Почетна / Микс / Атлетика

Клубовима лова до крова

Директор САС Слободан Бранковић, о одлукама УО, које би требало да донесу велике промене у бази краљице спортова
ФОТО: Архива „Журнала“

Клубови у Србији излазе на сцену пуном снагом својих каса. Овакав утисак остаје после одлука последње седнице Управног одбора Српског атлетског савеза, на челу са, од КОВИДА 19 опорављеним председником Веселином Јевросимовићем.

О свему смо разговарали са Слободаном Бранковићем, директором националне куће краљице спортова.

У плану састанка прва тачка била је прелазни рок?

– Одлучили смо да буде од 9. новембра до 7. децембра. Нема промена око дужине трајања. Настављамо као 2019, а то значи без наплате пререгистрација и регистрација нових чланова – каже Бранковић.

С којим циљем се то ради?

Желимо да клубови региструју све своје чланове од оних у атлетским школама, преко репрезентативаца свих категорија до рекреативаца. Циљ је да будемо што масовнији.

Рекли сте да је то све по старом, а има ли нечег новог?

Има, Управни одбор је одучио да од ове године ослободи клубове плаћања лиценци. Учинили смо то због њихове тешке финансијске ситуације. То ће помоћи у раду канцеларија. Остаје да до 31. децембра сви морају да доставе потребну папирологију, под тим се мисли на све што је потребно по Правилнику о лиценцирању клубова, како би добили дозволу за рад у 2021.

Добро ће им доћи, с обзиром да је раније укинуто и плаћање стартнина?

Ослободили смо клубове свих финансијских обавеза. По неким нашим незваничним рачуницама уштеда износи око три милиона динара.

Како се дошло до те бројке?

Када смо ослободили клубове пререгистрација и регистрација, регионални савези као центри остали су без прихода од 1,2 милиона на годишњем нивоу. Укидањем лиценци – око 1,2 милиона. Минус стартнине – преко 1,5 милион. То све остаје клубовима за даљи развој.

Регионални савези ће остати без тог новца?

Као кровна организација, Српски атлетски савез ће регионалним надокнадити те трошкове. Нико није на губитку, сви само добијају.

(ЦЕО ТЕКСТ можете да прочитате у данашњем штампаном или ПДФ издању Журнала)

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.