Почетна / Кошарка / Звезда

ЗВЕЗДА ЈУРИ СКОР 9-0: Андорин скалп следећи (19, САСТАВИ)

Црвено-бели у Еврокупу дочекују шпански тим, у досадашњем делу сезоне су непоражени
ФОТО: kkcrvenazvezda.rs

Када се мечеви смењују као на траци, дугачка клупа је нешто без чега се не може до великих дела. У том духу, после Крке, а пред Андору и треће коло Еврокупа, Томић је био задовољан што је искористио свих 12 играча, али и што је ротација сада шира за Дејана Давидовца.

Бранко Лазић игра 151. меч

Капитен Црвене звезде Бранко Лазић против Монака је забележио 150. утакмицу у међународним куповима. У Евролиги је наступио 115 пута, а у Еврокупу 35.

Испред њега од активних играча су Владимир Мицов са 210, Стефан Марковић 170 и Новица Величковић 154 утакмице. 

- Био ми је то први меч од почетка сезоне. Дуго сам паузирао, са екипом сам почео да тренирам пре неких десетак дана. Добро се осећам, драго ми је што сам се вратио и надам се да ћу што пре ући у форму. И даље осећам последице повреде, али како је било, сада је одлично. Никада нисам паузирао оволико дуго. Можда ће ми бити потребно мало времена, али искрено, не знам колико времена ће бити потребно. Надам се, што пре – рекао је млади ас после 13 минута на овосезонском дебију.

Прошле сезоне Давидовац је покривао неколико позиција, од плеја до четворке. Сада је питање какву му је улогу Томић наменио.

- Има доста нових играча, свакако да себе видим на некој спољној позицији, а сада која улога и која позиција, то ће све зависити од тога колико ко покаже и какве су замисли тренера.

Два лета за редом Црвена звезда преко лета прави велике промене. Али чини се да су овога пута коцкице много боље легле.

- Из мог угла прошле године је било више тензије и већи притисак. Мислим да је свака лоша утакмица додатно утицала на све нас. Сада је доста другачије. Сва тензија и притисак су склоњени на неку другу страну. Ми то не осећамо и за сада је све супер. Имамо искусног тренера за кога се иди да је радио у озбиљном систему. Атмосфера је добра, направила се добра хемија, као и веза између тренера и играча. Тако да је све у свему супер.

Црвена звезда је вечерас под императивом да настави тријумфални низ. Давидовац поштује снагу Андоре, али сматра да је ниво игре црвено-белих далеко важнији за коначан исход.

- Ми смо фаворити, имамо две победе и играмо код куће. Код њих је сада Дилан Енис кога одлично познајемо. Али мислим да не треба пуно да се обазиремо на њихову игру, већ да гледамо како да исправимо неке наше грешке и подигнемо квалитет. Чека нас дуг пут и треба да наставимо како смо почели. Полако све долази на своје, трудимо се да константно растемо и да будемо најбољи када то буде најважније.

Милан Томић, шеф струке Црвене звезде, оценио је Андору као непредвидиву екипу и додао: 

- Играла је Барселоном утакмицу на један посед и практично изгубила добијено у Блауграни. Андора је тим који може да одигра врло добро, са друге стране изгубили су претходни меч у првенству од Манресе и очекујем да покажу реакцију. Имају одличан састав са доста странаца који дуго играју у Европи. Морамо да одиграмо квалитетну, озбиљну утакмицу како бисмо добили овај меч.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Svi, u nas hram igra svetinja! Od starta jako i odlucno.
Kvazimodo
Hoćemo što više poena krosover driblingom na večerašnjoj tekmi!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.