Почетна / Микс

Матић, Модрић, Џеко и Ериксон у акцији #кодкућејезакон

Спортске игре младих покренуле су регионалну едукативну и превентивну акцију #кодкућејезакон
ФОТО: Спортске игре младих

Великом дигиталном кампањом деци и родитељима указује се на важност останка у својим домовима, али им пружају и забаван и едукативан садржај путем свих комуникационих канала до наставка активности на спортским теренима.

Амбасадори Спортских игара младих Немања Матић, Лука Модрић, Един Џеко и Свен Горан Ериксон придружили су се кампањи #кодкућејезакон којом се шаљу поруке подршке свима у региону, а посебно учесницима Спортских игара младих.

- Као амбасадор Игара, спортиста, отац и супруг саветујем вас да останете код куће уз своје најмилије, најважније је да сачувамо своје здравље и здравље наших суграђана. Дунав осигурање Спортске игре младих су највећа манифестација аматерског спорта и убрзо ћемо се опет дружити на спортским теренима широм региона - поручио је из Манчестера, српски фудбалски репрезентативац Немања Матић.

Лука Модрић, Реалов ас и најбољи фудбалер света 2018. у поруци из Мадрида је рекао:

- Време је да сви скупа покажемо заједништво и одговорност која се, иначе, показује на такмичењима у оквиру Спортских игара младих. Превенција је кључ, али је исто тако важно остати у форми и зато треба тренирати сваки дан.

- Више него икад потребно је да покажемо заједништво, које је и до сада постојало широм регије. Чувајте себе и своје најмилије - додао је Един Џеко у поруци из Рима. 

Свен Горан Ериксон је такође послао снажну поруку.

- Само желим да вас подсетим да је у овим временима веома важно да останете здрави - ви, ваши пријатељи и ваши најмилији. Надам се да ћемо се ускоро видети на Играма. Чувајте се - нагласио је шведски стручњак.

Познати спортисти и јавне личности из региона су се прикључили кампањи: Страхиња Јованчевић, Никола Пековић, Александар Атанасијевић, Слободан Ковач, Душан Борковић, Слободан Битевић, Данило Анђушић и Ивана Анђушић Максимовић, Ненад Беђик, Милош и Соња Васић, Јанко Типсаревић, Матеја Кежман, Младен Крстајић, Борис Буњак, Милица Дабовић, Игор Ковачић, Биљана Обрадовић, Немања Мајдов...

Спортске игре младих су најмасовнија аматерска спортска манифестација у Европи,прошле године у региону је учешће узело преко 202.000 деце и младих, а од оснивања до данас Игре могу да се похвале са више од 1.700.000 учесника.

Високи покровитељ Игара од оснивања у нашој земљи је Влада Републике Србије, а организатори с поносом наглашавају да је највећи допринос Играма пружио је и данас пружа Александар Вучић, председник Републике Србије, који је препознао вредност пројекта, у интересу деце Србије и деце региона.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.