Почетна / Кошарка / Звезда

Ерцег срушио Звезду, црвено-бели после два продужетка изгубили у Истанбулу (ВИДЕО)

Црвена звезда Телеком изгубила је после два продужетка у Истанбулу од Галатасараја у мечу шестог кола Евролиге
ФОТО: Евролига

Галатасарај – Црвена звезда Телеком 110:103 (22:16, 23:24, 9:23, 28:19 – 14:14, 28:21)  

Арена: Абди Ипекчи. Гледалаца: 8.143. Судије: Таурино (Италија), Јасевичијус (Литванија), Халико (Естонија). 

ГАЛАТАСАРАЈ: Ерцег 32 (7 скокова, 2 асистенције), Џаваји 2, Гонлум 15, Вучијукас 4, Алдемир 4, Арадори 2, Аројо 26, Гулер 10, Арслан 15, Урал.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ТЕЛЕКОМ: Вилијамс 8 (5 ск, 17 ас), Дангубић, Митровић 30 (4 ск, 3 ас), Лазић 7, Блажич 7, Калинић 21 (3–5 тројке, 4 ск, 3 ас), Марјановић 23 (17 ск), Тејић 5, Џенкинс, Цирбес 2. 

 

Фантастичан меч одиграли су српски и турски тим од првог до последњег минута. Одлични потези на обе стране, невероватне тројке, неизвесна завршница и драма у последњим секундама...све је то допринело да ова невероватна утакмица буде права посластица за љубитеље кошарке. 

Поготком за три поена у последњим секундама меча Зоран Ерцег је донео изједначење и први продужетак. 

Одиграла је Звезда одлично и у продужетку, али су оба тима дала по 14 поена и уследио је нови. У последња два минута играчи домаћег тима одиграли су боље, црвено–бели су пропустили неколико шанси и нажалост нису успели да дођу до више него вредне победе у гостима.  

Црвено–бели тако нису успели да други пут ове сезоне савладају Галатасарај. У првом мечу у београдској Комбанк арени било је 76:68 за црвено–беле.

Зоран Ерцег забележио је одличну партију и био је најефикаснији на мечу са 32 поена уз седам скокова и две асистенције. У редовима црвено-белих најбољи је био капитен Лука Митровић са 30 поена, док је Бобан Марјановић забележио дабл-дабл учинак са 23 поена и 17 скокова. 

Галатасарај је био ослабљен за Владимира Мицова и Мартинаса Поцијуса, док Звезда није могла да рачуна на повређеног Стефана Јовића.  

Ерцег је на почетку са осам везаних поена довео турски тим до вођства 12:3. Најпре је био прецизан оба пута са линије слободних бацања, а затим је убацио две „тројке“ заредом.

Узвратила је Звезда серијом од 8–0 кошем Калинића и шест везаних поена Митровића.

Ерцег је постигао свој десети поен, а Митровић је наставио да решета за црвено–беле и првом тројком на мечу донео је и прво изједначење 14:14. Галатасарај је, међутим, додао гас и направио серију 6–0.

На крају прве четвртине Ерцег је нанизао 12, а Митровић поен мање.

Другу четвртину отворио је тројком млади Марко Тејић, трећом за црвено–беле. Разиграо се Ендер Арслан, постигао прве поене, а до краја четвртине напунио је кош Звезде са седам.

Држала је Звезда прикључак до одласка на паузу, Митровић је убацио своју другу тројку, „прорадио“ је Марјановић.

С друге стране, Карлос Аројо је тек минут пре краја друге четвртине постигао прва два поена, а потом се надовезао и тројком. Полувреме се завршило 45:40.

Феноменално су црвено–бели заиграли после паузе и успели да преокрену резултат. Направили су серију од чак 14–0. Вилијамс је одлично додавао, Калинић закуцавао, а Марјановић погађао испод коша.

Поготком Вилијамса Звезда је дошла до прве двоцифрене предности на мечу 57:47. До краја четвртине црвено–бели су допустили турској екипи да постигне само девет поена, док су они дали 23.

Три минута пре краја Ерцег је тројком и са два слободна бацања довео турски тим на поен заостатка. Калинић је погодио за три поена, али је узвратио Арслан истом мером. У последњем минуту Аројо је довео Галату у вођство 77:76. Калинић је опет узео ствар у своје руке и погодио још једном за три поена.

Аројо је у следећем нападу био непрецизан. Уследила је пенал завршница, а ерупцију одушевљења домаћих навијача изазвао је Ерцег, тројком са девет метара за изједначење у последњих секундама меча. Уследила су два продужетка, а на крају су славили играчи домаћег тима. 

