Почетна / Кошарка / Звезда

Звезда је спремна, побеђен и Нижњи

Црвено-бели пред четири хиљаде навијача имали успешну генералну пробу и показали доста добрих особина
ФОТО: M. Рашић

Црвена звезда – Нижњи Новгород 88:77 (23:17, 21:22, 16:17, 28:21)

Београд - Дворана: Пионир. Гледалаца: 4.000. Судије: Јовчић, Мрдак, Јевтовић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кешељ 6, Регланд 11 (5 ас), Раданов, Перпероглу 5, Лазић 9, Човић 7 (6 ас), Симанић 8, Добрић 3, Фаје 7, Оџо 16, Берон 7 (5 ас), Ристић 9 (5 ск).

НИЖЊИ НОВГОРД: Одом 3, Брусард 11, Григорјев 2, Комолов 6, Гудумак 6, Астапкович 11, Жбанов 3, Ужински 4, Попов, Драгичевић 10, Стребков 15, Торопов, Пери 6.

 

Како ће изгледати Црвена звезда наредне сезоне под командом Милана Томића и шта је до сада урађено на припремам, било је питање које је чак четири хиљаде гледалаца у петак вече довело у Пионир.

Била је то и неке врста поруке и за све новајлије. Да се већ на генералној проби увере где су дошли и шта их чека. Пробудило је то и малу трему која се највише одсликала кроз рупе у дефанзиви. А, код Берона и на шут (6-1 у првом полувремену). Анулирао је то са четири брзе асистенције и покупио симпатије публике. На Мали Калемегдан је дошао са репутацијом шутера, тако да ће и поени доћи. Лазић је био онај стари. Агресивна одбрана, велика енергија и на то две тројке. 

Фаје је на отварању друге четвртине после ел-еј-апа са Човићем дигао Пионир на ноге, али и целу клупу Црвене звезде. За нову реакцију навијаче чекало се све до финиша полувремена, када је Бориша Симанић са две тројке погодио дно мрежице. За разлику од првог уласка када је вероватно у претераној жељи везао пар грешака, Оџо је овога пута господарио у рекету. А, његов труд наплатио је контром и лаким поенима Били Берон.

Тако да су навијачи, сумирајући утиске на полувремену, највише причали о тандему Симанић и Оџо. Затим, искуству Перпероглуа које се видело у сваком контакту са лоптом, као и организацији игре Регланда.

Меч са Нижњим био је пети и последњи Црвене звезде у припремном периоду.

Црвено-белима сада предстоји седам дана рада, а онда и пут у Лакташе на АБА Супер куп. Прва препрека на путу до првог трофеја у сезони за тим Милана Томића биће Олимпија. А, меч је заказан за петак од 20.30 часова.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

KošarKAŠ Šešir
pitanje za Davidovca.Vidiš li ti perspektivu u ovakvom sastavu Zvezde.Ajde dok još imaš mozga u neki klub gde ćeš igrati 30 minuta po meču.Pa makar i u ABA ligu.Unakazio si sam sebe.Sada je tu i Nenadić pa i Lazić koji njišta nezna ali ga voli Čović.Pa dobrić koji opet ništa nije pokazao u prošloj sezoni pa Radanov,pa još neko...Ako imaš mozga IDI i bježi od Zvezde koja ti je uništila karijeru.Još malo će da vrate i Mitrovića i kraj.Ovaj Beron,Faje i Odžo zajedno ne vrede koliko TI.Sram da bude Čovića jednog prepotentnog ćur..a koji misli da je najpametniji a kada mu nedostane pameti tu je Miško da ga obmane.
ccc
Čudni su putevi gospodnji ljudi koji od kompleksa ne vide nos. Po svemu ovde napisanom nekom se snilo da Deda predje kod njih i napravi karijeru jer oni su institucija. Ima samo jedna malenkost on igra u klubu koji je tri vasionske godine od targetiranog kluba. To da igrač igra 30 i vise minuta može u instituciji inace u ovim slabim timovima poput Zvezde svi igrači imaju svoju ulogu i minutažu na terenu. Smešno je nešto drugo gdine dragi Deda ova tvoja naricanja ne čita tako da si se džaba nervirao a i savet ti nije neki jer ti brate od košarke nemaš poima.
O21
Bogami tanka vam je Zvezda ove godine.Za Evropu nije, a za ABA takodje,dobra je samo za KLS.
Gepard
Jaca je deset puta nego prosle sezone
Za021
Zadebljiobrati se nekomdrugo
Zoran CZZG
Trpaaaaj Zvezdoooo....ZGAZI IH SVE!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.