Почетна / Микс / Атлетика

Армин Синанчевић у финалу ЕП у дворани

Синанчевић је у квалификацијама заузео седму позицију с бачених 20,29 метара
ФОТО: ЕПА/Јахиа Архаб

Српски атлетичар Армин Синанчевић пласирао се данас у финале у бацању кугле на дворанском Европском првенству у пољском Торуну.

Синанчевић је у квалификацијама заузео седму позицију с бачених 20,29 метара.

- Најважније ми је да сам прошао квалификације и ушао у финале у веома јакој конкуренцији, што се и показало у квалификацијама. Сада ми је циљ да се опоравим и одморим за вецерашње финале - рекао је Синанчевић, преноси Српски атлетски савез.

Најбољи резултат у квалификацијама имао је Португалац Франциско Бело који је куглу бацио 21,04 метра.

Финале бацање кугле на програму је вечерас од 20.35.

Српски атлетичар Бошко Кијановић није успео да се пласира у полуфинале на 400 метара, пошто је своју квалификациону трку завршио као четврти с резултатом 47,89 секунди.

- Нисам задовољан. Било је превише гурања на уласку у 200 метара, што ме је пореметило, у другом кругу је било касно да вратим изгубљено време. Све у свему лепо искуство за мене и оно што ме очекује у наредном период - рекао је он.

Такмичење на Европском првенству завршила је и Маја Ћирић у истој дисциплини. Она је истрачала најбољи резултат сезоне, 53,28 секунди, али јој је то било довољно само за последње место у трећој квалификационој групи.

- Задовољна сам резултатом, јер сам трчала у другој стази и истрчала најбољи резултат сезоне што је био први циљ и ово је мој најбољи резултат на великим такмичењима у дворани. Сада се фокусирам на испуњавање норме за ОИ у Токију - рекла је Ћирић.

Поред Синанчевића, за медаљу ће се данас борити и Лазар Анић у скоку у даљ. То финале почиње у 20.20.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.