Почетна / Кошарка / Звезда

Томић: Ово је одбрана коју желим

Црвена звезда победила је Игокеу са 96:75 у четвртом колу АБА лиге, а најефикаснији играч био је Алекса Раданов
ФОТО: Д. Жарковић

Тренер кошаркаша Црвене звезде Милан Томић оценио је да је одбрана била кључ вечерашње победе над Игокеом у АБА лиги.

- Играли смо одличну одбрану и то је оно што хоћу од својих играча, да играмо добро у одбрани и постижемо поене из транзиције и контранапада - рекао је Томић новинарима после утакмице у Београду.

Црвена звезда победила је Игокеу са 96:75 у четвртом колу АБА лиге, а најефикаснији играч био је Алекса Раданов.

- Мислим да није битно да ли су млади или искусни играчи на терену. ; Конкретно, Раданов много напредује и на тренингу, али мора да буде константан, и на тренингу и на утакмицама - казао је Томић.

Тренер кошаркаша Игокее Ненад Трајковић истакао је да су његови играчи морали да буду концентрисанији у нападу, али да ће им ова утакмица послужити као велико искуство.

- Покушали смо да парирамо колико смо могли, трудили смо се да пружимо отпор. Имамо два повређена играча, остали смо без њих у претходна два дана и сада смо пружили онолико колико смо могли. Играли смо с играчима који до сада нису имали пуно прилика и задовољан како су наши млади играчи играли, то је велико искуство за њих. Да смо били паметнији и концентрисанији у нападу, можда би разлика била мања. Зупчић је неколико пута ушао у нервозу и можда је вечерас могао да одигра мало боље. Нисмо имали много алтернативе у односу на претходну утакмицу против Будућности - рекао је Трајковић.

Игокеа је вечерас играла у ослабљеном саставу, а Трајковић је објаснио и зашто.

- Вук Радивојевић је добио ударац у трећој четвртини против Будућности, има хематом и не може да помера руку. Надамо се да ће почети да тренира за неколико дана. Филип Адамовић је такође повређен и не може ни да се загрева, док амерички кошаркаши нису задовољили очекивања ни челних људи из клуба, а ни моја.

Он је коментарисао и игру Црвене звезде и похвалио београдски клуб.

- Честитао бих Црвеној звезди која је играла у свом ритму. Имају одличан ростер и мислим да играју боље него прошле године. Ко год да је на терену, њихова концентрација и снага не падају, вођени су од стране доброг тренера - казао је Трајковић.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

rs
Jedini pravi test od pocetka sezone je bila možda utakmica u Podgorici, mada ruku na srce ni Budućnost za sada ne igra neku kvalitetnu košarku. Ono šta se vidi je to da igra ima i glavu i rep, Regland za sada igra jako dobro, kada je potrebno povuče i poenima, kada i nije potrebno zna razigrati i ostatak ekipe. Beron igra kvalitetno, i još nije promašio otvoren šut. Perperoglu pruža mnogo manje od očekivanog, pogodi neke šuteva ali čini mise da on nebi trebao da bude zadužen za to u ovom timu, od njega bi se trebala dobiti kvalitetna rotacija u odbrani(tu često spava), on bi trebao da postuje sve svoje čuvare na poziciji 3 ili da širi sa pozicije 4, ovo drugo nekada i odigra ali ovo prvo mu za sada ide jako loše. Faje igra dobro ali mi ne odaje utisak igrača koji može praviti razliku na nekom višem nivou. Očekujem mnogo negativnih komentara, ali ja bi izvršio rokadu sa FMP-om, Čović-Uskoković i probao dogovoriti Mitrovića za tu neku čvrstinu koja nam fali za poziciju 4.
rs
Ako ti je to jedini argument da pobiješ sve gore napisano onda ti je smješna priča. Kao prvo rokade je moguće uraditi tek posle pola lige i mislim da je Uskoković (oporavljen naravno) kvalitetniji igrač od Čovića, mali je prošle sezone u FMP-u pokazao da ima srce i karakter za velike utakmice i kada već u timu imamo Reglanda i Nenadića kao i igrače poput Berona i Radanova koji mogu odgovoriti ulozi sekundarnog pleja mislim da je bolje minute dati Uskokoviću(ponavljam oporavljenom)koji je ako ne kvalitetniji onda bar istog kvaliteta kao Čović samo 10-ak godina mladji. I dalje tvrdim da ćemo u nastavku sezone imati problem na poziciji 4, evo svi već mjenjaju(zbog potreba,pogrešne selekcije) nama fali kilograma na poziciji 4 i to bi dobili sa Mitrovićem koji mnogo poznaje košarku. Tomić odlično radi, odlično vodi utakmice, pruža minute mladjima u trenutcima kada je meč u egalu i baš zbog toga mislim da je Uskokoviću vrijeme za Zvezdu a da u FMP-u što više minuta dobiju Momirov i Paunović.
Dragan Bgd
Naj strašnije je,kad neko poput tebe počne da prosipa pamet i prospe surutku,jer ništa od pameti nema a evo i zapto: Potrčao si da kritikuješ,vršiš rokade a NISI SE INFORMISAO,USKOKOVIĆ JE OPERISAO KOLENO,MISLIM MENISKUS,SREO SAM GA NA BRDU,NIŠTA STRAŠNO,ALI DEČKO JE VAN TRENAZNOG PROCESA.Bez paušalnog lupetanha,vidi se da ni fizičko u školi ne radiš i ne glumataj,idi malo vezbaj,igraj nešto,nauči,mozda ti i zatreba za nešto.
Goran Trajkovic
Sve je bolje nego prosle sezone! Prosla sezona je bila ocajna a ove sezone mozemo da osvojimo Aba ligu jer imamo vrhunskog i iskusnog trenera i 6 veoma dobrih igraca
Марко
Ове сезоне сигурно узимамо још 3 трофеја поред овог једног већ освојеног, а искрено се надамо и 5!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.