Почетна / Кошарка / Звезда

Извештај турске полиције: До инцидента дошло између две групе навијача Звезде

"Између две групе навијача Црвене звезде је дошло до инцидената. Две групе навијача су бацали каменице и флаше једни на друге, а полиција их је смирила и раздвојила. Схваћено је да је један навијач Црвене звезде избоден, док их је полиција удаљавала од места одржавања утакмице. Полиција је користила сузавац и гумене метке"
ФОТО: В. Марковић

У извештају турске полиције наводи се да је навијач Црвене звезде убијен ножем у међусобоном сукобу навијача црвено-белих, док их је полиција удаљавала од места одигравања утакмице.

Између две групе навијача Црвене звезде је дошло до инцидената. Две групе навијача су бацали каменице и флаше једни на друге, а полиција их је смирила и раздвојила. Схваћено је да је један навијач Црвене звезде избоден, док их је полиција удаљавала од места одржавања утакмице. Полиција је користила сузавац и гумене метке – наводи се у полицијском извештају, којег преносе данашњи листови у Истамбулу.

Један навијач Звезде убијен је у тучи која је избила испред хале Абди Ипекчи у Истанбулу пре утакмице Евролиге с Галатасарајем.

Утакмица шестог кола Групе Д Евролиге између Галатасараја и Црвене звезде завршена је у косрист турске екипе са 110:103.

Коментари13
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

kralj_brzina
Pa sta ocekivati od tako "ozbiljne" i nazovi demokratske zemlje kao sto je turska, samo sto nerekose da se samoubio tako sto je pao na svoj noz. KSS bi trebao da reaguje takodje da se vidi da li je uopste moguce vise igrati u turskoj, da im se zabrani da igraju pred svojim teroristima. Steta decko je imao ceo zivot pred sobom. Saucesce porodici.
nemam pojma
Nije bilo pomena o bilo kakvom opravdavanju zločina turaka, ne sumnjam da su oni izvršioci. Njihovi zatvori su svetski "čuveni" po nečovečnosti i surovosti. Takođe i policija. Ali kod nas mora da počne rešavanje tih kriminalnih skupina. Onaj ko ih štiti je jednako odgovoran kao i oni. Onaj ko još pomaže njihovo reketiranje sportista je još odgovorniji kao i onaj ko dozvoljava rasparčavanje droge na stadionu, pa još uzima svoj deo. Pa sećamo se relativno skoro da je jedan navijač Partizana poginuo od pripadnika druge grupe, takođe navijača FKP. Ili da je neki vođa zvezde na marakani upucao drugog mlađeg vođu. Da ne govorim o uništavanju imovine na stadionu i oko njega, skupih automobila posebno. Ili da vlasnik košarkaškog kluba uz pomoć huligana napadne i izudara tv novinara i ne odgovara za počinjeno delo. Mora se što pre reagovati inače će rulja početi da odlučuje silom o mnogim bitnim stvarima. A gde smo onda?
kralj_brzina
Slazem se donekle sa tobom, velika sramota se nanosi srbiji od strane nasih huligana i to najzesce osudjujem i opet ponavljam da imam vlast hapsio bih sve redom. Neslazem se samo da se pravda ovaj zlocin time sto se slicno i kod nas desavalo, turska je dobro poznata po svojoj demokratiji i slobodama, verovatno je zato evropska unija koja je inace jako sazaljiva prema islamistima morala da ih upozori da nikad nece biti deo unije. Sve jedno, nasa je duznost da branimo osnovno pravo na zivor svim gradjanima srbije ma kakve veroispovesti i porekla, srbija je bila i bice zemlja u kojoj je ljudski zivot na prvom mestu, toga radi sam i osudjivao komentare JSD partizan i njegovih navijaca kada su komentarisali pokusaj samoubistva, kao sta to ima veze sa nama, pa zar taj zivot nije vazniji od klupskih boja. Nadam se samo da vlast u srbiji moze da stane na put nasim huliganima da vise nemoramo ovako da se stidimo i ponizavamo, Sto se tice turaka, zna se ko su i sta su.
Прикажи још одговора
Војна хунта
Нисам љубитељ хулигана и хулиганизма али ови Турци нам свима вређају интелигенцију. Саопштење им је дно дна :-(
nemam pojma
Turska ime neverovatni ekonomski razvoj, ali što se tiče vladavine prava i demokratije je jako daleko od evropskih standarda. Nadam se daa nikad neće postati članica Evropske porodice. A što se tiče "navijača", nije se radilo tu o "semenkarima" već o ekstremnim huliganskim grupama, mladim ljudima na stranputici. Iako se problem "navijača" potencira već decenijama u Srbiji se ništa ne preduzima. Najbolje bi bilo zabraniti i rasformirati te grupe sklone kriminalu i destrukciji, pa i ekstremno desnoj političkoj opciji. U drugom slučaju, takve situacije sa smrtnim ishodom će nastaviti da se dešavaju. Dvorane i stadioni moraju postati mesta uživanja gde cela porodica može bezbedno da ode, a ne mesto obračuna divljih bandi.
RF
Njihov ekonomski razvoj je mehur od sapunice,Saudijska Arabija i Katar,upumpavaju velike kolicine novca u Tursku iz svoji interesa,onog trenutka kad prestanu,onaj mehur ce puci...nema tu nikakvog realnog ekonomskog napretka....
zoran pavlovic
komentar ti je odlican ali bi trebao da skapiras da zivis u opasno poremecenoj i ekstremno siromasnoj zemlji! ljudi su pre 35 godina dolazili da uzivaju u fudbalu ili kosarci a danas su navijaci prolupani likovi sa ratista, dileri i narkomani
ma daj
Jeste dve navijačke grupe Zvezde su bili toliko udaljene da su se gadjale flasama i kamenicama, a postoji snimak na kom se vidi da su ipak u pitanju navijači domaće ekipe učestvovali u tom okršaju...
navijač
neka država reaguje i ispita ovu informaciju.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.