Почетна / Микс / Амерички фудбал

Србин из најбогатије лиге света враћа се на терен после 17 операција за годину дана

Диригент Поглавица Алекс Смит претрпео је сложене спиралне преломе фибуле и тибије
ФОТО: nfl.com

Квотербек Вашингтон Редскинса, Алекс Смит (35), наше горе лист, имао је чак 17 операција после застрашујуће повреде ноге и накнадних компликација и инфекција. То је открио недавно гостујући на конференцији „Инова Спортс Медицине” у Фарфаxу.

Смит је у новембру прошле године претрпeо двоструки прелом десне ноге приликом пада и судара са противницима на утакмици против Хјустон Тексанса. Диригент Поглавица претрпио је сложене спиралне преломе фибуле и тибије.

Први пут је перисан 18. новембра, а до сада је имао чак 17 операција. Фудбалер који на леђима има истетовирана „оцило” из поштовања према свом српском пореклу нада се да ће се после свега потпуно оправити и вратити на НФЛ терене. Међутим, неки стручњаци сматрају како би после толико операција његов циљ требао да буде како нормално да хода до краја живота.

Прошлог месеца Смит се појавио на терену уочи утакмице „Футбал Најт Футбал” против Чикаго Берса, ходајући без икаквих помагала.

- Добро се осећам. Оптимиста сам као и увек до сада. Наставио сам да напредујем иако морам да признам да опоравак траје дуже него што сам мислио - признао је Смит.

У редове Вашингтона стигао у јануару 2018. године из Канзас Ситија потписавши петогодишњи уговор вредан 111 милиона долара, од којих су 70 милиона загарантовани.

- Већ неко време Смит нам се придружује на тренизима, ради искључиво на бацање лопте. Мислим да је знатно напредовао у рехабилтацији – објаснио је тренер Редскинса Бил Калахан. - Марљиво ради на рехабилитацији и покушава да се вратити потпуно спреман. Никад нисам видео тако нешто као што су напори који улаже у повратак. То је тако импресивно. Алекс има пуно поштовање свих нас у клубу

Из Вашингтона нису пружали много детаља о Смитовом опоравку образложивши то његовом жељом за приватношћу. Иако присуствује састанцима тима и саветује нападаче, ретко је видљив кад су присутни новинари што му омогућава да прође неопажено.

- Као спортиста разумљиво је да жели да се врати на терен и поново заигра, после голготе кроз коју је прошао и свакако тешке трауме. То свакако много говори о његовој страсти према фудбалу и о његовој несаломивој вољи. Никад нисам видео спортисту са таквом врстом воље, фантастичан је пример играчима и људима уопште у животу. Имам више поштовања према Алексу него што можете да замислите – истакао је Бил Калахан.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.