Почетна / Микс / Амерички фудбал

ПРЕДВИЂАЊА ПРЕД 86. НФЛ ДРАФТ: Лоренс једини сигуран, ко га прати?

Синсинати Бенгалси су прошле године бирали први, а млади квотербек Џо Бароу се показао достојним тог избора. Тим из Охаја као петог пика могао би да узме хватача Џамара Чејса, некадашњи саиграч диригента са Ел Ес Јуа
ФОТО: ЕПА

Пише: Петар Чолић

НФЛ драфт одржаће се у Кливленду вечерас са почетком у два часа после поноћи, а осим прва два пика, мало тога је познато. На традиционалном 86. избору нових играча у лиги биће много непознаница које ће се решити тек пошто играчи истрче на терен.

Тревор Лоренс, некадашњи квотербек Клемсон Тигрова, сигурно ће отићи у Џексонвил Џегуарсе. О томе се писало и причало током читаве прошле сезоне, само се постављало питање да ли ће завршити у Џегсима или Њујорк Џетсима. Иначе је Лоренс са својом супругом већ донирао 20.000 долара граду Џексонвилу у хуманитарне сврхе.

Други избор би требало да буде Зек Вилсон са Би Вај Ју универзитета. Некадашњи вођа напада Кугуарса ће, по писању америчких медија и стручних поратала, појачати тим из Велике јабуке. Разменили су некадашњег трећег пика са драфта 2018.

Сема Дарнолда у Каролину, тако да би Вилсон требало да буде сигуран избор. Он је у последњој сезони на колеџу имао 33 тачдауна и само три интерсепшна, уз 3692 јарде.

Што се тиче трећег пика, није до краја јасно кога ће Сан Франциско Фортинајнерси одабрати. Они су пре око месец дана трејдом дошли до трећег избора који је имао Мајами. Два су кандидата – Мек Џоунс (Алабама) или Треј Ленс (Норт Дакота).

По извештајима, тренер Кајл Шенехан би најрадије у црвеној униформи видео Џоунса који је са Кримзон Тајдом освојио две националне титуле (2017. и 2020.), али није претерано одушевио скауте иако је имао 56 тачдаунова током три године на колеџу.

Ленс је одлучио да пропусти сезону због пандемије корона вируса и припреми се за драфт. Иначе је 2019. на 16 дуела „бацио“ 28 тачдаунова без интерсепшна.

Четврти избор имају Атланта Фалконси који ће се вероватно одлучити за младог тајт енда Калифорније Кајла Питса. За њега скаути тврде да је један од најбољих играча икада што се потенцијала тиче на својој позицији. Соколови ће можда трејдовати звезду Хулија Џоунса, тако да им свакако треба ново лице франшизе.

Синсинати Бенгалси су прошле године бирали први, а млади квотербек Џо Бароу се показао достојним тог избора. Тим из Охаја као петог пика могао би да узме хватача Џамара Чејса, некадашњи саиграч диригента са Ел Ес Јуа.

Офанзивна линија је такође имала проблема тако да и некадашњи студент Орегон универзитета Пенеи Сивел би био добро појачање.

Мајами је после трејда са Најнерсима пао на 12. место, али су потом дошли до шесте позиције у размени са Филаделфијом. Рисивери попут Чејса (ако буде био доступан) или Џејлена Ведла (Алабама) су њихове главне мете, мада се помиње и Девонта Смит, освајач Хајзмановог трофеја и саиграч Џоунса и Ведла.

За Смита су заинтересовани и Детроит Лајонси (7. пик). Каролини (8. пик) је потребан лајнбекер, а Мика Парсонс (Пен Стејт) је вероватно најбољи у генерацији. Денвер Бронкоси имају проблема на месту квотербека пошто Дру Лок није испунио очекивања, а уколико Ленс буде доступан, могуће је да ће отићи у Неваду.

Ту је и Џастин Филдс, раније виђен као сигуран други пик, али је његова „вредност“ пред драфт значајно опала. Далас Каубојси, једна од најславнијих франшиза, имају проблема у одбрани тако да ће искористити 10. пик да изаберу дефанзивца и то корнербека Патрика Суртена (Алабама).

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.