Почетна / Кошарка / Звезда

Оџо: Имам план за Цирбеса

Центарски тандем Црвене звезде одмах по доласку у Београд обавио прегледе у Вита максими и практично почео сезону
ФОТО: kkcrvenazvezda.rs

Пар сати после Мајка Цирбеса, у четвртак вече, у Београд је стигао и Мајкл Оџо. Снажни центар рођен 5. јануара 1993. године у Нигерији и амерички ђак, дошао је преко Истанбула и одмах се окитио црвено-белим шалом који му је донео портпарол Игор Вујичин. Био је водно уморан, али и са осмехом на лицу.

Пре пар месеци, пут куће отишао је као играч ФМП-а, са сјајном сезоном иза себе. А, вратио се као играч Црвене звезде, спреман за нове изазове и жељан доказивања.

Цео регион и даље памти његова зверска закуцавања и импресивну снагу којом је све време правио разлику. Сезону у АБА лиги је завршио са просеком од 11,7 поена и 5,9 скокова, што је уз учинак у Супер лиги и све што је показао било довољно да се избори за црвено-бели дрес. Као и да Делије његов трансфер дочекају са великим одушевљењем.

Он ће уз имењака и далеко искуснијег Цирбеса, као и повратника на Мали Калемегдан Душана Ристића, чинити сигурно једну од, ако не и најперспективнију центарску линију не само у АБА лиги, већ и у Еврокупу.

- Имао сам одличну сезону са ФМП-ом. Није се завршило како смо желели, хтели смо да постанемо шампиони Србије. Ипак, веома сам поносан на свој тим и на све што смо урадили. То је био  велики корак у мојој каријери. Имали смо млад тим који је напредовао на сваком тренингу и на свакој утакмици. По завршетку сезоне сазнао сам да постоји могућност да дођем у Црвену звезду. Чекао сам, био веома нестрпљив да се озваничи и то се догодило. Веома сам срећан и узбуђен због тога - рекао је Мајкл Оџо за клупски сајт по доласку у Београд.

Снажни центар истакао је да у сезону улази са великим амбицијама и додао:

- Мој лични циљ у наредној сезони је да пре свега останем здрав и да се што боље припремим за изазове који су пред нама. Ускоро почињемо са припремама и треба нам времена. Примарни циљ је да учиним све што ће мој тим ставити у положај да побеђује. Знам да су у Црвеној звезди увек највећи циљеви и да су трофеји мерило успеха. Предстоје нам велики изазови у три такмичења.

Већ јуче Оџо је имао прве обавезе. У тандему са Цирбесом обавио је прегледе и тестирање у Вита Максима ординацији на Чукаричкој падини, након чега је поручио

- Биће веома тешко и напорно, али имаћемо сјајан тим. Узбуђен сам, биће то невероватно искуство. Следе нам припреме, а наш стручни штаб ће вредно радити да досегнемо ниво који је потребан да се успешно такмичимо. Колико могу да видим менаџмент и стручни штаб формирају одличан тим, имаћемо искусне играче, али и младе талентоване појединце. Комбинација искуства и младости ће нам помоћи, бар ја тако видим, да сваким даном растемо као екипа.

Искуство и сарадња са Цирбеса ће сигурно значити младом центру да што боље искористи огроман потенцијал. Истакао је то и Оџо, али поручио о да Немца чекају паклени тренинзи.

- Ако на тренингу покуша да ме угура под обруч, фаулираћу га. Ако покуша да ухвати лопту преко мене, фаулираћу га. Ако покуша да закуца преко мене, фаулираћу га. Већ сам направио план - рекао је Оџо уз карактеристичан осмех.

Баш у том тренутку Цирбес је пролазио поред њега и наравно није му остао дужан:

- Када будем закуцао преко тебе, већ ће бити касно да ме фаулираш.

Према плану у Београд су јуче стигли Били Барон и Стратос Перпероглу.

Амерички бек је имао доста проблема са летовима, тако да је уместо у поподневним часовима стигао тек касно увече, док је искусни Грк стигао око 19 часова. Такође уз мало закашњење.

Њих двојицу такође чекају прегледи, а званично окупљање и почетак припрема Црвене звезде заказано је за понедељак. 

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tokyo
Pakleno dobar igrač, ne pamtim da mi je toliko bio drag dolazak nekog igrača među crveno-bele kao što je to slučaj sa Odžom. Pratim ga već duže vreme, imao je postepen razvoj i prilagođavanje na evropsku košarku. Išao je postupno, bez preskakanja. Pokazao je strpljenje i za to je nagrađen. Fizički dominantan (216cm, 138kg) i eksplozivan, može biti pravo otkrovenje ove sezone i napraviti lepu karijeru.
koja razlika
FMP ili fmp
Alimpije
Што прошле године није био у Звезди? Што је био у ФМПу?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.