да радим. Одлична је атмосфера овде Пиониру у Евролиги. Волели бисмо овако да стално да буде. Морамо да наставимо овако, као што сам рекао... Имамо доста тога да унапредимо. Што се мене лично тиче, имамо много тога да поправим, да будем конзистентнији, да будем на обе стране терена... - рекао је Лесор.

Новајлија од ове сезоне у екипи Звезде, Стефан Јанковић, сложио се са саиграчима да су црвено-бели играли на високом нивоу и додао да не сме да дође до опуштања.

- У Евролиги не сме да буде опуштања. Свака екипа је добра. Ефес је Ефес... Када смо водили са 20 разлике, они су запели. Мора да се држи темпо, јер свака разлика може 'лагано' да се стигне. Једна, друга, трећа тројка и 'бум' ту сте... Игра се у серијама.

Он је додао да две узастопне победе у Евролиги много значе тиму, али да би требало ићи "корак по корак".

- Требало би да наставимо овако, да користимо сваку победу, сваку утакмицу и када губимо, јер увек може да се научи нешто. Идемо даље, чека нас Цибона, па Валенсија.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.