Почетна / Микс / Амерички фудбал

Брејди одвео Баканирсе у домаћи Супербоул, Чифси лако са Бафалом (ВИДЕО)

Тампа Беј ће се 7. фебруара борити за други Супербоул од победе 2002. године, док ће Канзас сити бранити трофеј и покушати да освоји трећи трофеј у историји
ФОТО: БЕТА/АП

Бранилац титуле у НФЛ лиги, Канзас Сити Чифси, и Тампа Беј Баканирси бориће се за Ломбардијев трофеј пошто су прошле ноћи изборили пласман у 55. Супербоул.

У финалу Националне фудбалске конференције, Баканирси су победили Грин Беј Пекерсе са 31:26, док су Чифси у финалу Америчке фудбалске конференције били бољи од Бафало Билса са 38:24.

Баканирси су, предвођени Томом Брејдијем који је стигао до свог десетог јубиларног Супербоула, постали први тим који ће Супербоул играти на свом стадиону, пошто је битка за Ломбардијев трофеј заказана за 7. фебруар у Тампи.

Власник шест шампионских прстенова са Њу Ингланд Петриотсима и Баканирси су одиграли сјајно прво полувреме на Лембо филду па су почетком треће четвртине имали предност од 28:10. Пекерси су, међутим, успели да уведу меч у неизвесну завршницу.

Брејди је у наставку бацио три пресечене лопте, Арон Роџерс је "прорадио" и Пекерси су пришли на 28:23.

Грин Беј је у последњем нападу стигао до енџоне, али из три покушаја није успео да постигне тачдаун. Захваљујући чудној одлуци тренера Грин Беја Мета Лафлера да шутира за три поена (28:26) уместо да иде на четврти покушај за гол, Тампа је ипак стигла до великог финала.

Брејди је меч завршио са бачених 280 јарди и 20 пасова из 36 покушаја, за три тачдауна. На другој страни, Роџерс је имао 33 успешна додавања из 48 покушаја, за три тачдауна и један пресечени пас.

 

Канзас Сити, који је у прошлогодишњем Супербоулу у Мајамију победио Сан Франциско Фортинајнерсе, на свом терену је стигао до новог Супербоула предвођен Патриком Махомсом и поред тога што је вођа напада Чифса прошле недеље доживео потрес мозга, а уз то је имао и повреду палца леве ноге.

Ништа од тога се није видело на терену. Махомс је утакмицу завршио са само девет промашених додавања (29/38), 325 бачењих јарди и три тачдауна, па су Чифси после слабијег почетка (0:9) лако стигли до новог Супербоула.

Чифси су до полувремена постигли три тачдауна, на великом одмору су имали 21:12 и без већих проблема су меч привели крају.

 

Тампа Беј ће се 7. фебруара борити за други Супербоул од победе 2002. године, док ће Канзас сити бранити трофеј и покушати да освоји трећи трофеј у историји.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.