 

Семафор шестог кола Евролиге:

А ГРУПА

Жалгирис – Реал 66:68 (14:24, 24:14, 19:15, 9:15)

Сасари – Нижњи Новгород 82:89 (25:30, 21:23, 19:10, 17:26)

УНИКС – Ефес 67:64 (14:18, 14:16, 15:19, 24:11)

Табела: Реал 5-1, Ефес 4-2, Жалгирис и Нижњи по 3-3, УНИКС 2-4, Сасари 1–5.

Б ГРУПА

Уникаха – Цедевита 82:73 (22:23, 22:18, 22:22, 16:10)

ЦСКА – Алба 95:66 (28:11, 20:13, 20:2, 27:20)

Лимож – Макаби 73:79 (21:19, 14.23, 13:15, 25:22)

Табела: ЦСКА 6-0, Уникаха и Макаби по 4-2, Алба 2-4, Цедевита и Лимож по 1-5.

Ц ГРУПА

Бајерн – Барселона 77:99 (17:22, 22:38, 21:21, 17:18)

Туров – Панатинаикос 69:79 (22:25, 11.19, 18:17, 18:18)

Милано – Фенербахче Улкер 74:80 (23:21, 14:23, 12:18, 25:18.

Табела: Барселона 6-0, Панатинаикос и Фенербахче по 4-2, Милано 2-4, Бајерн и Туров по 1-5.

Коментари34
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

DxB
Zoran Erceg je potvrdio onu staru tezu da nema veceg Turcina od poturcenog Srbina.
zeljko nikolic
erceg je odigrao utakmicu zivota i sve mu je ulazilo pa i ona trojka sa 10 metara ali i sudije su im par puta pomogle!
zoki
Dzeinks iDangubic su vrh.
milovan z.
Kao navijac Partizana cestitam zvezdi na odlicnoj igri zaista su odigrali fenomenalno a tako igraju celu sezonu ! Nisu zasluzili poraz naravno ali netreba kriviti nikoga svi su bili super!Zar Radonjic nije bio na klupi kada je zvezda u trecoj cetvrtini dozvolila protivniku da postigne samo 9 poena ! Mnogo ima igraca I slavnijih I bolji od Wilijamsa ili Blazica pa su prokockali pobede gdje izgubljeno dosta novca I slave za klubove ! Ali nije uredu radovati se zvezdinom porazu od turaka ! Zasto smo takvi covece ? Zvezda jeili kako pojedini navijaci Partizana je zovu FMP uspesno reprezentovala Srbiju pa zar je najvaznije kako se klub zove ?Neka je Sloga, Radnicku ili Metalac nema veze ljudi to su timovi iz Srbije!
nemam pojma
Neverovatno, mešaš lončiće. Kakve veze imaju divljanja huligana sa srpstvom. Dok god postoje i tolerišu se takve grupe biće sve više i krvavijih ishoda, biće i nevinih žrtava koji sa ekstremizmom nemaju veze. A kad se vrh države ekstremno ponaša treba svi da se zabrinemo. Ono poklanjanje zvezdinog dresa verovatno će služiti kao istorija bizarnosti u diplomatiji. Verovatno bse taj "poklon" već nalazi u depou najbizarnijih poklona u Francuskoj. I dalje mislim da si lažan navijač KKP, da si SNS bot. Eto, to mislim!
Milovan z.
E moj kako ti je vec ime ? NEMAM POJMA ti nemozes nikada vise voleti Partizan od mene, za sebe mislim da nisam nenormalan I mazohista a tvoje je pravo da mislis sta zelis I da pises sta zelis !Ovdje nije rec o odnosima dva kluba nije rec o odnosu drzave I drugih institucija prema prema Partizanu vec je rec o Srbiji covece ! Za turke si isti ti I navijac zvezde ! Ubise decka covece srbina I zar je bitno za koga navija ? Postoje institucije koje se bave problemima koje si naveo I neka resave problem onaj koji je kompententan za to a ne ja , ti ili bilo koji drugi! Svestan sam da ima navijaca zvezde koji zele Partizanu najgore, zeljeli bi da ne postoji , pisu protiv Partizana, protiv grobara , pljuju po Partizanu ali oni nista nemogu uciniti covece !Kako cemo dokazati da smo bolji od njih ako se isto ponasamo ?
Прикажи још одговора
sasha
smesna ekipa i jos smesniji trener
Mirko
Dzenkins nije igrac za ovakve utakmice.... Treba ga menjati .... Cirbes ? ... Nije ni on ....

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.