Почетна / Кошарка / Звезда

Човић: Био је то организовани државни линч... Униформисани полицајци се извињавали...

Син министра полиције улази на терен, пљује на играче, уз вокабулар који сви јако добро познајемо јер су нам слични језици, с тим што они имају два слова више, па имају више могућности... - каже челни човек црвено-белих
ФОТО: В. Марковић

Гостујући на Хепи телевизији челни човек београдских црвено-белих Небојша Човић осврнуо се на дешавања у финалној серији АБА лиге Црвена звезда - Будућност (3:2).

- Мене су посебно чекали и хтели да гађају с посебним металним предметима, шрафцигерима, шрафовима, типловима... Никоме није падало на памет да напустимо терен, иако смо то могли и да тражимо да се серија заврши - појашњава збивања пред трећи меч у Морачи Човић, осврћући се на актере инцидента. - То је очигледно династијски постављено тамо, морају нечији синови да се покажу пред председником државе, како су храбриб и смеју да пљују играче. Син министра полиције улази на терен, пљује на играче, уз вокабулар који сви јако добро познајемо јер су нам слични језици, с тим што они имају два слова више, па имају више могућности...

Човић је навео да је клуб идентификовао 36 особа које су правиле нереде у Подгорици, те да ће све објавити у наредним данима, са сликама и биографијама.

- Како Срби у Црној Гори живе и какав третман имају видело се по случају наших навијача, иначе Црногораца, који су ухваћени на трибинама. Обојица су Црногорци, лекари притом, пребијени су, извучени са трибине, да би онда ишла тортура полиције... Ми смо их позвали да дођу на пету утакмицу, али они нису смели. Био је то буквално организовани државни линч. Иницијатор свега тога био је Јасмин Репеша, тадашњи тренер Будућности, који је у Београду изгубио с 38 разлике. Напао је наше новинаре, вређао и псовао и није хтео да изађе на конференцију за штампу. Онда у свлачионицу Будућности улази заслужни грађанин Драган Бокан, који га убеђује да даје изјаву, док Репеша тамо шаље свог помоћника и и диктира му каква ће изјава бити. Чуј, он прича како овако нешто никада није доживео. Зна он добро какви су навијачи у нашем региону. У прве две утакмице никаквог физичког контакта није било. Бокан нам је после друге утакмице претио и говорио: „Ја ћу вама ј... мајку када дођете доле“, што се и догодило.

Није баш све тако црно, па је Човић похвалио рад униформисаних полицајаца у Подгорици:

- Полиција у униформама је коректно радила посао, чак су неки коментарисали понашање деце државног врха. Извињавали су се. Где ви можете да видите да неки полицајци у цивилу онако мучки ударају навијаче, то су све радили да би се додворили великом цару, пљуну наше играче, па се врате као врате на своја места... Пет пута је било горе у Подгорици. Где су деца наших министара, да пљују играче. Мој син је осетио пљувачку њиховог сина министра полиције. Знате шта се овде ради - Срби очигледно не смеју да се радују, не смеју да побеђују, то је системски направљено.

Навео је Човић и да нису навијачи Будућности Варвари напали експедицију из Београда, већ чланови тамошње владајуће политичке странке, а да су људи из Будућности покушали све то да замаскирају.

Потом је нагалсио:

- Изгубили смо прву утакмицу тамо осам, другу четири разлике. Они овде изгубе прво 19, па 38, па 43 разлике. Треба да се покрију ушима и да ћуте, срам их било, шта раде и праве од АБА лиге.

Коментари13
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

M.N 33
Dr Covic, nastavlja da dominira nastavi i dalje da stavljas Zvezdu, na mesto koje joj pripada!
pametnima dovoljno
zvezdina ''legenda''
Calvin Harris
Moj predlog je da se odrzi TV duel Covic-Bokan na TV stanici trece neutralne drzave,npr BiH,gde bi svako mogao da kaze ono sta ima uz minimalno mesanje voditelja u diskusiju. Pa da svako od nas proceni bilo da je Srbin ili Crnogorac,sta se stvarno desavalo i u Podgorici i u Beogradu. To bi bilo objektivno. Ovako,pojavis se na drzavnoj televiziji (vazi i za Bokana),ispalis rafal,podrze te svi rezimski mediji i mi sada kao roboti treba to da to prihvatimo!? To mi je nekako primerenije nekoj politickoj promociji nego sportu. Da se razumemo,ne verujem ja ni Bokanu. I Ostoja Mijailovic prica ono sto mu odgovara i njihovu "pricu" apsolutno treba uzeti sa rezervom. Ali zasto pa bezrezervno verovati g. Covicu? Dajte da omogucimo proverljivost svacije izjave i sami zakljucimo sta se zaista desavalo u ovim utakmicama. Jer vidim da o jednom istom desavanju imamo dijametralno suprotne izjave i prvih ljudi klubova i trenera i igraca,pa bi zaista bilo zanimljivo da ih cujemo face to face,a ne ovako.
Saša delija
O čemu bi ti da se priča, posle 43 razlike, pobedio bolji tim i kraj, nisu ni oni ni mi cvećke i kraj priče
Dragan Lo
Košarka bivše Juge ne zaslužuje ovakvo "navijanje" i ovakve ljude u njoj. Beogradski klubovi, naročito, treba da se zamisle..kad već kažu da su najveći i sa "najboljim navijačima". Dosta više palamuđenja u odbranu hordi, vratite dostojanstvo.
лале
Sidnej@И ти то све знаш тамо у Сиднеју?! Не спинуј и не лажи као твоји вољени клуб. Све ово је закувао само један човек и сви нормални људи знају ко је то.
Musmula i poneki sampinjon
Ne vredi Mile da objasnjavas navijacima C.Zvezde cije su oci obojene samo u crveno belo pa kada se te dve boje preliju svet im postane ruzicast ili u reziji Covica. Ludilo je pocelo kada su bacene kese sa urinom,drmani kosevi,pp aparati. Drzavni projekat Crvena Zvezda poceo je 2000 kada je upunpano 20 miliona u klub i doveden Vlade Divac da odigra samo dve utakmice tako da vam klub nije ugasila drzava , M. Marijanovic i ostali. Dominacija Partizana je pocela sa Kicom i Prajom samo vi od tada ne pratite kosarku a vratili ste se kraj malih ekrana i na tribine tek kada ste se fuzionisali i CRNOM panteru zalepili CRVENU PETOKRAKU na celu! Kompleks malih klubova i malih nacija,da li mu to jsd dodje jugoslovenska nacija a Buducnost Crnogorska??? I gle cuda u oba slucaja ucestvuje Crvena Zvezda NAJVECA NACIJA I NAJVECI KLUB!!!
Прикажи још одговора
Бари
Свака вам је на месту гос.Човићу!!!
Palilulac
Otkud ti to znas,bio si tamo pa si video?
odvedigamajciisekani
molim te, vidis da je dobrica

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.